כרובית חורפית: שני מרקים
עשירים עם הירק האהוב

לקראת סוף השבוע הגשום שבפתח קיבצה בשבילכם אסנת לסטר מרקי כרובית נהדרים: האחד פרווה עם ברוקולי והשני מוקרם עם כרשה

אסנת לסטרפורסם: 22.11.18 10:43
מרק כרובית פרווה עם ברוקולי וקרם קוקוס (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
מרק כרובית פרווה עם ברוקולי וקרם קוקוס (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

מרק כרובית פרווה עם ברוקולי וקרם קוקוס

מתכון של שולה מנשה מפרדס חנה.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

כ-6 מנות

 

  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1 בצל, קצוץ
  • 1 כרשה, פרוסה
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 500 גרם כרובית, מופרדת לפרחים
  • 500 גרם ברוקולי, קפוא או טרי, מופרד לפרחים
  • 1 כוס (240 מ"ל) קרם קוקוס – אפשר גם יותר
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

  

 

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל והכרשה ומטגנים עד להזהבה קלה. מסיפים את שיני השום, מערבבים ומטגנים עוד כחצי דקה.
    2. מוסיפים את הכרובית, הברוקולי, מלח, פלפל וכ-1.5 ליטר מים. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהירקות רכים.
    3. מרסקים את הירקות שבסיר בעזרת בלנדר מוט. מוסיפים את קרם הקוקוס, מערבבים ומבשלים כחצי דקה נוספת.

     

     

    מרק כרובית עם כרשה

    מתכון של לילי ג'ינו ממגדל.

     

    מרק כרובית עם כרשה (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
      מרק כרובית עם כרשה(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

       

      מרכיבים

      כ-6 מנות

       

      • 500 גרם כרובית, מופרדת לפרחים
      • 2 גבעולי כרשה, חתוכים לטבעות
      • 2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לשמיניות
      • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול
      • מלח
      • פלפל לבן גרוס
      • 1/3-1/4 כפית מוסקט

       

      אופן ההכנה

      1. מרתיחים בסיר כ-2 ליטר מים. מוסיפים את הירקות ומבשלים עד שהם רכים.
      2. מרסקים את הירקות שבסיר בעזרת בלנדר מוט.
      3. מוסיפים את השמנת והתבלינים, מערבבים ומבשלים כדקה נוספת.

       

      • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

       

        ויש גם שלושה מרקי שעועית ובשר שהם ארוחה שלמה. לחצו על התמונה

         

          (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

        וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

        בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

        כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

        עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

        (צילום: אסף אמברם)