לא על הסופגניות לבדן: חמישה מתכונים מקוריים לחנוכה

מהצ'ורוס המקסיקני ועד הפרנ'ץ קרולר הצרפתי: לרגל חג האורות, ריכזה חברת מימונ'ס חמישה קינוחים מעולים ופוטוגניים, שיעזרו לכם לגוון את ימי האירוח בחג

מוגש מטעם מימונס (תוכן פרסומי)

|

21.11.18 03:08

לשימוש לאשה בלבד לאשה מיוחדים מתכונים לחנוכה מימונס
לשימוש לאשה בלבד לאשה מיוחדים מתכונים לחנוכה מימונס (עוגיות יויו קוקוס ותפוזים טוניסאיות)
 

אין ספק שהסופגניות הן המאכל הרשמי של החג, אבל שמונה ימי הדלקת חנוכייה, אירוח ומסיבות חנוכה בגנים, דורשים גיוון.

מימונ'ס מציעה מגוון מתכוני חנוכה "מסביב לעולם", מהצ'ורוס המקסיקני ועד הפרנץ' קרולר הצרפתי

מגוון – וטעים!

 

 

צ'ורוס

מתכון: מיקי שמו

 

צילום: יסמין ואריה צלמים
צ'ורוס של מיקי שמו (צילום: יסמין ואריה צלמים)

 

החומרים

(כ-15 יחידות צ'ורוס)

 

לבצק:

  • 3/4 כוס פחות כפית (100 גרם) קמח תופח maimon's
  • 50 גרם חמאה
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) חלב
  • 1 כף גדושה סוכר
  • קורט מלח
  • 2 ביצים "M"

 

לציפוי:
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1 כפית קינמון
  • שמן לטיגון

 

למילוי:
  • קרם נוגט למילוי ואפייה maimon's

 

אופן הכנה

1. בסיר בינוני מחממים את החמאה, סוכר, מלח וחלב על אש בינונית. כשהחמאה נמסה מגבירים את האש ומביאים לרתיחה.

2. מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים קמח. מערבבים היטב בעזרת כף עץ עד שהתערובת נפרדת מדפנות הסיר. מצננים.

3. מוסיפים את הביצים בהדרגה תוך כדי ערבוב עד שהתערובת חלקה ומבריקה.

4. מעבירים את התערובת לשק זילוף עם "צנטר כוכב" (פיית זילוף משוננת גדולה מס' 18).

5. בצלחת עמוקה מערבבים סוכר וקינמון.

6. ממלאים סיר טיגון בשמן קנולה עד 1/3 גובה. כשהשמן חם לטיגון מזלפים פנימה את הצ'ורוס ברצועות באורך 10 ס"מ ומטגנים כ-4 דקות עד להזהבה.

7. מניחים את הצ'ורוס על גבי נייר סופג במשך דקה.

8. טובלים את הצ'ורוס בתערובת סוכר וקינמון משני הצדדים.

9. בעזרת צנטר ממלאים את הצ'ורוס מחלקו התחתון או מהצד במלית נוגט ומגישים.

 

 

עוואמה 

מתכון: מיקי שמו

 

צילום: יסמין ואריה צלמים
עוואמה של מיקי שמו (צילום: יסמין ואריה צלמים)

 

החומרים

(45-50 סופגניות עוואמה קטנות במשקל ממוצע –20 גר' ליח')

 

לבצק:

  • 2 כוסות (280 גרם) קמח תופח maimon's
  • 1/2 כוס (120 גרם) סוכר
  • 2 כפות (16 גרם) קורנפלור maimon's
  • 1/2 2 כפות (25 גרם) שמרים יבשים maimon's
  • 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים
  • מחית מ – 2 תפוחי אדמה בינוניים (עד 300 גרם)

 

לציפוי:

  • סירופ מייפל אמיתי maimon's

 

לסירופ הלימון המסורתי:

  • 1/2 2 כוסות (600 מ"ל) מים
  • 2 כוסות (200 גרם) סוכר
  • מיץ מחצי לימון
  • 1 כף מי ורדים

 

אופן ההכנה

הכנת הבצק:

1. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל החומרים עד לקבלת מרקם אחיד, חלק ומעט דביק.

2. מכסים את קערת המיקסר במגבת לחה ומניחים להתפחה במשך כ – 30 דקות.

