
סביצ'ה פורל ורוד (צילום: ילנה ויינברג)
בימים שבהם אני עצבנית במיוחד הדבר שהכי מרגיע אותי הוא שטיפת כלים ולכלוכם מחדש – כלומר, בישול. יש משהו נעים בחיתוך מדויק וארגון של המרכיבים בצלחת. קוביות וטבעות צבעוניות שיוצרים ציור מופשט, שמח ואכיל.
אז בפעם הבאה שתצטרכו להיפטר מעצבים נסו סביצ'ה, ותקבלו כמה נקודות בונוס משמעותיות: הוא גם טעים, גם מרשים וגם בריא.
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן
מרכיבים
2 מנות
- 1 דג פורל ורוד טרי, מפולט, או 600 גרם פילה סלמון
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- מיץ מ-1/2 לימון
- 1 מנגו קטן בשל או מנגו חתוך מוקפא, מופשר (להשיג בכל רשתות השיווק)
- 1/4 בצל סגול
- 1 פלפל צ'ילי טרי
- 1 גבעול גדול בצל ירוק
- 4 כפות קרם פרש או גבינת שמנת
- שמן זית משובח
אופן ההכנה
- חותכים את הפילה לפרוסות דקות (זה בסדר אם הן לא אחידות). מסדרים את הפרוסות בשכבה אחת בשתי צלחות, מתבלים במלח ובפלפל ומטפטפים מעט מיץ לימון.
- חותכים את המנגו והבצל הסגול לקוביות קטנות, ומפזרים על הדג.
- פורסים את הצ'ילי והבצל הירוק לטבעות דקות ומפזרים גם אותם על הדג.
- מניחים תלוליות של קרם פרש (או גבינת שמנת) במקומות שונים בצלחת.
- מתבלים שוב במעט פלפל שחור, מלח ומיץ לימון. מזלפים שמן זית ומגישים מיד.
- עוד מתכונים מצוינים של ילנה ויינברג - בבלוג "Simply Gourmet"