פריכות וטבעוניות: עוגיות קפה עם שקדים ושוקולד צ'יפס

לא חייבים להשתמש במרגרינה או חמאה כדי ליהנות מעוגיות שכיף לטבול במשקה חם. יעל גרטי מגישה את ההוכחה

עוגיות קפה טבעוניות (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)
עוגיות קפה טבעוניות (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)

 

המרכיבים

(כ־35 עוגיות)

 

  • 1 כף (7-6 גרם) זרעי פשתן טחונים
  • 1 כף (15 מ"ל) מים, מומלץ מינרליים או מסוננים
  • 4 כפיות שטוחות קפה נמס מגורען
  • 1 כף מים רותחים
  • 1/3 3 כפות (50 מ"ל) שמן קנולה
  • 1/3 3 כפות (50 מ"ל) שמן קוקוס בטמפרטורת החדר
  • 1/4 כוס + 1 כף (60 גרם) סוכר חום בהיר (דמררה)
  • 3/4 כוס (105 גרם) קמח
  • כ־4 כפות (30 גרם) שקדים מולבנים טחונים
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • כ־1/4 כוס (40 גרם) שוקולד צ'יפס

 

ההכנה

1. שמים בקערית את זרעי הפשתן וכף המים ומערבבים. משהים 3-2 דקות, מערבבים מדי פעם, עד שנוצרת תמיסה במרקם שמזכיר ג'לי.

2. מערבבים בקערה גדולה את הקפה והמים הרותחים, להמסה מלאה. מוסיפים את תמיסת הפשתן ומערבבים. מוסיפים את שני סוגי השמן ואת הסוכר וטורפים רק עד שמתקבל מרקם אחיד ולא יותר.

3. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, השקדים הטחונים ואבקת האפייה. מוסיפים לקערת הקפה ומערבבים במרית לבצק אחיד. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים לפיזור אחיד. מאחסנים במקרר 20-10 דקות, רק עד שהבצק מתייצב (ולא יותר).

4. פורשים נייר אפייה על משטח העבודה. מוציאים את הבצק ומעצבים ממנו נקניק מלבני (נעזרים בנייר האפייה כדי ליישר אותו). עוטפים שוב ומאחסנים במקפיא כשעה (עד חודש).

5. מחממים את התנור ל־160 מעלות בתוכנית טורבו ומרפדים שתי תבניות תנור בניירות אפייה.

6. חותכים את מלבן הבצק בסכין חדה לפרוסות בעובי כ־7 מ"מ. מניחים בתבניות במרווחים.

7. אופים (מומלץ כל תבנית בנפרד) 15-10 דקות, עד שהעוגיות מתייצבות. מוציאים, מצננים ומגישים.

 

משך הכנה: כ־20 דקות עבודה (לא כולל קירור ואפייה)

דרגת קושי: קל־בינוני

איך שומרים: עד 4 ימים, בכלי סגור בטמפרטורת החדר או עד שבוע במקרר (או עוד חודש במקפיא)

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד