אתם מאלה שאוהבים גויאבות? הכינו מהן ריבה ושמרו את הטעם כל השנה

לצערם של חובבי הגויאבות (ולשמחתם של שונאיהן) העונה שלהן ממש קצרה. והיא עכשיו! אז מהרו להכין מהן ריבה, כדי שתוכלו ליהנות מהן עוד הרבה זמן

דינה משה

|

18.10.18 10:46

לשימוש בכתבה בלבד אוכל ריבת גויאבה ריבת גויאבות קונפיטורת גויאבות
לשימוש בכתבה בלבד אוכל ריבת גויאבה ריבת גויאבות קונפיטורת גויאבות (ריבת גויאבות)

מרכיבים

כ-1.5 ק"ג ריבה

 

  • 1 ק"ג גויאבות
  • 1 ק"ג סוכר
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 1 לימון, קלוף וקצוץ
  • 1/4 כפית ציפורן טחון
  • 1/4 כפית הל טחון

 

אופן ההכנה

  1. קולפים את הגויאבות, חוצים, מוציאים את הגרעינים ופורסים.
  2. שמים בסיר את הגויאבות והסוכר. מבשלים על להבה נמוכה, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהסוכר נמס.
  3. מוסיפים את קליפת הלימון, הלימון הקצוץ, ומבשלים שעה וחצי, תוך ערבוב מדי פעם.
  4. מוסיפים לסיר את הציפורן וההל, מערבבים ובודקים אם הריבה מוכנה: יוצקים כפית ממנה על צלחת קרה, ממתינים רגע והופכים את הצלחת - אם הריבה אינה נוזלת, מסירים מיד את הסיר מהכיריים; אם היא עדיין נוזלית, ממשיכים לבשל ובודקים מדי כמה דקות את מצבה עד שהיא מוכנה.
  5. מצננים את ריבת הגויאבות ומעבירים לצנצנות מעוקרות.

 

  • עוד מתכונים של דינה משה - בבלוג "דינה דיש"

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד