אקלקטית עד סחרור: דירה ללא עכבות, מכשולים או מגבלות תקציב

אפשר לרוץ בה במעגלים ללא הפרעה, חדר השינה נטול חלונות אך מוקף קירות זכוכית, ועל אף שהדירה נמצאת בטאיפיי - הרצפה, הרהיטים והמנורות מגיעים כולם מאירופה

עינת רייטן

|

29.10.18 | 09:23

מבט מאזור המטבח והסלון, דרך חדר השינה השקוף ועד לספרייה הנעה, שמשמשת גם כדלתו של חדר הילדים (צילום: Kyleyu Photo Studio)
מבט מאזור המטבח והסלון, דרך חדר השינה השקוף ועד לספרייה הנעה, שמשמשת גם כדלתו של חדר הילדים (צילום: Kyleyu Photo Studio)
שטח הדירה 132 מטרים רבועים, היא משקיפה אל נופיה העירוניים של בירת טייוואן, ויש לה שני כיווני אוויר. בסלון רהיטים ומנורות של מיטב המעצבים האירופיים (צילום: Kyleyu Photo Studio)
שטח הדירה 132 מטרים רבועים, היא משקיפה אל נופיה העירוניים של בירת טייוואן, ויש לה שני כיווני אוויר. בסלון רהיטים ומנורות של מיטב המעצבים האירופיים (צילום: Kyleyu Photo Studio)
על אזור הבישול והמזווה סוגרות דלתות עץ ורודות מתקפלות, שמסתירות את הבלגן לפי הצורך (צילום: Kyleyu Photo Studio)
על אזור הבישול והמזווה סוגרות דלתות עץ ורודות מתקפלות, שמסתירות את הבלגן לפי הצורך (צילום: Kyleyu Photo Studio)
בפנים אריחי קיר בגוון ובגודל המזכירים את אריחי דלפט ההולנדיים המסורתיים (צילום: Kyleyu Photo Studio)
בפנים אריחי קיר בגוון ובגודל המזכירים את אריחי דלפט ההולנדיים המסורתיים (צילום: Kyleyu Photo Studio)
המסדרון. מימין קיר ארונות המטבח כשהוא סגור, בהמשך דלת אסם הסוגרת על שירותי האורחים, ספרייה שנעה קדימה ואחורה (מאחוריה חדר הילדים), וקיר לבנים ייחודי (צילום: Kyleyu Photo Studio)
המסדרון. מימין קיר ארונות המטבח כשהוא סגור, בהמשך דלת אסם הסוגרת על שירותי האורחים, ספרייה שנעה קדימה ואחורה (מאחוריה חדר הילדים), וקיר לבנים ייחודי (צילום: Kyleyu Photo Studio)
מימין: חדר צר לשירותים ומקלחת (הכיור הותקן בחוץ). בהמשך הכניסה לחדר הילדים. משמאל: שביל פנימי, בין חדר השינה שקוף לחלונות הדירה, מוביל לחדר הרחצה המרכזי. המרחבים והחדרים הוגדרו, בין השאר, בעזרת חלוקות שונות של רצפת הטראצו (צילום: Kyleyu Photo Studio)
מימין: חדר צר לשירותים ומקלחת (הכיור הותקן בחוץ). בהמשך הכניסה לחדר הילדים. משמאל: שביל פנימי, בין חדר השינה שקוף לחלונות הדירה, מוביל לחדר הרחצה המרכזי. המרחבים והחדרים הוגדרו, בין השאר, בעזרת חלוקות שונות של רצפת הטראצו (צילום: Kyleyu Photo Studio)
גם בחדר הילדים פריטים איקוניים (כמו מתלה שעיצבו ריי וצ'ארלס אימס). המיטה שעונה בגב הספרייה, והמראה עוזרת לתחושת המרחב ומסתירה מאחוריה דלת הנפתחת לחדר הרחצה המשותף (צילום: Kyleyu Photo Studio)
גם בחדר הילדים פריטים איקוניים (כמו מתלה שעיצבו ריי וצ'ארלס אימס). המיטה שעונה בגב הספרייה, והמראה עוזרת לתחושת המרחב ומסתירה מאחוריה דלת הנפתחת לחדר הרחצה המשותף (צילום: Kyleyu Photo Studio)
חדר רחצה עם כלים סניטריים בסגנון קלאסי, קירות שיש ורצפה של אריחים שהונחו בדוגמת פרחים. בקצה הדלת הנפתחת לחדר הילדים (צילום: Kyleyu Photo Studio)
חדר רחצה עם כלים סניטריים בסגנון קלאסי, קירות שיש ורצפה של אריחים שהונחו בדוגמת פרחים. בקצה הדלת הנפתחת לחדר הילדים (צילום: Kyleyu Photo Studio)

עיצוב פנים הוא לא רק בחירה של חומרים וצבעים. לפעמים הוא גם תכנון מחושב של מרחבים פתוחים עבור פעוט וכלב (תחש, במקרה הזה), כמו שמדגימה הדירה הזו בטאיפיי, בירת טייוואן. היא משתרעת על פני 132 מטרים רבועים, יש לה שני כיווני אוויר בלבד, ומתכנניה יצרו בה נתיב הליכה מעגלי שזורם ללא הפרעות, קירות שקופים שמכניסים פנימה את אור היום עד כמה שניתן, צבעוניות מרשימה ורהיטים שמשדרים יוקרה.

 

הלקוחות מגיעים מתחום האמנות, ומתגאים בטעמם המעודכן וברמה גבוהה של סגנון חיים. כדי ליצור את התפאורה המושלמת לשגרת חייהם הם פנו למשרד האדריכלים Phoebe SaysWow, שבראשו עומדים שני כוכבים מקומיים עולים: האדריכל ומייסד המשרד Shih-Hwa Hung, ו-Phoebe Wen, אמנית בעברה והיום מעצבת.

 

לאחר הגדרת הכוונות והיעד, מצהירים השניים, הם בונים את ה''נרטיב העיצובי'' של הפרויקט. כדי לייצר מרחב משחקי, מספר האדריכל בראיון אינטרנטי ל-Xnet, הוא חילק את הדירה כך שתהיה זרימה, אך תישמר זהותו של כל חדר. לוח הצבעים והחומרים שנבחר הוא עשיר ואלגנטי, במטרה להדגיש את העירוניות המודרנית סביב, מבלי לוותר על שילוב של טכניקות בנייה מקומיות מסורתיות.

 

אחד האתגרים היה לשכנע את הלקוח להקדיש יותר מקום לחדר הרחצה, על חשבון המרחב המשותף. אתגר נוסף היה למצוא צוות מיומן לעבודה המורכבת של קיר הלבנים הדומיננטי, והפתרון נמצא בשיתוף פעולה עם בית ספר מקצועי בתחום. אחרון אך לא חביב היה אתגר ההתאמה של רצפת הטראצו לשטח, שהיה תהליך ארוך ומייגע.

 

התוכנית החדשה. שני כיווני אוויר וחדר שינה במרכז (שרטוט: PhoebeSaysWow Architects Ltd)
    התוכנית החדשה. שני כיווני אוויר וחדר שינה במרכז(שרטוט: PhoebeSaysWow Architects Ltd)

     

    דמותו של כלב התחש המשפחתי מדגימה את התנועה המעגלית בדירה (שרטוט: PhoebeSaysWow Architects Ltd)
      דמותו של כלב התחש המשפחתי מדגימה את התנועה המעגלית בדירה(שרטוט: PhoebeSaysWow Architects Ltd)

       

      התוכנית הקבלנית יצרה דירה צפופה וחשוכה. בפרוגרמה החדשה השתנה מיקומם של חדר הרחצה והמטבח (כך שהמטבח יהיה פתוח וצמוד לסלון), ושונה סדר החדרים. רוב הקירות הוסרו, וכדי להפריד בין החדרים נבחרו אלמנטים כמו ספרייה זזה, דלתות עץ מתקפלות או מסכי זכוכית. יחד עם קיר הלבנים הייחודי עוצבו כך חזיתות מעניינות, המאפשרות פתיחות משתנה של המרחב.

       

      דוגמת הרצפה משתנה מחדר לחדר, ומגדירה את המרחב (שרטוט: PhoebeSaysWow Architects Ltd)
        דוגמת הרצפה משתנה מחדר לחדר, ומגדירה את המרחב(שרטוט: PhoebeSaysWow Architects Ltd)

         

        גם מתווה הרצפה, אטרקציה חזותית בפני עצמה, עוזר בהגדרת המרחב, באמצעות החלוקות השונות שלה. המעצבים מאמינים שמרחב נחווה לא רק דרך המראה, אלא גם דרך המישוש. הרצפה מזכירה את תהילתו של הטראצו, בתהליך שלא היה פשוט ליישום: תרכובות נוצקו בזהירות באתר, במקביל להכנת חציצות נחושת במפעל, לפי קומפוזיציה וצורות משתנות.

         

        יציקת טראצו עם חציצות נחושת על הרצפה (צילום: Kyleyu Photo Studio)
          יציקת טראצו עם חציצות נחושת על הרצפה(צילום: Kyleyu Photo Studio)

           

          המטבח הפתוח כולל אי עם כיורים, מדיח וארונות, כשמאחוריו אזור בישול ומזווה, סגור בדלתות ורודות שמסתירות את הבלגן ומוסיפות לסלון חמימות ומשחקיות. כשהן פתוחות הן מגלות חיפוי של אריחים כחולים, בגוון שמזכיר את אריחי דלפט ההולנדיים ומדגיש את רעננות הוורוד.

           

          חדר השינה מופרד מהסלון באמצעות קירות זכוכית מחולקים גיאומטרית בפרופילי מתכת (וילונות מאפשרים פרטיות לפי הצורך). חדר הרחצה המרכזי, שאפשר להיכנס אליו גם מחדר הילדים וגם מחדר ההורים, מוקם בפינה שופעת אור ואוויר. סגנונו יוקרתי, עם קירות ומשטח שיש ורצפה שכוסתה באריחי קררה קטנים, שהונחו בדוגמת פרחים.

           

          מבט אל הנוף העירוני, דרך שתי שכבות של זכוכית (צילום: Kyleyu Photo Studio)
            מבט אל הנוף העירוני, דרך שתי שכבות של זכוכית(צילום: Kyleyu Photo Studio)

             

            מבט אל חדר הארונות שבגב המיטה הבארוקית (צילום: Kyleyu Photo Studio)
              מבט אל חדר הארונות שבגב המיטה הבארוקית(צילום: Kyleyu Photo Studio)

               

              ובכיוון ההפוך (צילום: Kyleyu Photo Studio)
                ובכיוון ההפוך(צילום: Kyleyu Photo Studio)

                 

                פאר אירופי בחדר הרחצה (צילום: Kyleyu Photo Studio)
                  פאר אירופי בחדר הרחצה(צילום: Kyleyu Photo Studio)

                   

                  האמבטיה, הברזים ומושב האסלה תורמים למראה הקלאסי, הכיורים עשויים פליז וכך גם רגלי המשטח שעליו הונחו. לעומת הקו הקלאסי, לחדר הרחצה המשני במסדרון נבחרה דלת אסם מעץ, שמכניסה גיוון סגנוני וחומרי. בחדר הצר יש שירותים ומקלחון, והכיור מוקם מחוץ לו, במסדרון.