3. מחממים בסיר עמוק שמן לטיגון. בעזרת 2 כפות טבולות בשמן מטגנים את העוואמה במשך 2 דקות כל צד.

4. מסננים וטובלים בסירופ מייפל.

 

הכנת סירופ הלימון:

5. בסיר בינוני מרתיחים יחד את כל החומרים.

6. מנמיכים את האש ומבשלים כ – 10 דקות נוספות עד שהסוכר נמס לגמרי.

7. מצננים מעט וטובלים את העוואמה.

 

 

דונאטס חגיגה

מתכון: מיקי שמו

 

צילום: יסמין ואריה צלמים
דונאטס של מיקי שמו (צילום: יסמין ואריה צלמים)

 

החומרים

לבצק המקדים:

  • 1 כוס (140 גרם) קמח לחם maimon's
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
  • 1 כפית שמרים יבשים maimon's
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח לבן רב תכליתי maimon's
  • 3 ביצים בגודל L
  • 1 כפית (5 גרם) מחוקה של מלח
  • 1/3 כוס (70 גרם) סוכר
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 1 כף פודינג בטעם וניל צרפתי maimon's
  • שמן לטיגון

 

לגנאש:

  • 150 גרם שוקולד צ'יפס מריר מעולה 48% maimon's
  • 1/2 מיכל (125 מל') שמנת מתוקה

 

לקישוט:
  • סוכריות צבעוניות לקישוט maimon's
  • קוקוס לבן טחון maimon's
  • מיני מיני עדשים maimon's
  • שוקולד צ'יפס מריר מעולה 48% maimon's

 

אופן ההכנה

הכנת הבצק המקדים:

1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים שמרים, קמח לחם ומים כ - 2 דקות במהירות איטית עד לקבלת בצק דביק ואחיד. מכסים במגבת לחה ומניחים להתפחה כ – 60 דקות.

 

הכנת הבצק:

2. בקערת מיקסר מערבבים קמח לבן רב תכליתי, ביצים, מלח, פודינג וסוכר במשך מספר שניות. מוסיפים את "הבצק המקדים" ולשים במשך 7-8 דקות במהירות איטית-בינונית.

3. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים כ- 2 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד. מכסים במגבת דקה ומתפיחים כ – 30 דקות.

4. מעבירים למקרר למשך כ – 60 דקות. חשוב לקרר את הבצק כדי שיהיה נוח לרדד אותו ולקרוץ ממנו עיגולים.

5. מרדדים את הבצק לעובי של 1 ס"מ. קורצים בעזרת כוס כ – 30 עיגולים ובמרכזם קורצים עיגול קטן יותר כך שנוצרת טבעת בצק. מתפיחים כ- 45 דקות נוספות.

6. בסיר טיגון מחממים שמן ומטגנים במשך כ - 3 דקות מכל צד. מצננים. חשוב להקפיד שהשמן יהיה חם מספיק כדי שהדונאטס יהיו אפויים/ מבושלים גם מבפנים.

7. מחממים את ציפוי השוקולד לטמפרטורה של כ – 30 מעלות. טובלים את הדונאטס בתערובת השוקולד, מקשטים בסוכריות לבחירתכם ומגישים.

 

 

פרנץ' קרולר - טבעות בצק צרפתיות

מתכון: מיקי שמו

 

צילום: יסמין ואריה צלמים
פרנץ' קרולר של מיקי שמו (צילום: יסמין ואריה צלמים)

 

החומרים

(ל-20 טבעות)

 

חומרים לבצק:

  • 1/4 1 (300 מ"ל) מים
  • 120 גרם חמאה
  • 1 שקית סוכר וניל maimon's
  • 1/3 כפית מלח
  • כוס ועוד 3 כפות (170 גרם) קמח רב תכליתי maimon's
  • 4 ביצים, טרופות
  • 50 גרם שקד מולבן מקלות maimon's
  • תרסיס שמן קנולה maimon's
  • שמן לטיגון עמוק

 

לזיגוג:
  • 200 גרם אבקת סוכר maimon's
  • 3-4 כפות מים
  • תמצית בטעם שקדים maimon's (לפי הטעם)

 

אופן ההכנה

1. בסיר בינוני מבשלים מים, חמאה, סוכר וניל ומלח, עד שהחמאה נמסה והתערובת מגיעה לרתיחה. מוסיפים את הקמח בבת אחת, ומערבבים היטב לבצק אחיד שנפרד מדפנות הסיר.

2. מעבירים את הבצק למערבל חשמלי עם וו גיטרה, ומערבלים במהירות נמוכה כ-5 דקות או עד שהבצק כמעט ואינו חם למגע.

3. מוסיפים לבצק ביצים טרופות בהדרגה, מעט בכל פעם תוך כדי עירבול עד לקבלת בצק רבוך סמיך, חלק ומבריק. מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר משונן של כ-1.5 ס"מ.

4. גוזרים נייר אפייה לריבועים של 7 ס"מ, מסדרים על תבנית גדולה ומרססים בתרסיס שמן קנולה. מזלפים על כל ריבוע טבעת בצק רבוך, ומפזרים מעל מקלות שקדים.

5. מחממים בסיר בינוני שמן עמוק, עד שקיסם הנטבל בשמן יוצר בועות קטנות סביב.

6. הופכים את טבעות הבצק לתוך השמן, ומטגנים משני הצדדים עד לקבלת צבע זהוב-שחום. מעבירים לנייר סופג ומצננים.

 

הזיגוג:

7. שופכים את אבקת הסוכר לקערה, מטפטפים פנימה מים בהדרגה לפי הצורך תוך עירבוב עד לקבלת זיגוג חלק וסמיך. מוסיפים מעט תמצית שקדים לפי הטעם.

8. טובלים את חלקן העליון של הטבעות בזיגוג, מניחים לעודפי זיגוג לנטוף ומגישים.

 

 

עוגיות יויו קוקוס ותפוזים טוניסאיות - פיית העוגיות

מתכון: פיית העוגיות- ענבל לביא

 

צילום: ענבל לביא, פיית העוגיות
עוגיות יויו קוקוס ותפוזים טוניסאיות של פיית העוגיות (צילום: ענבל לביא, פיית העוגיות)

 

החומרים

(ל-30 עוגיות מטוגנות)

 

  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ תפוזים, סחוט טרי
  • קליפה מגוררת מחצי תפוז
  • 1 כפית תמצית בטעם וניל maimon's
  • 1/2 כוס (100 גרם) שמן
  • 1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח לעוגות ועוגיות maimon's
  • 1/2 1 שקיות אבקת אפייה maimon's
  • תרסיס שמן קנולה maimon's
  • שמן לטיגון עמוק

 

 

לסירופ:

  • 2 כוסות (400 גרם) סוכר
  • 2/3 כוס (160 מ"ל) מים
  • קליפה מגוררת מתפוז שלם
  • מיץ מחצי לימון

 

לציפוי:

  • 1 שקית (100גרם) קוקוס לבן טחון maimon's

 

 

אופן ההכנה

1. בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה מערבבים ביצים, סוכר, מיץ תפוזים, קליפת תפוז מגוררת, תמצית וניל ושמן לתערובת חלקה.

2. מוסיפים בהדרגה קמח לעוגות ועוגיות ואבקת אפייה, ולשים 8-10 דקות במהירות נמוכה עד לקבלת בצק אחיד ורך.

3. משמנים קערה בתרסיס שמן קנולה, מניחים בתוכה את הבצק, מכסים ומניחים לנוח לשעתיים.

4. מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות לעלה בעובי סנטימטר, קורצים עיגולים בעזרת כוס או חותכן בגודל של כ-6 ס"מ, ויוצרים חור במרכז כל עיגול לקבלת צורת טבעת.

5. אוספים לכדור את שאריות הבצק, מניחים לו לנוח מעט וחוזרים על הפעולה.

6. מביאים לרתיחה בסיר בינוני סוכר, מים, קליפת תפוז מגוררת ומיץ לימון.

7. מנמיכים להבה ומבשלים תוך בעבוע קל 15-20 דקות לסירופ סמיך.

8. מחממים בסיר בינוני שמן עמוק, עד שקיסם שנטבל בשמן יוצר בועות קטנות סביבו. מטגנים את העוגיות בשמן החם משני הצדדים לקבלת צבע זהוב-שחום.

9. מעבירים את העוגיות לנייר סופג, טובלים בסירופ במשך דקה, ומפזרים מעל קוקוס טחון.

 

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד