יפה כמו שהוא טעים, פשוט כמו
שהוא יפה: סביצ'ה פורל ורוד

גם טעים, גם מרשים וגם בריא: ילנה ויינברג יוצרת בצלחת ציור מופשט וצבעוני מפילה פורל נא, מנגו, בצל ורוד וחברים נוספים

ילנה ויינברג

|

01.11.18 | 20:53

סביצ'ה פורל ורוד (צילום: ילנה ויינברג)
סביצ'ה פורל ורוד (צילום: ילנה ויינברג)
בימים שבהם אני עצבנית במיוחד הדבר שהכי מרגיע אותי הוא שטיפת כלים ולכלוכם מחדש – כלומר, בישול. יש משהו נעים בחיתוך מדויק וארגון של המרכיבים בצלחת. קוביות וטבעות צבעוניות שיוצרים ציור מופשט, שמח ואכיל.

 

אז בפעם הבאה שתצטרכו להיפטר מעצבים נסו סביצ'ה, ותקבלו כמה נקודות בונוס משמעותיות: הוא גם טעים, גם מרשים וגם בריא.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

2 מנות

 

  • 1 דג פורל ורוד טרי, מפולט, או 600 גרם פילה סלמון
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • 1 מנגו קטן בשל או מנגו חתוך מוקפא, מופשר (להשיג בכל רשתות השיווק)
  • 1/4 בצל סגול
  • 1 פלפל צ'ילי טרי
  • 1 גבעול גדול בצל ירוק
  • 4 כפות קרם פרש או גבינת שמנת
  • שמן זית משובח

 

אופן ההכנה

  1. חותכים את הפילה לפרוסות דקות (זה בסדר אם הן לא אחידות). מסדרים את הפרוסות בשכבה אחת בשתי צלחות, מתבלים במלח ובפלפל ומטפטפים מעט מיץ לימון.
  2. חותכים את המנגו והבצל הסגול לקוביות קטנות, ומפזרים על הדג.
  3. פורסים את הצ'ילי והבצל הירוק לטבעות דקות ומפזרים גם אותם על הדג.
  4. מניחים תלוליות של קרם פרש (או גבינת שמנת) במקומות שונים בצלחת.
  5. מתבלים שוב במעט פלפל שחור, מלח ומיץ לימון. מזלפים שמן זית ומגישים מיד.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר חלבי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג