קציצות קינואה אפויות בסגנון מקסיקני עם פלפל, תירס וכוסברה

קציצות שמחות וטעימות עם המון ירקות צבעוניים – וגם יש להן גרסה טבעונית. נהדרות עם קטשופ או בפיתה עם טחינה וסלט קצוץ

מירי צדוק

|

05.11.18 | 20:51

קציצות קינואה אפויות בסגנון מקסיקני (צילום: מירי צדוק)
קציצות קינואה אפויות בסגנון מקסיקני (צילום: מירי צדוק)

מרכיבים

כ-16 קציצות

 

  • 1 כוס (200 גרם) קינואה
  • 1/2 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנות
  • 1 קופסת שימורי תירס קטנה (כ-150 גרם לאחר סינון)
  • 1 בצל סגול קטן, קצוץ
  • 2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק
  • חופן כוסברה קצוצה
  • 1/2 פלפל ירוק חריף, נקי מגרעינים וקצוץ
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 2 ביצים או 1/2 כוס (120 מ"ל) טחינה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • לאפייה: מעט שמן זית נוסף

 

אופן ההכנה

  1. שוטפים היטב את הקינואה (כדי להיפטר ממרירות), מסננים ומעבירים לסיר. מוסיפים 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים ומביאים לרתיחה. מכסים, מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים 13 דקות. מסירים מהכיריים ומשאירים מכוסה כ-15 דקות. מעבירים לקערה שטוחה וגדולה ומצננים מעט.
  2. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  3. מוסיפים לקערת הקינואה את שאר המרכיבים ומערבבים לעיסה אחידה. יוצרים מהעיסה קציצות בגודל כדור פינג-פונג ומניחים בתבנית. משטחים מעט את הקציצות ומברישים במעט שמן זית. אופים כ-30 דקות, עד להזהבה.
  4. מניחים לקציצות הקינואה האפויות להצטנן מעט בתבנית לפני שמחלצים אותן, כדי שלא יתפרקו.

 

  • עוד מתכונים מצוינים של מירי צדוק - בבלוג "עוגה לשבת"

 

line

 

ויש עוד 3 מתכונים לקציצות קינואה אפויות - עם כרובית, קישואים או סלק. לחצו על התמונה

 

  (צילום: מירי צדוק)

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
צמחוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג