קינוחים מהסרטים (המצוירים): ארבע עוגות קסומות בהשראת מיקי מאוס

לכבוד חגיגות יום ההולדת ה-90 של העכבר הכי מפורסם בעולם, ביקשנו מארבעה קונדיטורים להכין עוגה בעיצוב מיקי מאוס מקורי, שישדרג כל חגיגת יום הולדת

מימין למעלה, עם כיוון השעון: עוגת גבינה עם ג'לי מנגו-פסיפלורה, עוגת שוקולד אפויה, עוגת גזר עם אגוזי פאקן במעטפת בצק סוכר מעוטר ועוגת שכבות של פאדג', מנגו, פטל ושוקולד לבן (צילום: בועז לביא, סגנון: Petit Gateau)
מימין למעלה, עם כיוון השעון: עוגת גבינה עם ג'לי מנגו-פסיפלורה, עוגת שוקולד אפויה, עוגת גזר עם אגוזי פאקן במעטפת בצק סוכר מעוטר ועוגת שכבות של פאדג', מנגו, פטל ושוקולד לבן (צילום: בועז לביא, סגנון: Petit Gateau)
שולחן יום הולדת מעוצב בהשראת מיקי מאוס (צילום: בועז לביא, סגנון: Petit Gateau)
שולחן יום הולדת מעוצב בהשראת מיקי מאוס (צילום: בועז לביא, סגנון: Petit Gateau)

כלים: רשת Fun City

 

קלאסית כמו מיקי מאוס: עוגת שוקולד אפויה

הכין: מיקי שמו

 

עוגת שוקולד אפויה (צילום: בועז לביא, סגנון: Petit Gateau)
    עוגת שוקולד אפויה(צילום: בועז לביא, סגנון: Petit Gateau)

     

    המרכיבים (תבנית בצורת מיקי מאוס)

    • 20 גרם חמאה
    • 400 גרם שוקולד מריר איכותי
    • 8 ביצים גודל L, מופרדות
    • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר דמררה
    • 3/4 כוס (105 גרם) קמח, מנופה
    • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר לבן

     

    לקישוט

    • 1 ק"ג בצק סוכר
    • 300 גרם דקורג'יל

     

    ההכנה

    1. מחממים את התנור ל-160 מעלות.

    2. מכינים סיר אדים כפול ("באן מארי") וממסים בו את השוקולד והחמאה לקרם חלק.

    3. שמים בקערת המערבל את החלמונים ואת סוכר הדמררה ומקציפים למקצפת תפוחה ובהירה. מעבירים לקערה אחרת.

    4. מנקים ומייבשים היטב את קערת המערבל והמקצפים. מקציפים את החלבונים עם הסוכר הלבן לקבלת קצף יציב ורך.

    5. מוסיפים את קציפת החלמונים לקרם השוקולד ומערבבים בתנועות קיפול עדינות. מוסיפים כשליש מקצף החלבונים לקערת השוקולד וטורפים היטב. מעבירים את יתרת הקצף ומערבבים בתנועות קיפול עדינות. מוסיפים את הקמח המנופה ומערבבים בתנועות קיפול למרקם אחיד.

    6. משמנים את התבנית (מומלץ בשכבה דקה של תרסיס שמן) ויוצקים את העיסה.

    7. אופים 40-35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש כשעליו פירורים. מוציאים ומצננים את העוגה על גבי רשת.

    8. מקשטים עם בצק סוכר ודקרוג'ל, לפי הטעם. מגישים.

     

    מיקי שמו (צילום: זהר שטרית)
      מיקי שמו(צילום: זהר שטרית)
       

       

       

      עוגה מהסרטים: עוגת גזר עם אגוזי פקאן במעטפת בצק סוכר מעוטר

      הכינו: מיכל מוזס ואיוונה ניצן, Petit Gateau , קייטרינג בוטיק לאירועי קונספט, סטיילינג של אוכל וסדנאות עיצוב

       

      עוגת גזר עם אגוזי פקאן במעטפת בצק סוכר מעוטר (צילום: בועז לביא, סגנון: Petit Gateau)
        עוגת גזר עם אגוזי פקאן במעטפת בצק סוכר מעוטר(צילום: בועז לביא, סגנון: Petit Gateau)

         

        העוגה עצמה קלה להכנה (בלי מיקסר!), היא פרווה והיא מבוססת על קמח כוסמין מלא, בריא וטעים. אפשר להכין אותה מראש ולשמור במקרר או במקפיא. להכנת עוגה בשתי קומות גבוהות, כמו בצילום, מכינים 4 עוגות בקוטר 18 ס"מ – שתיים מהן ירכיבו את הקומה הראשונה, ושתיים נוספות ייחתכו לעוגות בקוטר 12 ס"מ, וירכיבו את הקומה השנייה. את ההדפסות היפות קל לעשות על דפים אכילים (חפשו בגוגל). פשוט מוצאים או מציירים תמונה מתאימה ושולחים להדפסה.

         

        המרכיבים (עוגה 1 בתבנית בקוטר 18 ס"מ, או 2 עוגות בקוטר 12 ס"מ)

         

        לעוגה

        • 1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ תפוזים סחוט טרי
        • 1/2 כפית ג'ינג'ר מגורר
        • 1 כוס (240 מ"ל) שמן חמניות
        • 2 ביצים בגודל L, בטמפרטורת חדר
        • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום כהה
        • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר דמררה
        • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח כוסמין מלא
        • 1 כפית אבקת אפייה
        • 1 כפית קינמון טחון
        • 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
        • קורט פלפל אנגלי טחון
        • 350 גרם גזר מגורר דק (כ-3 גזרים בינוניים)
        • 1 כוס אגוזי פקאן קצוצים גס (או אגוזים אחרים)

         

        לגנאש (הכמות מספיקה לציפוי מגדל של 4 עוגות)

        • 500 גרם שוקולד מריר
        • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה

         

        לציפוי (הכמות מספיקה לציפוי מגדל של 4 עוגות)

        • כ-2 ק"ג בצק סוכר
        • הדפסות אכילות של מיקי מאוס

         

        ההכנה

        1. הגנאש: ממסים את השוקולד בסיר אדים כפול ("באן מארי"). במקביל, מחממים את השמנת עד לסף רתיחה. יוצקים את השמנת על השוקולד ומערבבים לקרם אחיד. מאחסנים במקרר 8-6 שעות.

        2. העוגה: מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.

        3. שמים בקערה את מיץ התפוזים, הג'ינג'ר, השמן והביצים וטורפים במטרפה לבלילה אחידה. מוסיפים את הסוכר ומערבבים. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והתבלינים ומערבבים בעזרת מרית לעיסה אחידה. מוסיפים את הגזר והאגוזים ומערבבים לפיזור אחיד.

        4. יוצקים את העיסה לתבנית ואופים 50-40 דקות (בהתאם לגודל העוגה), עד שפני העוגה זהובים וקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש עם פירורים.

        5. הרכבת העוגה: מוצאים את הגנאש מהמקרר ונותנים לו להגיע למרקם יציב אך נוח למריחה.

        6. מניחים על מגש מתאים או בסיס אחר עוגה בקוטר 18 ס"מ. מורחים מהגנאש, רק על חלקה העליון של העוגה, שכבת קרם בעובי כ-1 ס"מ. מניחים עליו את העוגה השנייה באותו קוטר. מצפים את כל העוגות, מצדן החיצוני בגנאש. מכינים באותו אופן גם את צמד העוגות בקוטר 12 ס"מ. מאחסנים את שני הצמדים במקרר כשעה-שעתיים, לצינון.

        7. עוטפים כל "קומה" בבצק סוכר ומעטרים בהדפסות האכילות. מניחים את הקומות זו על זו (אפשר למרוח מעט גנאש בין הקומות, לייצוב).

         

         

        איוונה ניצן ומיכל מוזס, Petit Gateau (צילום: שני בריל)
          איוונה ניצן ומיכל מוזס, Petit Gateau(צילום: שני בריל)

           

           

          איזו עוגה מיקי הכי אוהב? עוגת גבינה עם ג'לי מנגו-פסיפלורה

          הכינה: אסטלה שף קונדיטורית, שופטת ב"בייק אוף 2" ומנהלת בית הספר אסטלה

           

          עוגת גבינה אישית במיוחד (צילום: בועז לביא, סגנון: Petit Gateau)
            עוגת גבינה אישית במיוחד(צילום: בועז לביא, סגנון: Petit Gateau)

             

            ליום ההולדת של מיקי אפינו את האוכל שמיקי הכי אוהב – כיכר גבינה! גם מיקי מקפיד על התזונה שלו, ולכן הכנו את העוגה מגבינה עם רק 9% שומן.

             

            המרכיבים (2 תבניות פולי קרבונט בצורת חצי כיכר גבינה, בקוטר 18 ס"מ)

             

            לבצק

            • 50 גרם חמאה, רכה
            • 50 גרם סוכר
            • 25 גרם חלמונים
            • 70 גרם קמח רך
            • 2.6 גרם אבקת אפייה
            • 0.6 גרם מלח
            • 0.3 גרם אבקת סודה לשתייה

             

            למלית הגבינה

            • 6.7 גרם ג'לטין
            • 40 גרם מים קרים
            • 416 גרם גבינה לבנה 9%
            • 50 גרם סוכר
            • 35 גרם אבקת אינסטנט פודינג וניל
            • 210 גרם שמנת מתוקה
            • 85 גרם חלבונים
            • 33 גרם סוכר
            • 5 גרם קליפת לימון מגוררת

             

            לג'לי מנגו-פסיפלורה

            • 62 גרם מחית מנגו
            • 62 גרם מחית פסיפלורה
            • 16 גרם סוכר
            • 2.3 גרם פקטין NH
            • 12 גרם סוכר

             

            ההכנה

            1. הבצק: שמים בקערת המערבל עם וו הגיטרה את החמאה והסוכר ומעבדים למרקם קרמי אחיד. מוסיפים את החלמונים ומעבדים. מוסיפים את הקמח ושאר מרכיבי הבצק ומעבדים רק עד שמתקבל בצק אחיד. מוציאים אותו, משטחים על צלחת, עוטפים ומאחסנים במקרר כשעתיים.

            2. מחממים את התנור ל-160 מעלות.

            3. מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעלה בעובי 1/2 ס"מ בגודל תבנית תנור גדלה. מעבירים אותו לתבנית ואופים 15-10 דקות, עד שהבצק מזהיב. מורידים את חום התנור ל-120 מעלות ואופים כ-20 דקות נוספות, עד שהבצק יבש. מוציאים ומניחים לצינון. שוברים אותו לחתיכות.

            4. הג'לי: שמים בסיר חצי מכמות מחית המנגו ומחצית מכמות מחית הפסיפלורה עם 16 גרם הסוכר ומחממים ל-50 מעלות. מוסיפים את הפקטין ואת 12 גרם הסוכר ומביאים לרתיחה. מסירים מהכיריים, מוסיפים את יתרת מחיות הפרי ומערבבים עד לאיחוד. יוצקים את התערובת לתבנית סיליקון מתאימה (בצורת חצאי כדור קטנים) ומקפיאים שעה לפחות, עד שניתן לחלץ את הכדורים מהתבנית.

            5. מעטפת השוקולד: מטמפררים שוקולד לבן, יוצקים לתבניות "כיכר הגבינה" ומצננים במקרר.

            6. מלית הגבינה: שמים את הג'לטין בכלי עם מים ומניחים בצד לספיגה מלאה. בינתיים טורפים היטב את הגבינה הלבנה עם הסוכר ואבקת הפודינג. מחממים את הג'לטין 20-10 שניות במיקרוגל, עד שהוא נמס. מעבירים מצקת מלאה מקרם הגבינה לקערת הג'לטין ומערבבים היטב למרקם אחיד. מוסיפים מצקת נוספת ומערבבים שוב (אם יש גושי ג'לטין, מחממים קלות במיקרוגל להמסה מלאה). יוצקים את תכולת קערת הג'לטין לקערת קרם הגבינה ומערבבים היטב.

            7. שמים בקערת המערבל את השמנת ומקציפים רק עד שמתקבלת קצפת במרקם של יוגורט רך. מעבירים לקערת הגבינה ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.

            8. שמים בקערת המערבל הנקייה והיבשה (חשוב מאוד, והקפידו גם שהמקצפים יהיו נקיים ויבשים) את החלבונים והסוכר ומקציפים לקצף יציב ורך. מעבירים לקערת הגבינה ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.

            9. הרכבת העוגה: מחלצים את פורמות השוקולד הלבן. מניחים אותן במחבת חמה לכמה שניות, כדי לחבר ביניהן. בעזרת סכין חמה, פורסים בהן "פרוסה". ממלאים את החלל במלית הגבינה, בעיגולי הג'לי ובחתיכות הבצק. מצננים במקרר, עד שהמלית מתייצבת.

            10. חותכים שני שקפי גיטרה בצורת החתך בכיכר הגבינה. מורחים עליהם שוקולד לבן מטומפרר וממתינים כדקה, עד שהוא הופך מט. בעזרת צנתרים מחוממים קלות קורצים בו עיגולים. מניחים את שני החלקים במקום המתאים בעוגה ומחברים בעזרת שוקולד מטומפרר. מצננים ומגישים.

             

            אסטלה, שף קונדיטורית (צילום: נמרוד גנישר)
              אסטלה, שף קונדיטורית(צילום: נמרוד גנישר)

               

               

              עוגה בצבעי מיקי: עוגת שכבות של פאדג', מנגו, פטל ושוקולד לבן

              הכינה: מירי ארזי מ"מתוקה "

               

              עוגת שכבות של פאדג', מנגו, פטל ושוקולד לבן (צילום: בועז לביא, סגנון: Petit Gateau)
                עוגת שכבות של פאדג', מנגו, פטל ושוקולד לבן(צילום: בועז לביא, סגנון: Petit Gateau)

                 

                העוגה – בלי צבעי מאכל! - בנויה מממספר שכבות: בסיס של פאדג' שוקולד עשיר, מוס מנגו, רולדת פטל, שכבה נוספת, נמוכה, של מוס מנגו וציפוי של גנאש שוקולד לבן. הצבעים הושגו בעזרת שימוש במחיות פרי (יש אפשרות להוסיף צבע לבן לציפוי הגנאש, אבל זה לא הכרחי). המתכון שלפניכם מתאים לעוגה בתבנית בקוטר 26 ס"מ. לצילומים הכנו עוגה גדולה במיוחד, בתבנית בגודל 25X49 ס"מ ובגובה כ-8 ס"מ. להכנה בתבנית כזו יש להכפיל את הכמויות המופיעות במתכון. רוצים לקצר תהליכים? קנו טורט מוכן, ותרו על רולדת הפטל והכינו את מוס המנגו, פאדג' השוקולד והגנאש הלבן לציפוי.

                 

                המרכיבים (תבנית בקוטר 26 ס"מ)

                לשכבת רולדת הפטל (2 תבניות תנור)

                • 6 ביצים
                • 180 גרם סוכר
                • 180 גרם קמח
                • 70 גרם בסיס פטל לאפיה (להשיג בחנויות מתמחות)
                • 30 גרם שמן קנולה (או שמן תירס, או שמן חמניות)

                 

                לשכבת הפאדג' (כ-2 בסיסים)

                • 175 גרם חמאה
                • 175 גרם שוקולד מריר
                • 150 גרם ביצים (3יחידות)
                • 100 גרם סוכר

                 

                למוס מנגו

                • 18 גרם ג'לטין
                • 90 גרם מים להשריית הג'לטין
                • 1-ק"ג מחית מנגו (להשיג בחנויות מתמחות, או פשוט לטחון פרי )
                • 65 גרם חלמון (כ3- חלמונים)
                • 100 גרם סוכר
                • 600 גרם שמנת מתוקה להקצפה

                 

                לגנאש השוקולד הלבן

                • 5 גרם ג'לטין
                • 30 גרם מים
                • 150 גרם שמנת מתוקה
                • 350 גרם שוקולד לבן
                • אפשרות: צבע מאכל לבן (אם רוצים גנאש אטום)

                 

                ההכנה

                1. רולדת הפטל: מחממים את התנור ל-170 מעלות ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה או במשטח סילקון.

                2. מקציפים את הביצים והסוכר עד שהם תפוחים, אווריריים ובהירים. מוסיפים את בסיס הפטל והשמן ומקציפים רק עוד כ-10 שניות. עוצרים, מוסיפים את הקמח ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.

                3. מחלקים את העיסה בין התבניות ומשטחים בעזרת פלטה למשטח אחיד בגובה כ-1/2 ס"מ. אופים כ-8 דקות, מוציאים ומצננים. מורידים את חום התנור ל-160 מעלות.

                4. הפאדג': ממסים את החמאה והשוקולד בעדינות ומערבבים לקרם אחיד. מקציפים את הביצים והסוכר. מוסיפים את קרם השוקולד ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.

                5. יוצקים לתבנית העגולה מחצית מהמסה. את יתרת המאסה יוצקים לתבנית מלבנית. אופים כ-30 דקות, עד שהעוגות מתייצבות ובקרומה נראים סדקים. מוציאים ומצננים (את הפאדג' המלבני שומרים לשימושים אחרים).

                6. מוס המנגו: משרים את הג'לטין במים ומניחים בצד לספיגה מלאה. מחממים את מחית המנגו על הכיריים, בלי להגיע לרתיחה. מוסיפים את הג'לטין ומערבבים היטב.

                7. שמים את החלמונים בקערה וטורפים היטב. יוצקים לאט, תוך כדי טריפה מתמדת, מחצית ממחית המנגו החמה לקערת החלמונים. יוצקים את כל תכולת הקערה בחזרה לסיר המנגו וטורפים. מחממים על הכיריים עוד כדקה, ומסירים מהאש. מצננים בטמפרטורת החדר.

                8. מקציפים את השמנת והסוכר לקצפת עדינה (דרגת "גבעה נופלת"). מעבירים לקרם המנגו הצונן ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.

                9. יוצקים 2/3 מהמוס על בסיס הפאדג' ומאחסנים במקרר כשעה, עד שחלקה העליון של העוגה מתייצב.

                10. בעזרת רינג מתאים קורצים באחת מתבניות רולדת הפטל עיגול בגודל התבנית. מניחים אותו על שכבת המנגו. יוצקים עליו את יתרת מוס המנגו. מאחסנים במקפיא שעה נוספת.

                11. הגנאש הלבן: משרים את הג'לטין במים. בינתיים, ממסים במיקרוגל בהפסקות (עוצרים ומערבבים) את השוקולד והשמנת, עד שאפשר לערבב אותם לקרם חלק. מחממים קצרות במיקרוגל את הג'לטין, מוסיפים לקרם השוקולד ומערבבים. אם רוצים, מוסיפים צבע מאכל ומערבבים.

                12. יוצקים על העוגה כך שתתקבל שכבה בעובי 1/2 ס"מ. מניחים לצינון, עד שהגנאש מתייצב. אם רוצים, מוסיפים את דמותו של מיקי. מגישים.

                 

                איך מכינים את עיטור הראש של מיקי?

                • חותכים ברולדת הפטל שנשארה בצד 3 עיגולים. מניחים אותם על רשת המונחת על תבנית אפייה.
                • משרים 4 גרם ג'לטין ב-20 גרם מים. בינתיים, ממסים בהדרגה, במיקרוגל, 250 גרם שוקולד מריר ו-250 גרם שמנת מתוקה, עד שאפשר לערבב אותם לקרם חלק. מחממים להמסה את הג'לטין במיקרוגל, מוסיפים לקרם השוקולד ומערבבים היטב.
                • יוצקים את הגנאש באופן אחיד על שלושת העיגולים ומניחים לקרם העודף לטפטף לתבנית התחתונה. מניחים לייצוב במשך כ5 דקות
                • מרימים בעדינות את העיגולים ומניחים על העוגה. אם רוצים, מוסיפים קישוטים נוספים לעוגה: בצק סוכר, גלזורות צבועות , נצנצים וכד', כיד דמיון המיקי הטובה עליכם.

                 

                מירי ארזי מ"מתוקה" (צילום: עדי בן דב)
                  מירי ארזי מ"מתוקה"(צילום: עדי בן דב)
                   

                   

                   

                   

                  הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
                  הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
                   
                  הצג:
                  אזהרה:
                  פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד