הארוחה משעממת? הכינו כוסמת! מנות מעניינות עם הגרגירים החומים

    רוצים לגוון? שימו בצד את האורז, תפוחי האדמה והפסטה והחליפו אותם בכוסמת בשלל טעמים – עם גזר, עם עשבי תיבול או עם פטריות

    Xnet

    |

    03.11.18 | 20:18

    כוסמת עם גזר (צילום: ירון פלד)
    כוסמת עם גזר (צילום: ירון פלד)

    כוסמת עם גזר / ירון ופזית פלד

     

    מרכיבים

    4-3 מנות

     

    • 1 כוס כוסמת
    • 2 כפות שמן קנולה
    • 1 בצל בינוני, קצוץ
    • 1 גזר בינוני, מגורר בפומפייה
    • 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים
    • 1 כפית מלח
    • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
    • 1/2 כפית כמון
    • אפשרות: 1/4 כפית הל
    • אפשרות: 1/2 כפית זרעי כוסברה טחונים

     

    אופן ההכנה

    1. שוטפים היטב את הכוסמת ומניחים במסננת לייבוש קל.
    2. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד לריכוך. מוסיפים את הגזר וממשיכים לטגן עד לריכוך קל. מוסיפים את הכוסמת ומטגנים עוד דקה.
    3. מוסיפים את המים והתבלינים ומביאים לרתיחה. מעבירים ללהבה נמוכה, מכסים ומבשלים כ-20 דקות, עד שכל המים נספגים בכוסמת.
    4. מכבים את הלהבה ומשאירים את הסיר סגור במשך 5 דקות נוספות.

     

    • עוד מתכונים של ירון ופזית פלד - בבלוג "Easy Recipes"

     

     

    כוסמת עם פטריות, בצל וחמאה / ילנה ויינברג

    בדיוק כמו אורז, גם את הכוסמת אפשר להפוך בקלות ממנה בסיסית למעודנת.

     

    כוסמת עם פטריות, בצל וחמאה (צילום: ילנה ויינברג)
      כוסמת עם פטריות, בצל וחמאה(צילום: ילנה ויינברג)

       

      מרכיבים

      6-4 מנות

       

      • 1 בצל גדול מאוד
      • 1 סלסילה פטריות טריות
      • שמן זית לטיגון
      • מלח, פלפל שחור גרוס
      • 1 כוס כוסמת
      • 1 כף חמאה

       

      אופן ההכנה

      1. קוצצים את הבצל דק. חותכים את הפטריות לקוביות קטנות.
      2. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל כ-15 דקות, עד שהוא שחום. מוסיפים את הפטריות, מתבלים במלח ובפלפל ומטגנים כ-5 דקות נוספות. מסירים מהכיריים.
      3. שוטפים היטב את הכוסמת ונפטרים מהגרגירים שצפים על פני המים ומגרגירים שחורים. מסננים ומעבירים לסיר.
      4. יוצקים לסיר שתי כוסות מים רותחים, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות, עד שהכוסמת מתרככת (אם נשארים בסיר מעט מים - מסננים אותם).
      5. מתבלים במלח ומוסיפים את הבצל, הפטריות והחמאה. מערבבים, מכסים וממתינים 3 דקות לפני שמגישים.

       

      • עוד מתכונים של ילנה ויינברג - בבלוג "Simply Gourmet"

       

       

      כוסמת עם עשבי תיבול ועגבניות / דנית קימל, "לאשה"

       

      כוסמת עם עשבי תיבול ועגבניות (צילום: דני לרנר, סגנון: חמוטל יעקובוביץ')
        כוסמת עם עשבי תיבול ועגבניות(צילום: דני לרנר, סגנון: חמוטל יעקובוביץ')

         

        מרכיבים

        4־6 מנות

         

        • 2 כפות שמן קנולה
        • 2 בצלים, קלופים וקצוצים דק
        • 2 כוסות כוסמת
        • 4 כוסות מים רותחים
        • מלח
        • פלפל שחור
        • 8־10 עגבניות שרי אדומות, חצויות
        • 8־10 עגבניות שרי צהובות, חצויות
        • 2 כפות פטרוזיליה, קצוצה דק
        • 2 כפות נענע, קצוצה דק
        • 2 כפות כוסברה, קצוצה דק
        • 1 כף עלעלי טימין טריים
        • 2 כפות שמן זית
        • מיץ מלימון אחד

         

        אופן ההכנה

        1. יוצקים לסיר את שמן הקנולה ומחממים. מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד להזהבה.
        2. מוסיפים את הכוסמת ומטגנים מעט, עד שכולה מתכסה בשמן. מוסיפים את המים הרותחים, המלח והפלפל, מכסים ומבשלים 15 דקות.
        3. מצננים 10-5 דקות, עד שהכוסמת חמימה אך לא מהבילה.
        4. מעבירים את הכוסמת לקערת הגשה. מוסיפים את העגבניות, עשבי התיבול, שמן הזית ומיץ הלימון ומערבבים. אם צריך, מוסיפים עוד קצת מלח ופלפל שחור.

         

         
        הצג:
        כל התגובות לכתבה "הארוחה משעממת? הכינו כוסמת! מנות מעניינות עם הגרגירים החומים"
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        מתכון מהיר
        כשר פרווה
        טבעוני
        דרגת קושי קלה
        דירוג הגולשים (1 מדרגים)
        לחצו על הלבבות כדי לדרג