ארוחה שלמה בקציצה אחת: קובה תפוחי אדמה במילוי בשר או עוף

במקום להכין בנפרד מנה עיקרית ותוספת, אורזים בשר בעטיפה של פירה, שולחים למחבת - ומקבלים כדורים טעימים ומשביעים

אסנת לסטרפורסם: 01.11.18 10:16
קובה תפוחי אדמה במילוי בשר ופטריות (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
קובה תפוחי אדמה במילוי בשר ופטריות (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

קובה תפוחי אדמה במילוי בשר ופטריות

מתכון של עליזה בנג'ו מחיפה.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

8 יחידות גדולות

 

למחית תפוחי האדמה

  • 4 תפוחי אדמה לבנים
  • 1 כף מלח
  • 1 כפית פלפל לבן
  • אפשרות: 1 כפית אבקת מרק עוף

 

למילוי

  • שמן לטיגון
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 כוס פטריות פרוסות
  • 250 גרם בשר בקר טחון
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל לבן

 

בנוסף

  • פירורי לחם
  • 1 ביצה, טרופה
  • שמן לטיגון

 

    אופן ההכנה

    1. המחית: מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים עד שהם רכים. מקלפים אותם כשהם עדיין חמים ומועכים למחית חלקה. מוסיפים את שאר מרכיבי המחית ומערבבים.
    2. המילוי: מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את הפטריות והבשר הטחון וממשיכים לטגן, תוך ערבוב, רק עד שהבשר משנה את צבעו. מוסיפים את המלח והפלפל, מערבבים ומסירים מהכיריים.
    3. עיצוב הקציצות: נוטלים חופן ממחית תפוחי האדמה ומשטחים אותו בכף היד. מניחים במרכז כפית מהמילוי, סוגרים סביבה את המחית ומשטחים מעט. יוצרים באותו אופן קציצות קובה נוספות.
    4. טובלים כל קובה בפירורי לחם ואחר כך בביצה הטרופה. מניחים במגש מרופד בנייר אפייה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות (ועד לילה).
    5. מחמים במחבת שמן ומטגנים את הקובות משני הצדדים עד להזהבה יפה.

     

     

    קובה תפוחי אדמה במילוי חזה עוף

    מתכון של מונה ויקטור ממושב הזורעים.

     

    קובה תפוחי אדמה במילוי חזה עוף (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
      קובה תפוחי אדמה במילוי חזה עוף(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

       

      מרכיבים

      8 יחידות גדולות

       

      • 4 תפוחי אדמה
      • שמן לטיגון
      • 1 בצל, קצוץ
      • 200-150 גרם חזה עוף טחון
      • 1 כפית מלח
      • 1 כפית פלפל שחור טחון
      • 1 כפית כורכום
      • 2 ביצים, טרופות
      • 3-2 כפות קמח

       

      אופן ההכנה

      1. מקלפים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם במים רותחים עד שהם רכים. מועכים למחית חלקה.
      2. מחממים במחבת שמן ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך לרך ושקוף. מוסיפים את חזה העוף הטחון וממשיכים לטגן, תוך ערבוב, עד שהוא משנה את צבעו. מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומסירים מהכיריים.
      3. נוטלים חופן ממחית תפוחי האדמה ומשטחים אותו בכף היד. מניחים במרכז כפית מהמילוי, סוגרים סביבה את המחית ומשטחים מעט. יוצרים באותו אופן קציצות קובה נוספות.
      4. מניחים את הקובות במגש מרופד בנייר אפייה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות (ועד לילה).
      5. טובלים כל קובה בקמח ואחר כך בביצה הטרופה.
      6. מחמים במחבת שמן ומטגנים את הקובות משני הצדדים עד להזהבה יפה.

       

      • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

       

      line

       

      ויש גם 3 מתכונים מעולים לקציצות בשר ברוטב. לחצו על התמונה

       

        (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

      בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

      כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

      עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. אנחנו גרים בנתניה, בבית המשקיף על הים. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

      (צילום: אסף אמברם)