אפרסמון מוסיף המון: משדרגים את הסלטים עם הפרי שעכשיו בעונה

אחרי שלמדנו להוסיף לסלט תפוחים או פירות יבשים, הגיע הזמן לתת צ'אנס גם לאפרסמון – שתורם לא רק טעם, אלא גם צבע משגע

סלט כרובים ואפרסמון (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
סלט כרובים ואפרסמון (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

סלט כרובים ואפרסמון / נעמה רן

 

מרכיבים

6 מנות

 

  • ‭1/2‬ כרוב לבן, קטן
  • ‭1/2‬ כרוב סגול, קטן
  • 1 אפרסמון
  • 3 כפות לימון כבוש
  • ‭1/2‬ כוס עלי נענע
  • ‭1/2‬ כוס כוסברה
  • לעיטור: שקדים פרוסים, קלויים במחבת ללא שמן

 

לרוטב
  • ‭1/3‬ כוס מיץ לימון
  • ‭1/3‬ כוס שמן זית
  • 1 כפית דבש
  • 1 כפית חרדל
  • מלח, פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה
  1. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת.
  2. חוצים את הכרובים וחותכים לרצועות דקות. חותכים את האפרסמון לקוביות וקוצצים את הלימון הכבוש. מעבירים אותם לקערה ומוסיפים את עלי הנענע והכוסברה.
  3. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות. מוסיפים את השקדים הקלויים ומגישים.

 

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

 

סלט פול ירוק, אפרסמון וגבינה / יעל גרטי

סלט ססגוני ומשגע. אל תוותרו על פרוסות השקדים, הן השוס של הסלט.

 

סלט פול ירוק, אפרסמון וגבינה (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)
    סלט פול ירוק, אפרסמון וגבינה(צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)

     

    מרכיבים
    • 1/2 שקית (400 גרם) פול ירוק מוקפא
    • 1/4 כוס (25 גרם) שקדים מולבנים פרוסים
    • 2 אפרסמונים בינוניים־גדולים קשים
    • 70 גרם גבינת פטה או בולגרית, מומלץ עם לפחות 16% שומן
    • 2 כפות שמן זית
    • מעט מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים סיר מלא מים רותחים על להבה גבוהה. מוסיפים את הפול ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 3–2 דקות. מסננים
    2. ומחזירים את הפול לסיר הריק. מניחים לצינון במשך כ־10 דקות.
    3. בינתיים, מחממים מחבת קטנה ויבשה על להבה גבוהה. שמים בה את השקדים, מנמיכים מיד את הלהבה לנמוכה וקולים, תוך השגחה צמודה, עד שהשקדים מזהיבים. מסירים מהכיריים ומעבירים לצלחת.
    4. כשהפול צונן מספיק, מסירים ממנו את הקליפות השקופות ומעבירים לקערת הגשה (אפשר להכין עד יומיים מראש).
    5. חותכים את האפרסמונים לקוביות קטנות. מוסיפים לקערה. מפזרים את הגבינה, מזלפים את שמן הזית ומפזרים את השקדים (אפשר להוסיף מעט מלח. זכרו שהגבינה מלוחה). מגישים. מערבבים ממש לפני האכילה, כדי לא לפגוע בפריכות השקדים.

     

     

    סלט אבוקדו עם אפרסמונים ובננות / עמית דונסקוי

     

    סלט אבוקדו עם אפרסמונים ובננות (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
      סלט אבוקדו עם אפרסמונים ובננות(צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)

       

      מרכיבים

      6 מנות

       

      • 2 אבוקדו בשלים, קלופים ופרוסים
      • 2 אפרסמונים, פרוסים
      • 2 בננות, פרוסות
      • ‭1/2‬ כוס עלי כוסברה
      • ‭1/2‬ כוס עלי נענע

       

      לרוטב

      • 2 כפות סילאן או דבש
      • 2 כפות שמן קנולה
      • 2 כפות חומץ הדרים
      • 1 כפית חרדל חלק
      • 1 כף פרג
      • 2 כפות מיץ תפוזים טרי

       

      אופן ההכנה

      1. מניחים בצלחת הגשה את פלחי האבוקדו, האפרסמון והבננות. מפזרים עליהם את עלי הכוסברה והנענע ומערבבים בעדינות.
      2. הרוטב: מערבבים היטב את כל מרכיביו. יוצקים על הסלט, מערבבים בעדינות ומגישים מיד.

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      מתכון מהיר
      כשר פרווה
      צמחוני
      דרגת קושי קלה
      דירוג הגולשים (1 מדרגים)
      לחצו על הלבבות כדי לדרג