שלושה בעוגה אחת: בחושה עם שוקולד, חלבה ושטרויזל פיסטוקים

למה להסתפק בטעם אחד בעוגה, כשאפשר ליהנות משילוב נהדר של שלושה – ועוד עם ציפוי פריך מלמעלה? ● דור משה עם עוד מתכון מתוק מנצח

דור משה

|

23.10.18 | 20:12

עוגה בחושה עם שוקולד, חלבה ושטרויזל פיסטוקים (צילום: דור משה)
עוגה בחושה עם שוקולד, חלבה ושטרויזל פיסטוקים (צילום: דור משה)

מרכיבים

2 תבניות אינגליש קייק

 

לעוגה
  • 180 גרם חמאה, רכה
  • 1/4 1 כוסות + 2 כפות (280 גרם) סוכר
  • 4 ביצים בגודל L
  • 2 כוסות + 2 כפות (300 גרם) קמח
  • 1/2 1 כפיות אבקת אפייה
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כוס (130 גרם) טחינה גולמית
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ לימון
  • 120 גרם שיערות חלבה או חלבה מפוררת
  • 150 גרם שוקולד מריר, קצוץ

 

לשטרויזל
  • 6 כפות (80 גרם) סוכר דמררה
  • 70 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1/2 כוס פחות כף (60 גרם) קמח
  • 1/2 כוס (50 גרם) פיסטוקים לא קלויים

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. השטרויזל: שמים את הפיסטוקים במכל מעבד המזון וטוחנים אותם גס. מוסיפים את שאר מרכיבי השטרויזל ומעבדים בכמה פולסים, עד לקבלת פירורים גדולים ולא אחידים.
  3. העוגה: מתקינים במיקסר את וו הגיטרה. שמים בקערת המיקסר את החמאה, הסוכר והטחינה ומערבלים במשך שלוש דקות, עד שמתקבל קרם אחיד ויציב. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו (מחכים בכל פעם שהקודמת תיטמע בבלילה) ומעבדים 3 דקות נוספות במהירות גבוהה. מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים את הווניל ומיץ הלימון.
  4. מערבבים בקערה נפרדת את שאר מרכיבי העוגה, מוסיפים לקערת המערבל ומערבלים רק עד שהקמח נטמע בבלילה. עוצרים.
  5. מוסיפים את החלבה והשוקולד ומערבבים בתנועות קיפול עד לאיחוד. יוצקים את הבלילה לתבניות ומפזרים מעל את השטרויזל. אופים כ-35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי בינונית
דירוג הגולשים (4 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג