כוסמת עם גזר (צילום: ירון פלד)
כוסמת עם גזר / ירון ופזית פלד
מרכיבים
4-3 מנות
- 1 כוס כוסמת
- 2 כפות שמן קנולה
- 1 בצל בינוני, קצוץ
- 1 גזר בינוני, מגורר בפומפייה
- 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית כמון
- אפשרות: 1/4 כפית הל
- אפשרות: 1/2 כפית זרעי כוסברה טחונים
אופן ההכנה
- שוטפים היטב את הכוסמת ומניחים במסננת לייבוש קל.
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד לריכוך. מוסיפים את הגזר וממשיכים לטגן עד לריכוך קל. מוסיפים את הכוסמת ומטגנים עוד דקה.
- מוסיפים את המים והתבלינים ומביאים לרתיחה. מעבירים ללהבה נמוכה, מכסים ומבשלים כ-20 דקות, עד שכל המים נספגים בכוסמת.
- מכבים את הלהבה ומשאירים את הסיר סגור במשך 5 דקות נוספות.
- עוד מתכונים של ירון ופזית פלד - בבלוג "Easy Recipes"
כוסמת עם פטריות, בצל וחמאה / ילנה ויינברג
בדיוק כמו אורז, גם את הכוסמת אפשר להפוך בקלות ממנה בסיסית למעודנת.
מרכיבים
6-4 מנות
- 1 בצל גדול מאוד
- 1 סלסילה פטריות טריות
- שמן זית לטיגון
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 1 כוס כוסמת
- 1 כף חמאה
אופן ההכנה
- קוצצים את הבצל דק. חותכים את הפטריות לקוביות קטנות.
- מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל כ-15 דקות, עד שהוא שחום. מוסיפים את הפטריות, מתבלים במלח ובפלפל ומטגנים כ-5 דקות נוספות. מסירים מהכיריים.
- שוטפים היטב את הכוסמת ונפטרים מהגרגירים שצפים על פני המים ומגרגירים שחורים. מסננים ומעבירים לסיר.
- יוצקים לסיר שתי כוסות מים רותחים, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות, עד שהכוסמת מתרככת (אם נשארים בסיר מעט מים - מסננים אותם).
- מתבלים במלח ומוסיפים את הבצל, הפטריות והחמאה. מערבבים, מכסים וממתינים 3 דקות לפני שמגישים.
- עוד מתכונים של ילנה ויינברג - בבלוג "Simply Gourmet"
כוסמת עם עשבי תיבול ועגבניות / דנית קימל, "לאשה"
מרכיבים
4־6 מנות
- 2 כפות שמן קנולה
- 2 בצלים, קלופים וקצוצים דק
- 2 כוסות כוסמת
- 4 כוסות מים רותחים
- מלח
- פלפל שחור
- 8־10 עגבניות שרי אדומות, חצויות
- 8־10 עגבניות שרי צהובות, חצויות
- 2 כפות פטרוזיליה, קצוצה דק
- 2 כפות נענע, קצוצה דק
- 2 כפות כוסברה, קצוצה דק
- 1 כף עלעלי טימין טריים
- 2 כפות שמן זית
- מיץ מלימון אחד
אופן ההכנה
- יוצקים לסיר את שמן הקנולה ומחממים. מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד להזהבה.
- מוסיפים את הכוסמת ומטגנים מעט, עד שכולה מתכסה בשמן. מוסיפים את המים הרותחים, המלח והפלפל, מכסים ומבשלים 15 דקות.
- מצננים 10-5 דקות, עד שהכוסמת חמימה אך לא מהבילה.
- מעבירים את הכוסמת לקערת הגשה. מוסיפים את העגבניות, עשבי התיבול, שמן הזית ומיץ הלימון ומערבבים. אם צריך, מוסיפים עוד קצת מלח ופלפל שחור.