גרסת האימה של "משה בתיבה". נקניקיות מומיה (צילום: Shutterstock)
בעולם הנוצרי יחגגו היום את ליל כל הקדושים (האלווין), שאחד ממנהגיו הבולטים הוא התחפשות לדמויות מפחידות, כמו שדים ורוחות. עם השנים, רוחן של התחפושות האלה זלגה גם אל התחום הקולינרי, ונהוג להכין בחג מאכלים שנראים כאילו יצאו מסרט אימה – למשל, פאי בצורת יד קטועה ומדממת או
קייק-פופס שנראים כמו עיניים עקורות.
אז ליל כל הקדושים הוא אמנם לא חג יהודי או ישראלי, אבל אין סיבה שלא נהנה מהמאכלים המשוגעים שנולדו בזכותו. אחד הפשוטים והמגניבים שבהם הוא נקניקיות שנראות כמו מומיה – גרסת האימה ל"משה בתיבה". קל להחריד להכין אותן ואין ילד שלא ישמח לפגוש אותן בצלחת שלו. אז שנתחיל?
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן
מה צריך
- בצק עלים, מופשר
- נקניקיות (אפשר, כמובן, טבעוניות או צמחיות)
- 1 ביצה, טרופה
- מעט ממרח סויה בסגנון גבינה לבנה
- מעט זיתים שחורים, קצוצים גס, או גרגירי פלפל שחור
מה עושים
1. מחממים את התנור ל-190 מעלות.
2. מרדדים את בצק העלים לעובי של כ-1/2 ס"מ וחותכים אותו לרצועות ברוחב של כס"מ.
3. מלפפים רצועת בצק סביב אחת הנקניקיות כדי ליצור מראה של מומיה – משאירים רווח קצת לפני הסוף, כדי לשתול בו אחר כך את העיניים. לגיוון, לפני העיטוף בבצק אפשר לחתוך לאורך את השליש התחתון של הנקניקייה, ליצירת רגליים:
4. עוטפים את שאר הנקניקיות בבצק באותו אופן.
5. מניחים את הנקניקיות העטופות בתבנית ומברישים בביצה טרופה. אופים 15-20 דקות, עד שהבצק מזהיב והנקניקיות מוכנות.
6. בעזרת ממרח הסויה, מציירים על כל נקניקייה שתי עיניים. מניחים על כל עין פיסה קטנה של זית שחור קצוץ או גרגיר פלפל שחור, ליצירת אישון.
ויש עוד רעיון מגניב לילדים: לחמניות מתוקות בצורת דובונים! לחצו על התמונה