גבעתיים בשחור-לבן: אפשר לעצב דירה חמימה ללא צבעים נוספים?

"אנחנו משפחה מאוד אנרגטית, הרגשתי שצבע מפריע לחיים", אומרת האם, והמעצבת נענתה לאתגר. שיפוץ הדירה, 124 מ''ר, נמשך כחודשיים ועלה 250 אלף שקלים

מיכל בלאו

|

08.11.18 | 08:35

במטבח, בסלון ובפרוזדור כוסתה הרצפה בפרקט אלון.  "בגלל שהצבעים קרים היה חשוב לי שתהיה תחושה חמימה", אומרת המעצבת שרית זיו-אלון. "לכן הוספתי את הבטון, את ידיות העור לארונות המטבח ואת העץ" (צילום: איתי בנית)
במטבח, בסלון ובפרוזדור כוסתה הרצפה בפרקט אלון. "בגלל שהצבעים קרים היה חשוב לי שתהיה תחושה חמימה", אומרת המעצבת שרית זיו-אלון. "לכן הוספתי את הבטון, את ידיות העור לארונות המטבח ואת העץ" (צילום: איתי בנית)
בסלון מזנון איקאה שהורכב משתי יחידות ומולו ספה אפורה. על הקיר עבודה של רוני בן-שמחון. "שהייתה חייבת להישאר", אומרת האם, "בעלי אמר לשרית: 'לא אכפת לי מה תעשי פה, אבל התמונה נשארת'". על הרצפה שטיח בדוגמה גיאומטרית, כמו ביתר חדרי הבית (צילום: איתי בנית)
בסלון מזנון איקאה שהורכב משתי יחידות ומולו ספה אפורה. על הקיר עבודה של רוני בן-שמחון. "שהייתה חייבת להישאר", אומרת האם, "בעלי אמר לשרית: 'לא אכפת לי מה תעשי פה, אבל התמונה נשארת'". על הרצפה שטיח בדוגמה גיאומטרית, כמו ביתר חדרי הבית (צילום: איתי בנית)
במעבר לחדרי השינה הוצבה פינת עבודה עם שולחן עץ בהיר, והקיר ממול כוסה בחיפוי בטון, רקע לספריית מתכת שחורה (צילום: איתי בנית)
במעבר לחדרי השינה הוצבה פינת עבודה עם שולחן עץ בהיר, והקיר ממול כוסה בחיפוי בטון, רקע לספריית מתכת שחורה (צילום: איתי בנית)
במרכז חדר ההורים מיטה שחורה, ומנורות קריאה שחורות יורדות מעל שידות צד מעץ. האלמנט המרכזי הוא הפס השחור הרחב שמטפס על הקיר בגב המיטה, אל התקרה. גם הווילונות הותאמו לפס הצבוע (צילום: איתי בנית)
במרכז חדר ההורים מיטה שחורה, ומנורות קריאה שחורות יורדות מעל שידות צד מעץ. האלמנט המרכזי הוא הפס השחור הרחב שמטפס על הקיר בגב המיטה, אל התקרה. גם הווילונות הותאמו לפס הצבוע (צילום: איתי בנית)
חדרי הילדים עוצבו בצורה אחידה, עם טפט גיאומטרי בשחור-לבן, שהודבק על הקיר שמול הדלת. הדוגמה בכל חדר שונה (צילום: איתי בנית)
חדרי הילדים עוצבו בצורה אחידה, עם טפט גיאומטרי בשחור-לבן, שהודבק על הקיר שמול הדלת. הדוגמה בכל חדר שונה (צילום: איתי בנית)
דוגמאות גאומטריות חוזרות על הקירות לא רק בחדר ילדים (מימין), אלא גם בחדר הרחצה (משמאל) עם אריחים לבנים, מודגשים ברובה שחורה (צילום: איתי בנית)
דוגמאות גאומטריות חוזרות על הקירות לא רק בחדר ילדים (מימין), אלא גם בחדר הרחצה (משמאל) עם אריחים לבנים, מודגשים ברובה שחורה (צילום: איתי בנית)
"עכשיו הבית נייטרלי", אומרת אם המשפחה. "יש בו רוגע, הוא נעים ונותן מקום לצבעוניות שלנו כאנשים. ואם יום אחד ארצה להוסיף צבע, פשוט אקנה כמה אביזרים"  (צילום: איתי בנית)
"עכשיו הבית נייטרלי", אומרת אם המשפחה. "יש בו רוגע, הוא נעים ונותן מקום לצבעוניות שלנו כאנשים. ואם יום אחד ארצה להוסיף צבע, פשוט אקנה כמה אביזרים" (צילום: איתי בנית)

