עוגיות מעולות עם שלוש מעלות: גם מהירות, גם פשוטות וגם ללא גלוטן

אפשר לשמור על תזונה בריאה מבלי ליפול לקיצוניות - אל תתנזרו ממתוקים, הכינו אותם ממרכיבים טובים יותר. מתכונים מתוך ספרה של אביגיל מייזליק 'מתוק ובריא'

אביגייל מייזליק

|

06.11.18 | 09:00

עוגיות פקאנים ושקדים (צילום וסטיילינג: שושי סירקיס)
עוגיות פקאנים ושקדים (צילום וסטיילינג: שושי סירקיס)

 עוגיות פקאנים ושקדים

עוגיות פריכות נפלאות במיוחד, טובות לפסח ולכל השנה. טעים מאוד גם לטבול את החלק התחתון של העוגיות בשוקולד מומס ולצנן.

 

מרכיבים

כ-30 עוגיות

 

  • 2 חלבונים
  • 1/2 כוס סוכר קוקוס/ סירופ מייפל טבעי/ דבש
  • מעט תמצית וניל
  • 200 גרם אגוזי פקאן, קצוצים גס
  • 100 גרם שקדים פרוסים, או קצוצים

 

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות, מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מערבבים יחד בקערה את החלבונים עם סוכר הקוקוס והווניל. מוסיפים את הפקאנים והשקדים ומערבבים לתערובת אחידה.
  3. בעזרת כף מורחים על נייר האפייה שבתבנית עיגולים של עוגיות שטוחות בעובי 5-4 ס"מ. אל תדאגו אם העוגיות לא נראות אחידות ויש בהן 'חורים', במהלך האפייה הכול יתאחד.
  4. אופים כ-15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות מעט. מוציאים ומצננים לחלוטין.

 

 עוגיות שוקולד צ'יפס

העוגיות האהובות אצלי בבית, ואנחנו מכינים אותן בכל ערב שבת. אם  אתם לא רגישים לגלוטן, אפשר להכין אותן גם עם קמח מלא 80% או עם קמח כוסמין מלא 80%.

 

עוגיות שוקולד צ'יפס (צילום וסטיילינג: שושי סירקיס)
    עוגיות שוקולד צ'יפס(צילום וסטיילינג: שושי סירקיס)

     

    מרכיבים

    20-15 עוגיות 

     

    • 2 כוסות קמח שקדים או קמח קוקוס 
    • 1/3 כוס שמן רגיל או שמן קוקוס
    • 1 כפית אבקת אפייה
    • 1 ביצה
    • 1/2 כוס סוכר קוקוס, או סירופ מייפל טבעי
    • 150 גרם שוקולד צ'יפס, או שוקולד מריר, קצוץ גס
    • 1/2 כוס אגוזי פקאן, קצוצים גס

     

    אופן הכנה

    1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
    2. מערבבים יחד בקערה את כל המרכיבים, עד שמקבלים בצק אחיד.
    3. יוצרים מהבצק עוגיות שמנמנות, בקוטר 4-3 ס"מ ומניחים אותן בתבנית.
    4. אופים 15-12 דקות, עד שקצות העוגיות וחלקן התחתון זהוב. מוציאים ומצננים.

     

     עוגיות קוקוס פריכות

    עוגיות דקיקות ופריכות במיוחד, שכשהן יוצאות מהתנור אפשר להניח אותן על המערוך כדי לתת להן צורה מעוגלת במקצת.

     

    עוגיות קוקוס פריכות (צילום וסטיילינג: שושי סירקיס)
      עוגיות קוקוס פריכות(צילום וסטיילינג: שושי סירקיס)

       

      מרכיבים

      כ-30 עוגיות

       

      • 250 גרם קוקוס טחון
      • 1/4 2 כוסות סוכר קוקוס
      • 2 כפות שמן קוקוס או שמן אגוזים
      • 5 ביצים

       

      אופן הכנה

      1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות. מכינים מערוך עבה (או משהו בעל צורה דומה) בהישג יד.
      2. מערבבים בקערה גדולה את הקוקוס הטחון והסוכר. מוסיפים את השמן ומערבבים היטב.
      3. מוסיפים את הביצים אחת אחת. רק כשהביצה נבלעת לחלוטין מוסיפים את הביצה הבאה.
      4. בעזרת שתי כפות מורחים על נייר האפייה עיגולים אחידים ודקים בערך בקוטר 3 ס"מ במרחק מה זה מזה. אופים 12-10 דקות עד שהעוגיות זהובות בקצותיהן ומוציאים.
      5. כשמוציאים את העוגיות מהתנור, עובדים במהירות, כל עוד העוגיות חמות הן מספיק רכות וגמישות ואחר כך הן מתקשות ואאפשר לשנות את צורתן. כדי לתת להן צורה נאה מעבירים אותן בזהירות על המערוך או הצינור, כך שיקבלו מעין צורה מעוגלת. כשהן קצת מתקשות, מסירים אותן ושמים עוגיות נוספות. אם העוגיות בתבנית התקשו לגמרי, מחזירים אותן לתנור לעוד 30 שניות וממשיכים לעצב. אפשר גם לוותר לגמרי על השלב הזה ולהשאיר את העוגיות שטוחות.

       

       מתוך הספר החדש של אביגיל מייזליק "מתוק ובריא – עוגות וקינוחים מפתיעים ממרכיבים טבעיים" בהוצאת דני ספרים

       

      עטיפת הספר (צילום וסטיילינג: שושי סירקיס)
        עטיפת הספר(צילום וסטיילינג: שושי סירקיס)

         

         

         
        הצג:
        כל התגובות לכתבה "עוגיות מעולות עם שלוש מעלות: גם מהירות, גם פשוטות וגם ללא גלוטן"
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        מתכון מהיר
        כשר פרווה
        ללא גלוטן
        דרגת קושי קלה
        דירוג הגולשים (1 מדרגים)
        לחצו על הלבבות כדי לדרג