שבוע חדש, ארוחות חדשות: רעיונות טעימים שיגוונו את הסעודה בצהריים

המשפחה תשמח - בלי שתצטרכו לבלות הרבה במטבח: 4 הצעות לארוחת צהריים מהירה ומזינה, מעוף עם בורגול בתנור עד למג'דרה משודרגת

Xnet

|

28.10.18 | 10:27

עוף עם בורגול בתנור (צילום: אפרת סיאצ'י)
עוף עם בורגול בתנור (צילום: אפרת סיאצ'י)

עוף עם בורגול בתנור / אפרת סיאצ'י

ארוחת צהריים שלמה בתבנית אחת, שגם הילדים וגם המבוגרים יאהבו.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

5 מנות

 

  • 8-6 שוקי עוף
  • 1/2 1 כוסות בורגול, דק או גס
  • 1 בצל בינוני, קצוץ
  • שמן לטיגון
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 1/2 כוס חמוציות
  • לתיבול הבורגול בתבנית: 1 כף שמן, 1 כפית גדושה סילאן, 1/4 כפית קינמון, 1 כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
  • 1/2 2 כוסות מים פושרים
  • לתיבול העוף: 1 כף גדושה סילאן, 1 כפית פפריקה מתוקה, 1/3 כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-190 מעלות.
  2. מניחים את הבורגול במסננת ושוטפים כדקה מתחת לברז. מסננים היטב.
  3. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
  4. מעבירים את הבורגול לתבנית. מוסיפים את הבצל המטוגן, השום, החמוציות ותערובת התיבול ומערבבים. מוסיפים את המים ומערבבים שוב.
  5. מערבבים את כל מרכיבי תיבול העוף למשחה אחידה ומורחים בה את השוקיים. מניחים בתבנית ומשקעים מעט בבורגול.
  6. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים במשך כשעה ורבע. מסירים את הכיסוי, מורידים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות ואופים 20-15 דקות נוספות, עד להזהבה.

 

  • עוד מתכונים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"

 

 

פאי רועים בשני צבעים עם בטטה ותפו"א / אפרת מוסקוביץ

אתם אוהבים בטטות, אבל הילדים מעדיפים תפו"א? שלבו את שניהם במאפה הבשר הקלאסי - ותיהנו לא רק מארוחה שלמה בתבנית, אלא גם משלום בית.

 

פאי רועים בשני צבעים עם בטטה ותפו"א (צילום: אפרת מוסקוביץ)
    פאי רועים בשני צבעים עם בטטה ותפו"א(צילום: אפרת מוסקוביץ)

     

    מרכיבים

    תבנית בגודל 20X30 ס"מ

     

    • 700 גרם (כ-5 יחידות בינוניות) תפוחי אדמה, קלופים
    • 700 גרם (כ-5 יחידות בינוניות) בטטות, קלופות
    • 1 כוס (240 מ"ל) חלב קוקוס
    • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן זית + עוד קצת לטיגון
    • מלח, פלפל לבן טחון
    • 1 בצל גדול, קצוץ
    • 500 גרם בשר בקר טחון
    • 100 גרם רסק עגבניות

     

    אופן ההכנה

    1. מבשלים יחד את תפוחי האדמה והבטטות במים רותחים, עד שהם רכים לגמרי. מסננים ומעבירים לשתי קערות – אחת לתפוחי האדמה והשנייה לבטטות. מועכים כל ירק למחית.
    2. יוצקים לכל קערה מחצית מחלב הקוקוס ומחצית משמן הזית. מתבלים בחצי כפית מלח וקורט פלפל לבן ומערבבים.
    3. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
    4. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא משחים מעט. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים כמה דקות, תוך ערבוב והפרדת חתיכות הבשר, עד שהוא משנה את צבעו לחום ומקבל מרקם פירורי.
    5. מוסיפים את רסק העגבניות, מתבלים במלח ובפלפל ומבשלים ללא מכסה 15 דקות.
    6. משטחים את תערובת הבשר בתבנית. מחלקים כל מחית לשתי מנות שוות. מסדרים את ארבע מנות המחית על הבשר בארבעה ריבועים, בדוגמת משבצות. יוצרים על פני המחית דוגמה בעזרת מזלג ומזלפים מעל מעט שמן זית.
    7. אופים 30 דקות. משנים את תוכנית התנור לטורבו גריל ואופים כ-10 דקות נוספות, עד שהמאפה משחים.

     

    • עוד מתכונים של אפרת מוסקוביץ - בבלוג "איך להרשים חמותך"

     

     

    מג'דרה משודרגת עם המון תוספות / דפנה אוסטר מיכאל

    מוסיפים למג'דרה הבסיסית קינואה, חומוס, ירקות כתומים ועשבי תיבול – ומקבלים ארוחת צהריים בריאה, מזינה וקלה להכנה עם המון מרקמים וטעמים.

     

    מג'דרה משודרגת עם המון תוספות (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
      מג'דרה משודרגת עם המון תוספות(צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

       

      מרכיבים

      4 מנות

       

      • 3/4 כוס אורז בסמטי
      • 1/2 כוס קינואה
      • 1/3 כוס עדשים שחורות
      • 1/3 כוס גרגירי חומוס מבושלים
      • 1 בצל, קצוץ
      • 1/2 כרשה, קצוצה
      • 1 גזר, מגורר
      • 1/2 בטטה בינונית, קלופה וחתוכה לקוביות
      • 1/2 פלפל ירוק חריף, פרוס
      • חופן עשבי תיבול קצוצים – שמיר, פטרוזיליה ובזיליקום
      • מעט כמון
      • מלח
      • פלפל שחור גרוס

       

      אופן ההכנה

      1. משרים את העדשים והקינואה כשעה במים. מסננים. שוטפים את האורז היטב.
      2. מבשלים את העדשים כ-5 דקות במים רותחים ומסננים.
      3. מחממים מעט שמן זית במחבת גדולה (או בסיר רחב) ומטגנים את הבצל והכרשה עד הזהבה. מוסיפים את הגזר והבטטה ומטגנים 3-2 דקות נוספות.
      4. מוסיפים את האורז, הקינואה, החומוס והעדשים ויוצקים מים עד לגובה התבשיל. מוסיפים את התבלינים ועשבי התיבול ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים את המג'דרה כחצי שעה על אש נמוכה.

       

      • עוד מתכונים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"

       

       

      קציצות דגים על מצע של אורז ואטריות / יעל גרטי, "לאשה"

      כוח לעמוד במטבח אין, אבל פיות להאכיל יש. אז מה עושים? מכינים ב-20 דקות ארוחת צהריים שכוללת מנה עיקרית וגם תוספת.

       

      קציצות דגים על מצע של אורז ואטריות (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)
        קציצות דגים על מצע של אורז ואטריות(צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)

         

        מרכיבים

        כ-25 קציצות קטנות

         

        לאורז ולאטריות

        • 2 כפות שמן זית
        • 1 כוס אורז בסמטי (או אורז לבן אחר)
        • 1 כוס אטריות דקיקות (מקמח חיטה)
        • 2/3 כפית מלח ‭
        • 1/2 2 כוסת (625 מ"ל) מים רותחים

         

        לקציצות

        • 325 גרם פילה דג לבן (בורי, מוסר וכו'), טחון
        • 2 כפות שמן זית
        • 1 חלמון מביצה גדולה
        • 2-1 שיני שום, קלופות וכתושות
        • כ-1/2 כפית מלח
        • 3 כפות שטוחות פנקו (פירורי לחם יפניים) או פירורי לחם רגילים
        • שמן קנולה לטיגון חצי עמוק

         

        אופן ההכנה

        1. האורז והאטריות: מחממים את שמן הזית בסיר בינוני על להבה גבוהה. מוסיפים את האורז, האטריות והמלח ומערבבים. מטגנים כדקה. מוסיפים את המים הרותחים ומביאים לרתיחה חוזרת. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 9-8 דקות, עד שכל המים נספגים.
        2. בינתיים, מכינים את הקציצות: שמים בקערה בינונית את כל מרכיבי הקציצות ולשים עד שנוצרת עיסה אחידה. אם רוצים, טועמים ומתקנים תיבול. יוצרים כדורים קטנים ומניחים בצלחת.
        3. הטיגון: יוצקים שמן למחבת או לסיר נמוך עד לגובה 3-2 ס"מ ומחממים על להבה גבוהה. מטגנים את כדורי הדג עד שהם זהובים מכל הצדדים, ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
        4. מגישים את הקציצות על מצע של אורז עם אטריות.

         

         

        --------------

         

        ויש גם 4 פשטידות פרווה קלות ונהדרות - לחצו על התמונה

         

          (צילום: אסנת לסטר)

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        כשר בשרי
        דרגת קושי קלה
        דירוג הגולשים (4 מדרגים)
        לחצו על הלבבות כדי לדרג