הבו אבוקדו: רוצו לקנות את הפרי הירוק – כי יש לנו מתכונים נהדרים

ממרח אבוקדו זה טעים, אבל אפשר לעשות עוד כל כך הרבה עם ידידנו הירקרק: כך תשלבו אותו בחוכמה בסירות תפוחי אדמה, בסלט עם מוצרלה – ואפילו בפסטה

Xnet

|

19.11.18 | 09:50

סירות תפוחי אדמה במילוי גוואקמולי ושמנת חמוצה (צילום: סיון שטרנבך)
סירות תפוחי אדמה במילוי גוואקמולי ושמנת חמוצה (צילום: סיון שטרנבך)

סירות תפוחי אדמה במילוי גוואקמולי

ושמנת חמוצה / סיון שטרנבך ורונה קובו

 

מרכיבים

10 מנות

 

  • 10 תפוחי אדמה קטנים עד בינוניים
  • מעט חמאה מומסת או שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 3/4 כוס (כ-75 גרם) גבינה חריפה מגוררת, למשל גרוייר
  • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה או יוגורט סמיך
  • בצל ירוק קצוץ לקישוט

 

לגוואקמולי

  • 6 אבוקדו קטנים מזן הס או 3 גדולים מזן אטינגר
  • 1 בצל סגול קטן קצוץ דק
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 פלפל חריף ירוק או אדום, נקי מגרעינים וקצוץ דק
  • 1 צרור כוסברה קצוץ דק
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • 1 כף שמן זית
  • מלח

 

אופן ההכנה

  1. הגוואקמולי: מעבירים את תוכן האבוקדו לקערה ובעזרת סכין חדה חותכים אותו לקוביות קטנות. מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים ומתקנים תיבול, אם צריך.
  2. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מחוררים עם מזלג את תפוחי האדמה בכמה מקומות. מניחים אותם על רשת התנור ואופים כשעה, עד שהם פריכים מבחוץ ורכים מבפנים. מצננים מעט (לא מכבים את התנור).
  3. מעבירים את התנור למצב גריל עליון. חוצים תפוחי האדמה ומרוקנים חלק מבשרם באמצעות כף (מקפידים להשאיר דפנות עבות מספיק). הופכים את תפוחי האדמה ומברישים את הקליפה קלות בחמאה מומסת או בשמן. מניחים על רשת התנור כשהקליפה פונה כלפי מעלה ואופים במדף העליון 6-2 דקות, עד שתפוחי האדמה שחומים וקשים. באמצע האפייה מסובבים את התבנית.
  4. מוציאים את הרשת מהתנור. הופכים את תפוחי האדמה, מפזרים עליהם גבינה ומתבלים במלח ובפלפל. אופים עוד כמה דקות, עד שהגבינה מזהיבה (גם כעת הופכים את התבנית באמצע).
  5. מסדרים את תפוחי האדמה בכלי הגשה וממלאים אותם בגוואקמולי ושמנת חמוצה. מפזרים מעל בצל ירוק קצוץ ומתבלים במלח ובפלפל. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

 

  • עוד מתכונים של סיוון שטרנבך - בבלוג "המטבח של סיוון"

 

 

סלט אבוקדו עם קרעים של מוצרלה וארוגולה / מירב גביש

 

סלט אבוקדו עם קרעים של מוצרלה וארוגולה (צילום: מירב גביש)
    סלט אבוקדו עם קרעים של מוצרלה וארוגולה(צילום: מירב גביש)

     

    מרכיבים

    2-1 מנות

     

    • 1 אבוקדו
    • 1/2 בצל סגול
    • 1/2 צרור עלי ארוגולה
    • 1 כדור גבינת מוצרלה (רצוי מחלב בפאלו)
    • שמן זית
    • מיץ לימון
    • מלח
    • פלפל שחור גרוס

     

    אופן ההכנה

    1. חוצים את האבוקדו, מחלצים כל מחצית מהקליפה ופורסים. פורסים דק את הבצל.
    2. קורעים ביד באופן גס את עלי הארוגולה ואת המוצרלה.
    3. מסדרים את המרכיבים בתפזורת בצלחת גדולה. מזליפים מעל שמן זית בנדיבות, ומתבלים גם במיץ לימון, מלח ופלפל שחור.

     

    • עוד מתכונים של מירב גביש - בבלוג "גבישס"

     

     

    פסטה ברוטב פסטו-אבוקדו מהיר / דפנה אוסטר מיכאל

     

    פסטה ברוטב פסטו-אבוקדו מהיר (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
      פסטה ברוטב פסטו-אבוקדו מהיר(צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

       

      מרכיבים

      2 מנות

       

      • ‭1/2‬ חבילה (‭250‬ גרם) פסטה
      • 1 אבוקדו בשל, קלוף ומגולען
      • מיץ מ-‭1/2‬ לימון
      • 4 כפות מים
      • חופן צנוברים
      • 1 כפית ממרח פסטו (קנוי או ביתי)
      • חופן עלי בזיליקום טריים
      • מלח
      • פלפל שחור גרוס
      • לקישוט: עירית קצוצה, צנוברים (או קשיו, או בוטנים) קלויים קלות במחבת ללא שמן

       

      אופן ההכנה

      1. מבשלים את הפסטה במי מלח, לפי הוראות היצרן.
      2. בינתיים, מכינים את הרוטב: שמים בקערת מעבד המזון (או משתמשים בבלנדר מוט) את האבוקדו, מיץ הלימון, המים והצנוברים וטוחנים כדקה למחית חלקה. מוסיפים את הפסטו, הבזיליקום והתבלינים וטוחנים כמה שניות.
      3. מסננים את הפסטה המוכנה, מעבירים לקערה ומוסיפים את הרוטב. מערבבים ומחלקים לצלחות. מקשטים בנדיבות בעירית ובצנוברים.

       

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      כשר חלבי
      צמחוני
      דרגת קושי קלה
      דירוג הגולשים (1 מדרגים)
      לחצו על הלבבות כדי לדרג