צילום: ענת צרפתיהעוגות של ענתחמש בחושות מוצלחות ומיוחדות שעוד לא אפיתםלכתבה

עוגת שוקולד עם עוקץ: תוספת חריפה-מתוקה של ג'ינג'ר ואגסים

השילוב של שוקולד וג'ינג'ר נשמע אולי מוזר – אבל כל מי שניסה התלהב: עוגה מושלמת לסוף שבוע סגרירי, שתמלא אתכם במתיקות ובחום

דור משה

|

21.11.18 | 19:50

עוגת שוקולד עשירה עם ג'ינג'ר ואגסים (צילום: דור משה)
עוגת שוקולד עשירה עם ג'ינג'ר ואגסים (צילום: דור משה)
רוב האנשים שסיפרתי להם מראש שיש ג'ינג'ר בעוגת השוקולד העשירה הזאת הרימו גבה, אבל התגובה הנלהבת של כל מי שטעם אותה הוכיחה שאסור להיכנע כאן לסקפטיות. אתם מוכרחים לנסות בעצמכם ולהבין למה אני טוען ששוקולד וג'ינג'ר הם זוג משמים.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

תבנית בקוטר 24 ס"מ

 

  • 2 כפות (15 גרם) אבקת קקאו
  • 1 כוס (100 גרם) שקדים טחונים
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 כפיות קינמון טחון
  • 1 כף ג'ינג'ר טחון
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 4 ביצים בגודל L, מופרדות
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 150 גרם חמאה
  • 3 אגסים גדולים, בשלים
  • לקישוט (לא חובה): שבבי שקדים

 

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה ומשמנים את דפנותיה בחמאה.
  2. מנפים את הקקאו לתוך קערה בינונית. מוסיפים את השקדים הטחונים, המלח, הקינמון והג'ינג'ר ומערבבים היטב.
  3. ממיסים יחד את השוקולד המריר והחמאה, במיקרוגל או בסיר כפול.
  4. מתקינים במיקסר את בלון ההקצפה. שמים בקערת המיקסר את החלבונים והסוכר ומקציפים כמה דקות במהירות גבוהה, עד שמקבל קצף יציב, אך עדיין רך ולא נוקשה.
  5. מוסיפים את החלמונים לקערת השוקולד המומס, תוך כדי טריפה.
  6. מוסיפים לקערת השוקולד כשליש מכמות הקצף ומערבבים בתנועות קיפול, עד להטמעה מלאה. מוסיפים את יתרת הקצף ומערבבים שוב בתנועות קיפול עד להטמעה מלאה. מוסיפים את תערובת השקדים והתבלינים ומקפלים גם אותה לתוך הבלילה. יוצקים לתבנית.
  7. קולפים את האגסים, חוצים אותם לאורכם ומוציאים את הגרעינים בעזרת כפית. חותכים כל מחצית לאורכה ל-5-4 פרוסות, אך משירים את הפרוסות מחוברות בקודקוד האגס. מניחים את חצאי האגסים במעגל על בלילת השוקולד. אם רוצים, מפזרים חופן של שבבי שקדים.
  8. אופים 50-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מצננים את העוגה. 
  9. שומרים עד 4 ימים, בכלי אטום במקרר, ומגישים בטמפרטורת החדר.

 

  • עוד מתכונים מתוקים של דור משה - בבלוג "פאי בריבוע"

 

    אוהבים לשלב תבלינים במאפים? יש גם שושני שמרים עם קינמון ופקאן! לחצו על התמונה

     

      (צילום: דור משה)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר חלבי
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (0 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג