תתחילו לקושש קישואים: פשטידות פרווה טעימות עם הירק הירקרק

התנור מוציא מהקישואים מתיקות נהדרת, אז קחו דוגמה מאסנת לסטר והכינו מהם פשטידה - עם פטריות ותירס או גרעיני חמנייה ועשבי תיבול

אסנת לסטרפורסם: 25.10.18 10:24
פשטידת קישואים פרווה עם פטריות ותירס (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
פשטידת קישואים פרווה עם פטריות ותירס (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
 

פשטידת קישואים פרווה עם פטריות ותירס

מתכון של לבנה ממן מנשר.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

תבנית בגודל 20X30 ס"מ

 

  • שמן לטיגון
  • 3 בצלים, חתוכים לקוביות בגודל 2-1.5 ס"מ
  • 3 קישואים, חתוכים לקוביות בגודל 2-1.5 ס"מ
  • 1/2 סלסלת פטריות, חתוכות לקוביות
  • גרעינים מ-1/2 קופסת תירס (250-200 גרם)
  • 1/2 כוס מים
  • 4 ביצים, טרופות
  • 1/2 כוס דחוסה פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס דחוסה כוסברה קצוצה
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • 1 כפית פלפל שחור טחון
  • 1 כוס קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה

 

    אופן ההכנה

    1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
    2. מחממים שמן במחבת עמוקה ומטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את הקישואים והפטריות ומטגנים 3-2 דקות נוספות. מסירים מהכיריים, מעבירים לקערה ומצננים מעט.
    3. מוסיפים לקערת הקישואים את שאר המרכיבים, למעט הקמח ואבקת האפייה, ומערבבים היטב.
    4. מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה ומוסיפים לקערה, לאט ותוך בחישה (למניעת היווצרות גושים).
    5. משמנים את התבנית ומשטחים בה את התערובת. אופים 30-25 דקות, עד שפשטידת הקישואים מזהיבה.

     

     

    פשטידת קישואים פרווה עם גרעיני חמנייה

    מתכון של רות כהן מטבריה.

     

    פשטידת קישואים פרווה עם גרעיני חמניות (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
      פשטידת קישואים פרווה עם גרעיני חמניות(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

       

      מרכיבים

      תבנית בקוטר 22 ס"מ

       

      • שמן לטיגון
      • 1 בצל קצוץ
      • 1/2 ק"ג קישואים, מגוררים וסחוטים היטב מנוזלים
      • 3 כפות שמן
      • 4-3 כפות פירורי לחם
      • 3 ביצים טרופות
      • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
      • 1/4 כוס שמיר קצוץ
      • 50 גרם גרעיני חמניות
      • 1 כף אבקת מרק פטריות מומסת ב-1/4 כוס מים
      • 1 כפית מלח
      • 1 כפית פלפל שחור טחון

       

      אופן ההכנה

      1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית (אפשר לרפד בנייר אפייה).
      2. מחממים מעט שמן בסיר ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא מתחיל להזהיב.
      3. מוסיפים את הקישואים המגוררים ומערבבים. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים שוב.
      4. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 30-25 דקות, עד שפשטידת הקישואים מזהיבה.

       

      • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

       

      ---------------------

       

      ויש גם פשטידת ברוקולי פרווה בקלי קלות. לחצו על התמונה

       

        (צילום: אסנת לסטר)

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד