
הגשה מיוחדת ומעט קישוטים שווים יהפכו את העוגה למלכת השולחן (צילום: הודליה כצמן Bake Care)

עוגה עסיסית ועשירה ללא מוצרי חלב (צילום: הודליה כצמן Bake Care)
מרכיבים
תבנית עגולה 20 ס"מ
- 200 גרם קמח כוסמין
- 1 כפית אבקת אפיה
- 1 כפית קינמון טחון
- 50 גרם אבקת קקאו
- 4 ביצים
- 1/4 כוס סירופ אגבה או מייפל מייפל
- 100 מ״ל שמן זרעי ענבים או בוטנים
- מיץ מתפוז אחד
- 1 כפית תמצית וניל
- קליפה מגורדת מ-2 תפוזים
לקרם קוקוס-שוקולד
- 2 אריזות קרם קוקוס 22% (שצוננו במקרר לפחות יממה לפני השימוש)
- 2 כפות אבקת סוכר קוקוס / אבקת סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 150 גרם שוקולד מריר מומס
לקישוט
- שוקולדים וממתקים שאוהבים
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-175 מעלות, משמנים את התבנית.
- העוגה: מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפיה, הקינמון והקקאו ומניחים בצד.
- בקערה נפרדת טורפים את הביצים ומוסיפים בהדרגה את סירופ האגבה, השמן, המיץ, הווניל ואת הקליפה המגורדת. עד שמתקבלת תעורת אחידה ותפוחה.
- מאחדים בין התערובת היבשה והרטובה, עד לקבלת בלילה חלקה ויוצקים אותה לתבנית.
- אופים כ-20 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים. מוציאים ומצננים לגמרי.
- הקרם: מעבירים רק את החלק המוצק של קרם הקוקוס לקערה. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב לקרם חלק. שומרים במקרר כשעה לפני השימוש.
- פורסים את העוגה לשכבות, מורחים את הקרם בין השכבות וגם מעל. מקשטים ומגישים.
הודליה כצמן היא בעלת הבלוג Bakecare , שם תוכלו למצוא המון מתכונים למאפים בריאים יותר
-----------------------
מחפשים עוגה ללא מוצרי חלב? נסו עוגת מוס טבעונית של הודליה