מצוות עדשים מלומדה: כשמתחיל גשם, רצים להכין מרק קטניות עשיר

כשסוף סוף יש קצת חורף אסור לבזבז זמן: רוצו להכין מרק עם העדשים החביבות עליכם - כתומות, שחורות או ירוקות - שכולן מיוצגות פה במתכונים מעולים

דפנה אוסטר מיכאל

|

05.11.18 | 08:27

מרק כתום עם עדשים שחורות (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
מרק כתום עם עדשים שחורות (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

מרק כתום עם עדשים שחורות

מרק קרמי נפלא בלי טיפת שמנת, שיתאים גם לטבעונים. מתחילים בבישול הירקות הכתומים ולקראת הסוף מוסיפים את העדשים, שמעניקות למרק ארומה נהדרת ומרקם מושלם.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

4 מנות

 

  • 1/4 כוס עדשים שחורות
  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 1 כרשה בינונית, פרוסה דק
  • כ-300 גרם דלעת, חתוכה לקוביות
  • 1/4 דלורית, קלופה
  • 1 גזר, קלוף ופרוס גס
  • 1 בטטה, קלופה וחתוכה לקוביות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • להגשה: עירית קצוצה ו/או פטרוזיליה

 

אופן ההכנה

  1. משרים את העדשים במים במשך כשעה.
  2. בינתיים מחממים את שמן הזית בסיר, מוסיפים את הבצל והכרשה ומטגנים עד להזהבה קלה.
  3. מוסיפים את הירקות הכתומים ומים עד לכיסוי ומביאים לרתיחה. מכסים, מעבירים לאש נמוכה ומבשלים 40-30 דקות.
  4. מסירים מהאש, טוחנים למחית חלקה באמצעות בלנדר מוט ומתבלים במלח ובפלפל.
  5. מסננים את העדשים ממי ההשריה. מבשלים בסיר עם הרבה מים רותחים במשך 30-20 דקות, עד לריכוך. מסננים ומתבלים במעט מלח ופלפל (אפשר להוסיף קורט כמון) ושומרים בצד.
  6. ההגשה: יוצקים את המרק הכתום לקערות הגשה, מפזרים בכל קערה 2 כפות מהעדשים ואם רוצים, מקשטים בעירית קצוצה ובפטרוזיליה.

 

 

מרק עדשים ירוקות מהיר

מרק טעים, משביע וקל להכנה, שמשדך לעדשים הרבה ירקות.

 

מרק עדשים ירוקות מהיר (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
    מרק עדשים ירוקות מהיר(צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

     

    מרכיבים

    כ-4 מנות

     

    • 1 כפית שמן זית
    • 1 בצל, קצוץ
    • 2-1 שיני שום, קצוצות
    • 3/4 כוס עדשים ירוקות
    • 1 גזר גדול, פרוס וחתוך לקוביות
    • 1 קישוא, חתוך לקוביות
    • 1 בטטה קטנה, קלופה וחתוכה לקוביות
    • 1 תפוח אדמה, קלוף וחתוך לקוביות
    • 1 גבעול סלרי גדול, פרוס
    • מלח
    • פלפל שחור גרוס
    • מעט כמון
    • אפשרות: מעט שבבי צ'ילי
    • כמה ענפי פטרוזיליה ו/או שמיר
    • 1 שן שום נוספת, קלופה ושלמה

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את שמן הזית בסיר עמוק. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד להזהבה קלה. מוסיפים את שאר המרכיבים, למעט הפטרוזיליה, השמיר ושן השום השלמה. מוסיפים מים עד לכיסוי ומביאים לרתיחה. מכסים, מעבירים לאש נמוכה ומבשלים כ-40 דקות.
    2. מעבירים כוס-כוס וחצי מהמרק לבלנדר, מוסיפים את הפטרוזיליה, השמיר ושן השום וטוחנים למחית חלקה. מחזירים לסיר המרק מערבבים, טועמים ואם צריך מתקנים תיבול. מבשלים כ-5 דקות נוספות.

     

     

    מרק עדשים עשיר עם המון ירקות

    נזיד סמיך ומלא בירקות, שיכול להיות ארוחה שלמה.

     

    מרק עדשים עשיר עם המון ירקות (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
      מרק עדשים עשיר עם המון ירקות(צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

       

      מרכיבים

      כ-5 מנות

       

      • 1 כוס עדשים, מכל סוג שאוהבים
      • 1 כף שמן זית
      • 1 בצל גדול, קצוץ
      • 1 כרשה קטנה, קצוצה
      • 1 גזר גדול, חתוך לקוביות
      • 1 עגבנייה גדולה ובשלה, חתוכה לקוביות
      • 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
      • 1 קישוא, חתוך לקוביות
      • 1 תפוח אדמה, חתוך לקוביות
      • 1 בטטה, חתוכה לקוביות
      • 1/4 דלורית או חתיכת דלעת, חתוכה לקוביות
      • 2 ענפי סלרי, חתוכים גס
      • 2 שיני שום, כתושות
      • 3-2 ענפי פטרוזיליה
      • 1 כף רסק עגבניות
      • מלח, פלפל שחור גרוס
      • 1 כפית פפריקה חריפה
      • 1/2 כפית כמון טחון
      • אפשרות: פלפל חריף או פתיתי צ'ילי

       

      אופן ההכנה

      1. משרים את העדשים במים במשך כשעה. מסננים.
      2. מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל ואת הכרשה עד להזהבה.
      3. מוסיפים את שאר הירקות החתוכים ומטגנים כדקה, תוך ערבוב.
      4. מוסיפים את העדשים, התבלינים ומים רותחים עד לכיסוי, ומערבבים.
      5. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כ-40 דקות.
      6. אם רוצים תבשיל סמיך יותר, עם תום הבישול מעבירים חלק מהירקות לקערה, טוחנים אותם למחית בבלנדר מוט ומחזירים לסיר.

       

      עוד מתכונים מצוינים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"

       

      line

       

      ויש גם מרק עגבניות סמיך עם טריק קטן להעשרת הטעם. לחצו על התמונה

       

        (צילום: טל סורסקי)

       

       
      הצג:
      כל התגובות לכתבה "מצוות עדשים מלומדה: כשמתחיל גשם, רצים להכין מרק קטניות עשיר"
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      כשר פרווה
      טבעוני
      דרגת קושי קלה
      דירוג הגולשים (1 מדרגים)
      לחצו על הלבבות כדי לדרג