צילום: ענת צרפתיהעוגות של ענתחמש בחושות מוצלחות ומיוחדות שעוד לא אפיתםלכתבה

השמש עוברת מהשמים לתבנית:
קיש עגבניות שרי שיאיר את החדר

רגע לפני שהחורף מגיע (טפו חמסה) אפרת מוסקוביץ נפרדת מהימים החמים עם קיש פשוט וקליל בצהוב ואדום שנראה כמו שקיעה מרהיבה

אפרת מוסקוביץ

|

22.10.18 | 09:52

קיש עגבניות שרי (צילום: אפרת מוסקוביץ)
קיש עגבניות שרי (צילום: אפרת מוסקוביץ)

מרכיבים

תבנית קיש מתפרקת בקוטר 24 ס"מ

 

לבצק
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח
  • 170 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף סוכר
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מים

 

למילוי
  • 50-25 עגבניות שרי, רצוי בצבעים שונים
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1 ביצה
  • 2 כפיות קמח
  • מלח, פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. הבצק: שמים במעבד המזון את הקמח, החמאה, המלח והסוכר ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת פירורים. מוסיפים את המים ומעבדים רק עד לקבלת פירורים גדולים ואחידים. יוצרים מהבצק כדור אחיד, משטחים לדסקית ועוטפים היטב בניילון נצמד. מניחים במקרר 30 דקות עד שעה.
  2. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  3. המילוי: מערבבים בקערה את השמנת המתוקה, הביצה, הקמח ומעט מלח ופלפל. חוצים את העגבניות.
  4. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעיגול שקוטרו גדול ב-2 ס"מ מזה של התבנית. מעבירים את הבצק לתבנית, מהדקים לתחתית ולדפנות וחותכים את עודפי הבצק מהשוליים.
  5. יוצקים על הבצק את בלילת השמנת ומסדרים את העגבניות במעגלים.
  6. אופים 40-30 דקות בשליש התחתון של התנור, כדי שהבצק ייאפה והעגבניות לא ייחרכו. הקיש מוכן כאשר שולי הבצק מזהיבים מעט ומילוי השמנת משחים.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
צמחוני
דרגת קושי בינונית
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג