לזניה פטריות עם טריק מהיר ועשיר: מחליפים את דפי הפסטה ברביולי!

כשמחברים שני כוכבים של המטבח האיטלקי, ברור שזה לא ייצא רע: משדרגים את הלזניה עם רביולי מוכנים ומקבלים בצ'יק מאפה ממכר

לזניה פטריות עם רביולי גבינות (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעה קנריק)
לזניה פטריות עם רביולי גבינות (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעה קנריק)

מרכיבים

תבנית בגודל ‭ 30X20‬ס"מ

 

  • 2 חבילות (‭800‬ גרם) רביולי מפסטה טרייה, מומלץ עם גבינה (להשיג במקררים ברשתות השיווק)
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 600 גרם פטריות שמפיניון או פורטובלו, פרוסות דק
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 מכל (‭250‬ מ"ל) שמנת לבישול
  • 200 גרם גבינת מוצרלה או גבינה צהובה, מגוררת
  • 100 גרם גבינת פרמזן או קשקבל, מגוררת

 

אופן ההכנה

  1. מבשלים את הרביולי לפי הוראות היצרן. מסננים ומניחים בצד.
  2. מחממים את התנור ל-‭200‬ מעלות ומשמנים את התבנית.
  3. מחממים במחבת כף מהשמן. מטגנים את פרוסות הפטריות 5-4 דקות, רק עד שהן מזהיבות מעט. מתבלים במלח ופלפל.
  4. מוסיפים למחבת את השמנת ו-2/3 מכמות המוצרלה והפרמזן. מביאים לרתיחה, טועמים ומתקנים תיבול. מסירים מהכיריים.
  5. הרכבת המנה: מניחים שכבת רביולי בתבנית, כך שיכסו את התחתית. יוצקים עליהם בזהירות מחצית מרוטב הפטריות. מניחים שכבה נוספת של רביולי ויוצקים את יתרת הרוטב. מפזרים את יתרת הגבינות.
  6. אופים ‭ 15-10‬דקות, עד הזהבה. מוציאים ומגישים.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר חלבי
צמחוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (4 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג