ריבת גויאבות (צילום: דינה משה)
מרכיבים
כ-1.5 ק"ג ריבה
- 1 ק"ג גויאבות
- 1 ק"ג סוכר
- קליפה מגוררת מלימון אחד
- 1 לימון, קלוף וקצוץ
- 1/4 כפית ציפורן טחון
- 1/4 כפית הל טחון
אופן ההכנה
- קולפים את הגויאבות, חוצים, מוציאים את הגרעינים ופורסים.
- שמים בסיר את הגויאבות והסוכר. מבשלים על להבה נמוכה, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהסוכר נמס.
- מוסיפים את קליפת הלימון, הלימון הקצוץ, ומבשלים שעה וחצי, תוך ערבוב מדי פעם.
- מוסיפים לסיר את הציפורן וההל, מערבבים ובודקים אם הריבה מוכנה: יוצקים כפית ממנה על צלחת קרה, ממתינים רגע והופכים את הצלחת - אם הריבה אינה נוזלת, מסירים מיד את הסיר מהכיריים; אם היא עדיין נוזלית, ממשיכים לבשל ובודקים מדי כמה דקות את מצבה עד שהיא מוכנה.
- מצננים את ריבת הגויאבות ומעבירים לצנצנות מעוקרות.
- עוד מתכונים של דינה משה - בבלוג "דינה דיש"