
לזניה פטריות עם רביולי גבינות (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעה קנריק)
מרכיבים
תבנית בגודל 30X20ס"מ
- 2 חבילות (800 גרם) רביולי מפסטה טרייה, מומלץ עם גבינה (להשיג במקררים ברשתות השיווק)
- 2 כפות שמן קנולה
- 600 גרם פטריות שמפיניון או פורטובלו, פרוסות דק
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול
- 200 גרם גבינת מוצרלה או גבינה צהובה, מגוררת
- 100 גרם גבינת פרמזן או קשקבל, מגוררת
אופן ההכנה
- מבשלים את הרביולי לפי הוראות היצרן. מסננים ומניחים בצד.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות ומשמנים את התבנית.
- מחממים במחבת כף מהשמן. מטגנים את פרוסות הפטריות 5-4 דקות, רק עד שהן מזהיבות מעט. מתבלים במלח ופלפל.
- מוסיפים למחבת את השמנת ו-2/3 מכמות המוצרלה והפרמזן. מביאים לרתיחה, טועמים ומתקנים תיבול. מסירים מהכיריים.
- הרכבת המנה: מניחים שכבת רביולי בתבנית, כך שיכסו את התחתית. יוצקים עליהם בזהירות מחצית מרוטב הפטריות. מניחים שכבה נוספת של רביולי ויוצקים את יתרת הרוטב. מפזרים את יתרת הגבינות.
- אופים 15-10דקות, עד הזהבה. מוציאים ומגישים.