לשימוש בכתבה בלבד אוכל כוסמת עם גזר
                                                            (כוסמת עם גזר)
                                                        
                                                    
                                                כוסמת עם גזר / ירון ופזית פלד
מרכיבים
4-3 מנות
- 1 כוס כוסמת
 - 2 כפות שמן קנולה
 - 1 בצל בינוני, קצוץ
 - 1 גזר בינוני, מגורר בפומפייה
 - 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים
 - 1 כפית מלח
 - 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
 - 1/2 כפית כמון
 - אפשרות: 1/4 כפית הל
 - אפשרות: 1/2 כפית זרעי כוסברה טחונים
 
אופן ההכנה
- שוטפים היטב את הכוסמת ומניחים במסננת לייבוש קל.
 - מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד לריכוך. מוסיפים את הגזר וממשיכים לטגן עד לריכוך קל. מוסיפים את הכוסמת ומטגנים עוד דקה.
 - מוסיפים את המים והתבלינים ומביאים לרתיחה. מעבירים ללהבה נמוכה, מכסים ומבשלים כ-20 דקות, עד שכל המים נספגים בכוסמת.
 - מכבים את הלהבה ומשאירים את הסיר סגור במשך 5 דקות נוספות.
 
- עוד מתכונים של ירון ופזית פלד - בבלוג "Easy Recipes"
 
כוסמת עם פטריות, בצל וחמאה / ילנה ויינברג
בדיוק כמו אורז, גם את הכוסמת אפשר להפוך בקלות ממנה בסיסית למעודנת.
מרכיבים
6-4 מנות
- 1 בצל גדול מאוד
 - 1 סלסילה פטריות טריות
 - שמן זית לטיגון
 - מלח, פלפל שחור גרוס
 - 1 כוס כוסמת
 - 1 כף חמאה
 
אופן ההכנה
- קוצצים את הבצל דק. חותכים את הפטריות לקוביות קטנות.
 - מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל כ-15 דקות, עד שהוא שחום. מוסיפים את הפטריות, מתבלים במלח ובפלפל ומטגנים כ-5 דקות נוספות. מסירים מהכיריים.
 - שוטפים היטב את הכוסמת ונפטרים מהגרגירים שצפים על פני המים ומגרגירים שחורים. מסננים ומעבירים לסיר.
 - יוצקים לסיר שתי כוסות מים רותחים, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות, עד שהכוסמת מתרככת (אם נשארים בסיר מעט מים - מסננים אותם).
 - מתבלים במלח ומוסיפים את הבצל, הפטריות והחמאה. מערבבים, מכסים וממתינים 3 דקות לפני שמגישים.
 
- עוד מתכונים של ילנה ויינברג - בבלוג "Simply Gourmet"
 
כוסמת עם עשבי תיבול ועגבניות / דנית קימל, "לאשה"
מרכיבים
4־6 מנות
- 2 כפות שמן קנולה
 - 2 בצלים, קלופים וקצוצים דק
 - 2 כוסות כוסמת
 - 4 כוסות מים רותחים
 - מלח
 - פלפל שחור
 - 8־10 עגבניות שרי אדומות, חצויות
 - 8־10 עגבניות שרי צהובות, חצויות
 - 2 כפות פטרוזיליה, קצוצה דק
 - 2 כפות נענע, קצוצה דק
 - 2 כפות כוסברה, קצוצה דק
 - 1 כף עלעלי טימין טריים
 - 2 כפות שמן זית
 - מיץ מלימון אחד
 
אופן ההכנה
- יוצקים לסיר את שמן הקנולה ומחממים. מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד להזהבה.
 - מוסיפים את הכוסמת ומטגנים מעט, עד שכולה מתכסה בשמן. מוסיפים את המים הרותחים, המלח והפלפל, מכסים ומבשלים 15 דקות.
 - מצננים 10-5 דקות, עד שהכוסמת חמימה אך לא מהבילה.
 - מעבירים את הכוסמת לקערת הגשה. מוסיפים את העגבניות, עשבי התיבול, שמן הזית ומיץ הלימון ומערבבים. אם צריך, מוסיפים עוד קצת מלח ופלפל שחור.
 
        
        
          
        
          
          
          
          
          
              
            
            
            
                      
