מהירה ועסיסית: עוגת לימון ואוכמניות קלה להכנה

תניחו את המיקסר בצד: כמה ערבובים קלים, וגם לכם יש עוגה בחושה משגעת עם ריח לימוני משגע ואוכמניות שמוסיפות המון צבע ושמחה

עוגת לימון ואוכמניות (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)
עוגת לימון ואוכמניות (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)

 

 

המרכיבים

(תבנית אינגליש קייק באורך 38–40 ס"מ או תבנית קוגלהוף בקוטר 20–22 ס"מ)

 

  • 2 ביצים גדולות
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • קליפה מגוררת מ־2 לימונים גדולים
  • 5 כפות (75 מ"ל) מיץ לימון סחוט
  • 1/3 כוס + 1 כף  (100 מ"ל) שמנת מתוקה 32% שומן
  • 110 גרם חמאה, מומסת
  • 1/2 1 כוסות פחות 1 כף (200 גרם) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/8 כפית מלח
  • כ־150 גרם אוכמניות כחולות מוקפאות (אין צורך להפשיר)
  • 1 כף מלאה שקדים טחונים מולבנים

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־170 מעלות בתוכנית טורבו. משמנים את התבנית.

2. שמים בקערה גדולה את הביצים והסוכר וטורפים למרקם אחיד

ומעט תפוח. מוסיפים את קליפת הלימון והמיץ, את השמנת המתוקה והחמאה וטורפים למרקם אחיד. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומעבירים לקערה הגדולה. מערבבים במרית רק עד שמתקבלת עיסה אחידה ולא יותר.

3. מערבבים את האוכמניות הקפואות עם השקדים הטחונים.

4. יוצקים מחצית מהעיסה לתבנית ומפזרים עליה מחצית מהאוכמניות (לא מערבבים). יוצקים את יתרת העיסה ומיישרים בעדינות. מפזרים את יתרת האוכמניות.

5. אופים 45-40 דקות, עד שסכין הננעצת בעוגה יוצאת נקייה. מוציאים, מצננים כשעתיים ומגישים.

 

  • משך הכנה: 10–15 דקות (לא כולל אפייה)
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים: בחורף – עד 3 ימים, מכוסה בטמפרטורת החדר; בקיץ – במקרר. אפשר להקפיא למשך חודש

 

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: ערן לוי, סגנון: מיטל ברונר)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: ערן לוי, סגנון: מיטל ברונר)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד