צילום: שי יחזקאל

מחבת של נחמה: קציצות עוף ושיבולת שועל על קארי עדשים

רוצים לשדרג את התפריט הבריא אבל קצרים בזמן? השף אסף שטרן מציע חמש מנות סתוויות מושקעות וטעימות - שייקחו לכם מקסימום 20 דקות

ארוחות מושקעות ב-20 דקות (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
ארוחות מושקעות ב-20 דקות (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

סלט אנדיב עם ריקוטה

סלט אנדיב וריקוטה (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
    סלט אנדיב וריקוטה(צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

     

    החומרים ל-4 מנות

    לרוטב:

    • 2 כוסות מיץ תפוזים סחוט
    • 2 כפות סוכר חום
    • 3 שיני שום פרוסות
    • 3 יחידות אנדיב חתוכות לרבעים

    לסלט:

    • 2 לבבות חסה
    • 1 שומר פרוס דק
    • 20 עלי בזיליקום קצוצים
    • 2 כפות שמן זית
    • 1 כף מיץ לימון
    • מלח, פלפל

    להגשה:

    • 2 אגסים קלופים וחתוכים לשמיניות
    • 1 בצל סגול קטן, פרוס
    • 150 גרם גבינת ריקוטה 5%
    • 3 כפות מרוטב התפוזים

     

    אופן ההכנה:

    1. מביאים לרתיחה במחבת עמוקה את מיץ התפוזים, הסוכר והשום ומצמצמים על להבה גבוהה כ־3 דקות עד שהנוזלים מסמיכים ונוצר רוטב.

    2. מניחים את רבעי האנדיב במחבת עם רוטב התפוזים ומבשלים כ־8 דקות על להבה נמוכה עד שהם מתרככים. מעבירים למקרר (לקיצור תהליך הקירור) עד שהסלט יהיה מוכן.

    3. מערבבים את כל מרכיבי הסלט בקערה. מסדרים מעל את האנדיב, פלחי האגסים, הבצל הסגול וגבינת הריקוטה. יוצקים 3 כפות מנוזלי רוטב התפוזים ומגישים.

     

    ערכים תזונתיים למנה:

    303 קלוריות, 56.4 גרם פחמימות, 6.6 גרם חלבון, 7.6 גרם שומן

     

    אטריות שעועית עם פטריות, ערמונים וג'ינג'ר

    אטריות שעועית עם פטריות, ערמונים וג'ינג'ר (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
      אטריות שעועית עם פטריות, ערמונים וג'ינג'ר(צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

       

      החומרים ל-3 מנות:

      • 1 חבילה (250 גרם) אטריות שעועית
      • 3 כפות שמן זית
      • 2 בצלים סגולים, חתוכים לקוביות
      • 6 שיני שום קלופות ופרוסות
      • 1 חבילה פטריות שמפיניון, פרוסות דק
      • 1 חבילה פטריות פורטובלו, פרוסות דק
      • 1 שקית (150 גרם) ערמונים בוואקום
      • 2 ס״מ שורש ג׳ינג׳ר טרי, קלוף ומגורר
      • 3 כפות סויה
      • 1/2 צרור בזיליקום (העלים בלבד)
      • 4 צנוניות פרוסות

       

      אופן ההכנה:

      1. משרים את אטריות השעועית במים רותחים למשך 5 דקות. מסננים ושוטפים במים קרים.

      2. מחממים במחבת עמוקה את שמן הזית ומטגנים את הבצל הסגול כ־2 דקות ואת שיני השום דקה נוספת. מוסיפים למחבת את הפטריות ומקפיצים יחד כ־3 דקות.

      3. מוסיפים למחבת את הערמונים והג׳ינג׳ר ומקפיצים יחד 2 דקות נוספות. מוסיפים את הסויה ואת האטריות המוכנות ומקפיצים יחד דקה נוספת.

      4. מפזרים בזיליקום וצנוניות על האטריות ומגישים.

       

      ערכים תזונתיים למנה:

      473 קלוריות, 78 גרם פחמימות, 12.2 גרם חלבון, 11.9 גרם שומן

       

      אורז שחור עם ירוקים וסלמון

      אורז שחור עם ירוקים וסלמון (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
        אורז שחור עם ירוקים וסלמון(צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

         

        החומרים ל-5 מנות:

        • 1/2 ק״ג (½2 כוסות) אורז שחור
        • 6 כפות שמן זית
        • 1 בצל לבן, חתוך לקוביות קטנות
        • 6 שיני שום פרוסות
        • 1/2 צרור סלרי קצוץ + 10 עלי סלרי לקישוט
        • 1/2 ק״ג (2 כוסות) שעועית ירוקה
        • 5 נתחי סלמון טרי במשקל 100 גרם
        • מלח, פלפל
        • 1 כוס עלי תרד
        • מיץ מ־1 לימון

         

        אופן ההכנה:

        1. מבשלים את האורז השחור בסיר עם שפע מים רותחים כ־18 דקות ומסננים.

        2. מחממים (במקביל לבישול האורז) במחבת רחבה 3 כפות שמן זית לירקות ומזהיבים את הבצל כ־2 דקות ואז את השום כדקה. מוסיפים את הסלרי והשעועית ומקפיצים כדקה. מוסיפים 1/2 כוס מים ומבשלים 3 דקות נוספות.

        3. בוזקים מעט מלח ופלפל על נתחי הסלמון. מחממים מחבת נפרדת, מוסיפים את 3 כפות שמן הזית הנותרות לדג וצולים במחבת חמה ומשומנת על להבה נמוכה כ־2־3 דקות.

        4. מוסיפים את האורז המוכן ואת התרד למחבת עם הירקות, מקפיצים כדקה ומתבלים במיץ הלימון. מוסיפים את נתחי הסלמון ועלי הסלרי ומגישים.

         

        ערכים תזונתיים למנה:

        748 קלוריות, 88.2 גרם פחמימות, 38.1 גרם חלבון, 26.8 גרם שומן

         

        קציצות עוף ושיבולת שועל על קארי עדשים כתומות

        קציצות עוף ושיבולת שועל על קארי עדשים כתומות (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
          קציצות עוף ושיבולת שועל על קארי עדשים כתומות(צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

           

          החומרים ל12-15 קציצות:

          • 1/2 ק״ג בשר עוף, טחון
          • 2 בצלים לבנים, קצוצים לקוביות
          • 50 גרם (½ כוס) פתיתי שיבולת שועל (קוואקר)
          • 3 גזרים קלופים ומגוררים
          • 4 שיני שום קצוצות
          • 1/2 צרור כוסברה קצוצה
          • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
          • מלח ופלפל
          • 4 כפות שמן זית (לטיגון הקציצות)

          לקארי עדשים:

          • 1/2 ק״ג (2 כוסות) עדשים כתומות
          • מעט שמן זית
          • 1 בצל לבן, קצוץ
          • 5 גזרים קלופים ומגוררים
          • 4 שיני שום פרוסות
          • 150 גרם (3 כוסות) דלעת מגוררת בפומפייה
          • 1/2 כוס קרם קוקוס
          • 1/2 כפית כורכום
          • 6 עלי מרווה קצוצים
          • 1/2 כפית קינמון
          • מלח, פלפל

           

          אופן ההכנה:

          1. מערבבים את כל חומרי הקציצות לעיסה אחידה ומכינים קציצות שטוחות.

          2. מחממים את שמן הזית במחבת רחבה ומטגנים את הקציצות כ־2 דקות מכל צד.

          3. מבשלים את העדשים בסיר מלא במים רותחים כ־3 דקות על להבה גבוהה עד לריכוך חלקי. מסננים.

          4. מחממים במחבת מעט שמן זית ומטגנים את הבצל והגזר כ־2 דקות. מוסיפים את השום והדלעת ומטגנים עד לריכוך הדלעת.

          5. מוסיפים למחבת 1/2 כוס מים ואת קרם הקוקוס ומתבלים בכורכום, במרווה קצוצה, בקינמון, במלח ובפלפל ומביאים לרתיחה. מוסיפים את העדשים, מערבבים היטב ומבשלים 3 דקות.

          6. מגישים את הקציצות מעל תבשיל העדשים.

           

          ערכים תזונתיים למנה:

          665 קלוריות, 84.5 גרם פחמימות, 40.3 גרם חלבון, 20.9 גרם שומן

           

          עוף מפורק מעצם על דלעת צלויה

          עוף מפורק מעצם על דלעת צלויה (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
            עוף מפורק מעצם על דלעת צלויה(צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

             

            החומרים ל-3 מנות:

            לטיגון העוף:

            • 1/2 עוף מפורק מהעצם
            • 3 כפות שמן זית

            לצליית העוף:

            • 50 גרם (5 יחידות) לימונים כבושים
            • 1/2 צרור מרווה
            • 5 שיני שום פרוסות
            • 1 כף פפריקה
            • מלח, פלפל

            לדלעת:

            • 2 ק״ג דלעת קלופה, חתוכה לקוביות קטנות
            • מלח
            • 1 לימון סחוט

             

            אופן ההכנה:

            1. מחממים את שמן הזית במחבת וצורבים את העוף עד שהוא משחים משני צדדיו כ־2 דקות מכל צד.

            2. מניחים את העוף בתבנית צלייה ומתבלים בכל חומרי התיבול. מסדרים לצד העוף גם את קוביות הדלעת (עדיין לא מתבלים!) וצולים הכל בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות למשך 12 דקות או עד שהעוף צלוי.

            3. מוציאים את התבנית מהתנור. מועכים את הדלעת במזלג ומתבלים במלח ובמיץ לימון. מגישים את העוף מעל.

             

            ערכים תזונתיים למנה:

            831 קלוריות, 61.5 גרם פחמימות, 59.7 גרם חלבון, 44.1 גרם שומן

             

            מתכונים: שף אסף שטרן, מסעדת אברטו, גדרה

              

             

            הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
            הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
             
            הצג:
            אזהרה:
            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
            מתכון מהיר
            כשר בשרי
            דרגת קושי קלה
            דירוג הגולשים (0 מדרגים)
            לחצו על הלבבות כדי לדרג