כשבני הזוג, הורים לשלושה (16, 12, 8), החלו לחפש דירה גדולה יותר בגבעתיים, עיר מגוריהם, הם ראו כמה פרויקטים חדשים והבינו שהם מעדיפים להישאר במרכז העיר. האם עובדת מדינה, והאב עוסק בתחום ראיית החשבון. שניהם נולדו בגבעתיים, ולא עזבו אותה מאז. "למדנו ביחד בתיכון, אנחנו בני אותו גיל, ונשואים מ-2001", מספרת האם, "אנחנו אוהבים את גבעתיים, ההורים והאחים שלנו גרים בעיר, 90 אחוז מהחברים שלנו נשארו בה, וזה הכי טבעי לנו. אנחנו אוהבים שאפשר לגשת לשכנה ולבקש סוכר, שהילדים יכולים ללכת לבד ברגל. ככה אני זוכרת את החיים בעיר בתור ילדה, והיה לי חשוב לשמור על זה".

 

לבסוף מצאו דירה מתאימה במרכז, בפרויקט של פינוי בינוי. תהליך ההיתרים ארוך, ומאחר שיחלפו ארבע-חמש שנים עד שיוכלו לעבור, הם החליטו להשקיע בינתיים בדירה שבה הם גרים כבר כעשור, בשכונת ארלוזורוב. "החלטנו להגדיר תקציב של 500 אלף שקלים לשיפוץ", מספרת אם המשפחה, "כך שיהיה לנו נוח וכיף עד שהדירה החדשה תהיה מוכנה". 

 

הדירה בת 124 מטרים רבועים, בקומה ראשונה בבניין בן ארבע קומות, שנבנה בראשית שנות התשעים. בכל קומה רק שתי דירות, ויש בו לובי מואר באור טבעי, מעלית וחנייה. לשיפוץ שכרו את שירותיה של שרית זיו-אלון, לאחר שאם המשפחה עקבה אחריה בפייסבוק ("ראיתי את הבית של שרית ונדלקתי על מה שהיא עושה"). שבועיים לאחר פגישת הייעוץ החל שיפוץ הדירה, שנמשך כחודשיים, במהלכם התגוררה המשפחה בשכירות-משנה (סבלט) בדירה ברחוב שינקין בעיר.

 

הנישה שעוטפת את החלון ממשיכה לצלע השנייה של המטבח (צילום: איתי בנית)
    הנישה שעוטפת את החלון ממשיכה לצלע השנייה של המטבח(צילום: איתי בנית)
     

     לאם המשפחה היתה בקשה אחת מהמעצבת: "רק שחור לבן, בלי צבעים". "והאתגר שלי", אומרת זיו-אלון, "היה לעצב בית ללא צבעים, שישרה תחושה חמימה ונעימה".

     

    למה רק שחור ולבן?

     

    "אנחנו משפחה מאוד אנרגטית", אומרת בעלת הבית, "זה בית חי ושמח, והרגשתי שצבע מפריע לחיים. הבית במרכז השכונה, והכל מתנקז לפה. כל הזמן יש פה אקשן וחגיגות. עכשיו הבית נייטרלי ויש בו רוגע. הוא משדר נעימות ונותן מקום לצבעוניות שלנו כאנשים. אם יום אחד ארצה להוסיף צבע, פשוט אקנה כמה אביזרים".

     

    האהבה לגרפיקה מורגשת

     

    השיפוץ כלל מטבח וחדרי רחצה חדשים; חידוש תשתית האינסטלציה; החלפת פרופילי החלונות בחדרי השינה; הסרת המיזוג המרכזי; הוספת נקודות חשמל ותאורה; וכיסוי הרצפה בפרקט אלון בדוגמת אדרת דג (בחדרי השינה נותר פרקט הלמינציה שהיה בהם). שינויים מבניים כמעט לא נעשו, למעט אזור מרפסת השירות של המטבח ומקלחת חדר ההורים (ראו תוכניות למטה).

     

    המטבח בנוי בצורת האות ר', עם ארונות מרצפה עד תקרה. במרכז נישה עם חלון, שסביבו אריחים לבנים רבועים, שהודבקו בזווית של 45 מעלות, עם רובה שחורה. בלב המטבח שולחן אוכל מעץ, שמתפקד גם כמשטח עבודה נוסף. הקיר המקביל לו כוסה בחיפוי בטון. "בגלל שהצבעים קרים היה חשוב לי שתהיה תחושה חמימה", אומרת זיו-אלון, "לכן הוספתי את הבטון, את ידיות העור בארונות המטבח ואת פרקט העץ". תחום עיסוקה הנוסף, כמעצבת גרפית, ניכר בכל חלקי הבית.

     

    המטבח לפני השיפוץ (צילום: שרית זיו אלון)
      המטבח לפני השיפוץ(צילום: שרית זיו אלון)

       

      ואחריו. שולחן האוכל משמש גם כאי לעבודה (צילום: איתי בנית)
        ואחריו. שולחן האוכל משמש גם כאי לעבודה(צילום: איתי בנית)

         

        הארונות השחורים עוטפים את הנישה (צילום: איתי בנית)
          הארונות השחורים עוטפים את הנישה(צילום: איתי בנית)

           

          בסלון ספה אפורה ניצבת מול מזנון איקאה המורכב משתי יחידות. במרכז שולחנות מתכת ושני כיסאות שחורים שמונחים על שטיח עם עיטור גיאומטרי בשחור לבן. על הקיר עבודה של רוני בן-שמחון, "שהייתה חייבת להישאר", אומרת האם, "בעלי אמר לשרית: 'לא אכפת לי מה תעשי פה, אבל התמונה נשארת'".

           

          על הקירות מדפים דקים ושחורים לתצוגת חפצי חן (צילום: איתי בנית)
            על הקירות מדפים דקים ושחורים לתצוגת חפצי חן(צילום: איתי בנית)
             

             

            הסלון לפני השיפוץ (צילום: שרית זיו אלון)
              הסלון לפני השיפוץ(צילום: שרית זיו אלון)

               

              ואחריו. רק התמונה נשארה (צילום: איתי בנית)
                ואחריו. רק התמונה נשארה(צילום: איתי בנית)
                 

                 

                טוטאל שחור-לבן (צילום: איתי בנית)
                  טוטאל שחור-לבן(צילום: איתי בנית)

                   

                  במעבר הרחב לחדרי השינה יש פינת עבודה עם שולחן עץ בהיר, ובקיר הנגדי לו חיפוי בטון וספריית מתכת שחורה.

                   

                  חדר הרחצה חופה באריחים לבנים שביניהם רובה שחורה, והרצפה כוסתה באריחים שחורים גדולים. מול הדלת אמבטיה לבנה, ולצד הקיר ארון שחור עם כיור עליון, ומעליו מראה עגולה ושתי מנורות שחורות, דומיננטיות.

                   

                  אמבטיה לבנה, ארון כיור שחור (צילום: איתי בנית)
                    אמבטיה לבנה, ארון כיור שחור(צילום: איתי בנית)
                     

                     

                    שחור נבחר, בלי פשרות, גם לחדרי השינה: מיטת ההורים שחורה, כך גם המנורות שיורדות מהתקרה מעל שידות צד מעץ. מרכז הקיר - מאחורי ומעל המיטה - נצבע בשחור, ועליו נתלתה עבודה גיאומטרית שרקעה שחור. כשפותחים את ארון הבגדים, מגלים בו ערימות מסודרות של בגדים שחורים, מקופלים.

                     

                    עבודה גיאומטרית גם מעל המיטה הזוגית (Two.m) (צילום: איתי בנית)
                      עבודה גיאומטרית גם מעל המיטה הזוגית (Two.m)(צילום: איתי בנית)
                       

                       

                      בחדר הרחצה הצמוד הרצפה שחורה, ועל הקיר אריחים עם דוגמה גיאומטרית בשחור לבן. ארון הכיור לבן, אך הברזים, ידיות המקלחון ופרופיל החלון שחורים. "רצינו חדר רחצה פתוח וארונות מסביב למיטה", מספרת האם, "אבל שרית אמרה לנו: 'תעשו את זה בבית הבא'".

                       

                      בחדר הרחצה של ההורים ארון כיור לבן (צילום: איתי בנית)
                        בחדר הרחצה של ההורים ארון כיור לבן(צילום: איתי בנית)
                         

                         

                        שלושת חדרי הילדים מעוצבים באותה צורה: על הקיר שמול הדלת הודבק טפט גיאומטרי בשחור-לבן, המיטה צמודה לקיר, במקביל לה ניצב שולחן כתיבה ומולה ארון בגדים.

                         

                        בחדרי הילדים סט קבוע: מיטה, ארון, שולחן כתיבה (צילום: איתי בנית)
                          בחדרי הילדים סט קבוע: מיטה, ארון, שולחן כתיבה(צילום: איתי בנית)

                           

                          הצבעים קבועים, הדוגמאות משתנות (צילום: איתי בנית)
                            הצבעים קבועים, הדוגמאות משתנות(צילום: איתי בנית)

                             

                            קיר אחד בכל חדר מחופה בטפט גיאומטרי (''מכל טוב'') (צילום: איתי בנית)
                              קיר אחד בכל חדר מחופה בטפט גיאומטרי (''מכל טוב'')(צילום: איתי בנית)

                               

                              את החלון מכסה וילון אפור, ועל הרצפה פרוש שטיח - שכמו ההדפסים על הקיר והטפט - גם הוא בדוגמה גיאומטרית.   

                               

                              הילדים לא אוהבים צבע?

                              "הבת שלי אוהבת גוונים של שחור. הקטן קצת מורד, הוא קונה חולצות בית ספר בצבעים זוהרים. בעלי מאוד אוהב צבעים. אבל עכשיו גם לילדים יותר כיף ונעים בבית".

                               

                              כך הצליחו לחסוך בעלויות

                               

                              השיפוץ הסתכם, בסופו של דבר, ב-250 אלף שקלים, כמחצית מהסכום שחשבו תחילה להשקיע. איך הצליחו לחסוך כך? "יש הרבה איקאה בבית", מודה זיו-אלון, "הרעיון הוא לעשות איקאה בלי שיראה איקאה. אביזרי האינסטלציה הם של חמת, ולכן זולים יותר; האקססוריז מהאאוטלט של גולף&קו; הרהיטים נקנו במחירים נמוכים והמנורות מעלי אקספרס. ידעתי שהם קונים בית אחר, ולכן לא כדאי להשקיע יותר מדי".

                               

                              "ההחלטה לשפץ היתה מצוינת", מסכמת אם המשפחה. "לא האמנתי שיהיה לי בית כזה. כשהייתי מסתכלת על בתים מעוצבים, הייתי אומרת 'אין מצב, ברור שאחרי הצילומים זה לא נראה ככה. אין מצב שהבית שלי יהיה מסודר ויפה. אני מבולגנת, בעלי מבולגן, הבית הוא ג'ונגל'. אחרי השיפוץ הבית לא נראה כמו ביום הראשון, אבל אנחנו מצליחים לשמור על סדר, אנחנו חוזרים הביתה וכיף לנו. הילדים מרגישים שלכל אחד יש את המקום שלו, והבת שלי אומרת שכבר לא צריך לעבור".

                               

                               

                              תוכנית הדירה לפני השיפוץ (תוכנית: שרית זיו אלון)
                                תוכנית הדירה לפני השיפוץ(תוכנית: שרית זיו אלון)

                                 

                                ואחריו (תוכנית: שרית זיו אלון)
                                  ואחריו(תוכנית: שרית זיו אלון)
                                   

                                    

                                  • קבלן: נועם שלום
                                  • מטבח: קמילה מטבחים
                                  • פרקט: איציק ורועי
                                  • חלונות: אלום יגל
                                  • קרמיקה וסניטריה: הכח קרמיקה
                                  • טפטים: מכל טוב
                                  • קירות מיקרוטופינג: ארט-בטון מוחלק, בומנייט וציפוי מיקרוטופינג
                                  • רהיטים: פשוט ריהוט, לאופרד,פיק-אפ כסאות, איקאה, אורבניקה, אריק דיזיין
                                  • שטיחים: השטיח האדום
                                  • תאורה: שקע ותקע

                                   

                                  ---------------------------

                                  לחצו על התמונה לבית ססגוני ועליז:

                                   

                                  בית בצהוב, אדום, כחול וירוק. לחצו לכתבה המלאה (צילום: שירן כרמל)
                                  בית בצהוב, אדום, כחול וירוק. לחצו לכתבה המלאה (צילום: שירן כרמל)

                                   

                                   

                                   
                                  הצג:
                                  כל התגובות לכתבה "גבעתיים בשחור-לבן: אפשר לעצב דירה חמימה ללא צבעים נוספים?"
                                  אזהרה:
                                  פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד