שעועית ירוקה מוקפצת עם חמוציות ואגוזים (צילום: אפרת סיאצ'י)
שעועית ירוקה מוקפצת עם חמוציות ואגוזים
מרכיבים
4-3 מנות
- 1 כף שמן זית
- 4 שיני שום, קצוצות
- 400 גרם שעועית ירוקה עדינה מוקפאת
- 1/3 כוס (50 גרם) חמוציות
- 3 כפות מים
- 2 כפות סילאן
- 1 כף רוטב סויה
- 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
- 1/3 כפית מלח
- קמצוץ פלפל שחור גרוס
- 1/3 כוס (35 גרם) אגוזי מלך
אופן ההכנה
- מחממים את שמן הזית במחבת רחבה על אש בינונית-נמוכה ומטגנים את השום כחצי דקה (יש להשגיח שלא יישרף).
- מוסיפים את השעועית הירוקה ומקפיצים על אש בינונית במשך כ-7 דקות, תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את שאר המרכיבים, למעט האגוזים. מערבבים ומבשלים במשך 10-8 דקות.
- מוסיפים את אגוזי המלך, מערבבים ומבשלים כדקה נוספת. טועמים, ואם צריך מתקנים תיבול. מגישים חם או פושר.
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן
שעועית ירוקה מוקפצת עם פלפל אדום
מרכיבים
- 400 גרם (1/2 חבילה) שעועית ירוקה חתוכה קפואה
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 פלפל אדום גדול, קצוץ
- 4 שיני שום פרוסות דק
- 2-1 כפות עלי טימין
- 1 כפית אבקת מרק (רצוי מחומרים טבעיים) בטעם ירקות או עוף
- 1/2 כפית כמון
- מלח
- פלפל שחור טחון
אופן ההכנה
- מפשירים את השעועית 10-5 דקות בטמפרטורת החדר.
- מחממים את השמן במחבת גדולה או בווק על אש בינונית. מוסיפים את הפלפל ומטגנים כ-3 דקות, תוך הקפצה או ערבוב. מוסיפים את השום ומקפיצים דקה נוספת.
- מוסיפים למחבת את שאר המרכיבים ומבשלים כ-10 דקות, תוך הקפצה או ערבוב מדי פעם, עד שהשעועית מוכנה. אם יש צורך, מוסיפים מעט מים בזמן הבישול.
שעועית ירוקה מוקפצת עם עגבניות שרי, שום ובזיליקום
מרכיבים
4 מנות
- 4-3 כפות שמן זית
- 20 עגבניות שרי חצויות (מומלץ בכמה צבעים)
- 2 כוסות שעועית ירוקה חתוכה מוקפאת, מופשרת מעט
- 3 שיני שום קצוצות
- 1 כף מלאה עלי תימין
- 1/2 כוס עלי בזיליקום טריים קצוצים גס או 1/2 כפית בזיליקום מיובש
- 1 כף סילאן
- 1/2 כפית מלח
- קמצוץ פלפל שחור טחון
אופן ההכנה
- מחממים את שמן הזית במחבת רחבה ומטגנים את עגבניות השרי במשך כ-5 דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהן מתרככות מעט.
- מוסיפים את שאר המרכיבים ומבשלים כ-5 דקות נוספות, תוך ערבוב מדי פעם.
- עוד מאות מתכונים קלים של אפרת סיאצ'י - באתר שלה, מתכונים ב-10 דקות
ויש גם סלט פטריות חמות עם פלפלים שמוכן בצ'יק צ'ק. לחצו על התמונה
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.
מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).
ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...
מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).
ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...