עוגיות חמאת בוטנים ללא קמח משלושה מרכיבים בלבד

חמאת בוטנים, אבקת סוכר וביצה – זה כל מה שצריך כדי להכין בשיא המהירות עוגיות נהדרות. ואפשר גם לשדרג עם שוקולד!

ילנה ויינברג

|

15.11.18 09:15

לשימוש בכתבה בלבד עוגיות חמאת בוטנים
לשימוש בכתבה בלבד עוגיות חמאת בוטנים (עוגיות חמאת בוטנים ללא קמח)

מרכיבים

כ-30 עוגיות

 

  • 1 כוס (250 גרם) חמאת בוטנים חלקה
  • 1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר
  • 1 ביצה
  • אפשרות: 1 כפית תמצית וניל
  • אפשרות: 1/2 כוס שוקולד צ'יפס ו/או בוטנים מלוחים קלויים וגרוסים

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות. מרפדים תבנית שטוחה בנייר אפייה.
  2. מערבבים בקערה את חמאת הבוטנים, אבקת הסוכר, הביצה ותמצית הווניל (אם משתמשים בה) עד שמתקבל בצק אחיד.
  3. אם רוצים, מוסיפים שוקולד צ'יפס ו/או בוטנים מלוחים ולשים את הבצק בידיים כדי לפזר אותם בתוכו באופן אחיד.
  4. בוצעים מהבצק חתיכות קטנות ומגלגלים לכדורים בקוטר מטבע של חצי שקל. ממש לא חייבים לדייק בגודל - עוגיות שמנמנות וגדולות יותר יהיו לא פחות טעימות. משטחים את הכדורים בתבנית.
  5. אופים כ-15 דקות. מצננים את עוגיות חמאת הבוטנים על רשת ושומרים בכלי אטום.

 

  • עוד מתכונים מצוינים של ילנה ויינברג - בבלוג "Simply Gourmet"

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד