קציצות קינואה אפויות בסגנון מקסיקני (צילום: מירי צדוק)
מרכיבים
כ-16 קציצות
- 1 כוס (200 גרם) קינואה
- 1/2 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנות
- 1 קופסת שימורי תירס קטנה (כ-150 גרם לאחר סינון)
- 1 בצל סגול קטן, קצוץ
- 2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק
- חופן כוסברה קצוצה
- 1/2 פלפל ירוק חריף, נקי מגרעינים וקצוץ
- 2 כפות רסק עגבניות
- 2 ביצים או 1/2 כוס (120 מ"ל) טחינה
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח
- מעט פלפל שחור גרוס
- לאפייה: מעט שמן זית נוסף
אופן ההכנה
- שוטפים היטב את הקינואה (כדי להיפטר ממרירות), מסננים ומעבירים לסיר. מוסיפים 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים ומביאים לרתיחה. מכסים, מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים 13 דקות. מסירים מהכיריים ומשאירים מכוסה כ-15 דקות. מעבירים לקערה שטוחה וגדולה ומצננים מעט.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מוסיפים לקערת הקינואה את שאר המרכיבים ומערבבים לעיסה אחידה. יוצרים מהעיסה קציצות בגודל כדור פינג-פונג ומניחים בתבנית. משטחים מעט את הקציצות ומברישים במעט שמן זית. אופים כ-30 דקות, עד להזהבה.
- מניחים לקציצות הקינואה האפויות להצטנן מעט בתבנית לפני שמחלצים אותן, כדי שלא יתפרקו.
- עוד מתכונים מצוינים של מירי צדוק - בבלוג "עוגה לשבת"
ויש עוד 3 מתכונים לקציצות קינואה אפויות - עם כרובית, קישואים או סלק. לחצו על התמונה