                   

                  האלמנט המיוחד והחדשני בדירה הוא קיר הלבנים לאורך המסדרון, ששולח זרועות לתוך שני חדרי השינה. מסת החומר שלו עומדת בניגוד לקלילות של קיר הזכוכית והברזל שלידו, והוא מהווה אטרקציה חזותית בזכות ההנחה הייחודית של הלבנים, שלטענת המתכננים, גם תורמת לזרימת האוויר בין החדרים.

                   

                  חיבור מלא ניגודים בין קיר הלבנים לקיר הזכוכית (צילום: Kyleyu Photo Studio)
                    חיבור מלא ניגודים בין קיר הלבנים לקיר הזכוכית(צילום: Kyleyu Photo Studio)

                     

                    להנחת הלבנים הייחודית - גלית ותלת ממדית - גויס בית ספר מקצועי מקומי (צילום: Kyleyu Photo Studio)
                      להנחת הלבנים הייחודית - גלית ותלת ממדית - גויס בית ספר מקצועי מקומי(צילום: Kyleyu Photo Studio)

                       

                      החציצות השונות בדירה. באדום קיר הלבנים (שרטוט: PhoebeSaysWow Architects Ltd)
                        החציצות השונות בדירה. באדום קיר הלבנים(שרטוט: PhoebeSaysWow Architects Ltd)

                         

                        ייחודי גם אופן הסגירה של חדר הילדים: במקום דלת נבנתה ספרייה, שזזה לפנים ולאחור ומשנה את פרספקטיבת המרחב. לא בכדי זכה המשרד בפרס A' Design Award, המסמן פרויקטים משפיעים וחדשניים.

                         

                        אורלוגין ושידה של ''סטודיו יוב'' לצד מסך הטלוויזיה (צילום: Kyleyu Photo Studio)
                          אורלוגין ושידה של ''סטודיו יוב'' לצד מסך הטלוויזיה(צילום: Kyleyu Photo Studio)

                           

                          הדירה רוהטה ואובזרה בפריטים של חברות מובילות ומעצבים בעלי שם. רשימה חלקית: כורסה איקונית בסגנון בארוקי, שעיצב אלסנדרו מנדיני לקפליני, בחדר השינה. בסלון ספה של פטריסיה אורקיולה ל-Moroso, מול שידה ואורלוגין סוריאליסטיים שעיצבו הצמד של ''סטודיו יוב'' ל-Moooi . מ-Kartell נקנו שולחן קפה ושידות צד לחדר השינה, שולחן האוכל מ-Anthropologie. הנברשת דמויית הענפים/קרניים בסלון של ג'ייסון מילר ל-Roll&Hill, המנורות בחדר השינה והמסדרון של Lee Broom, ואת גופי התאורה התלויים מעל פינת האוכל עיצב אריק לוי ל-Vibia.

                           

                          אי אפשר להתעלם מהאקלקטיות הדומיננטית ברחבי הבית. רהיטים ומנורות שעל כל אחד ואחת מהן תג מחיר גבוה, מטבח וחדרי רחצה המשלבים אלגנטיות ישנה וקו מודרני, ריצוף טראצו וקירות זכוכית ולבנים, המבוססים על אלמנטים קלאסיים אך קיבלו פירוש חדש בזכות מראה וטכניקות עכשוויות. כולם יחד יוצרים בית חד פעמי, והתוצאה, כך מקווים המעצבים, הרמונית.

                           

                          ----------------------

                          בלי רהיטי מעצבים. לחצו על התמונה לכתבה על בקתת דיג משופצת:

                           

                          על חוף נורמנדי. לחצו לכתבה (צילום: Jules Couartou)
                          על חוף נורמנדי. לחצו לכתבה (צילום: Jules Couartou)

                           

                           

                           
                          הצג:
                          כל התגובות לכתבה "אקלקטית עד סחרור: דירה ללא עכבות, מכשולים או מגבלות תקציב"
                          אזהרה:
                          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד