ארוחה שלא תרדים אתכם: שלושה סלטי עוף משביעים - אבל קלילים

רוצים לחמוק מהעייפות שאחרי ארוחת הצהריים? סלטי עוף הם הפתרון המושלם – מזינים אבל לא מכבידים. קבלו שלושה מתכונים מצוינים

ירון ופזית פלד

|

21.10.18 | 09:49

סלט חזה עוף עם ירקות ירוקים (צילום: ירון פלד)
סלט חזה עוף עם ירקות ירוקים (צילום: ירון פלד)

סלט חזה עוף עם ירקות ירוקים / פזית וירון פלד

 

מרכיבים

2 מנות

 

  • 200 גרם שעועית ירוקה עדינה מוקפאת
  • 500 גרם חזה עוף
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 3/4 כוס פולי סויה (אדממה), מופשרים
  • 1 סלסילה פטריות שמפיניון, חתוכות לרבעים
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • 5 עלי חסה, חתוכים לרצועות דקות
  • 2 כפות צנוברים, קלויים קלות במחבת ללא שמן
  • 2 כפות גרעיני חמנייה
  • 2 כפות פשתן

 

אופן ההכנה
  1. ממלאים במים סיר גדול ומביאים לרתיחה. מוסיפים את השעועית, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים 3 דקות בדיוק. מסננים.
  2. מתבלים את חזה העוף בפפריקה, מלח ופלפל. מחממים מחבת פסים על אש גבוהה וצולים את חזה העוף משני הצדדים עד להשחמה (חשוב שלא לצלות יותר מדי, כדי שלא יתייבש). מוציאים לצלחת.
  3. מחממים על אש גבוהה מחבת עם ציפוי נגד הידבקות ללא שמן. מוסיפים את פולי הסויה ומקפיצים עד שקליפתם נחרכת מעט. מוסיפים את השעועית והפטריות ומקפיצים כ-2 דקות. מסירים מהכיריים ומצננים מעט.
  4. ההרכבה: מערבבים את הטחינה עם מיץ הלימון ו-1/4 כוס מים. חותכים את חזה העוף לרצועות. מעבירים את תכולת מחבת הירקות לקערה גדולה ומוסיפים את החסה, הצנוברים, גרעיני החמנייה וזרעי הפשתן. מערבבים, טועמים ואם צריך מתקנים תיבול.
  5. מניחים על הסלט את חזה העוף, מזלפים את הטחינה ומגישים.

 

  • עוד מתכונים של ירון ופזית פלד - בבלוג "Easy Recipes"

 

 

סלט העוף הכי פשוט שיש / ילנה ויינברג

 

סלט העוף הכי פשוט שיש (צילום: ילנה ויינברג)
    סלט העוף הכי פשוט שיש(צילום: ילנה ויינברג)

     

    מרכיבים

    2-1 מנות

     

    • חצי חזה עוף או 1 כוס עוף מוכן, חתוך לנתחים
    • 2 כפות רוטב סויה רגיל
    • 1 כף מיונז
    • 1 כפית חומץ עדין
    • 1 כפית חרדל
    • 1/2 כפית פפריקה
    • פלפל שחור גרוס
    • 1/2 באגט או לחמנייה
    • שמן זית
    • 1 שן שום כתושה
    • מלח
    • 1/2 חסת אייסברג קטנה או חסה רגילה
    • 2 עגבניות בשלות
    • 1/4 בצל סגול או רגיל

     

    אופן ההכנה

    1. מערבבים בקערה שבה תגישו את הסלט את רוטב הסויה, המיונז, החומץ, החרדל, הפפריקה ופלפל שחור. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
    2. חותכים את הבאגט לפרוסות עבות. מחממים במחבת מעט שמן, מוסיפים את פרוסות הבאגט ומתבלים בשום הכתוש, מלח ופלפל. מטגנים 3-2 דקות מכל צד, עד שהפרוסת זהובות ופריכות, מוציאים ושומרים בצד. משאירים את המחבת על האש.
    3. אם משתמשים בשאריות עוף מוכן, מחממים אותן מעט במחבת. אם אין שאריות עוף: שוטפים ומייבשים את חזה העוף, מתבלים במלח ובפלפל ומטגנים במחבת עד שהוא מוכן. פורסים או קורעים לנתחים.
    4. מוסיפים את העוף לקערה עם הרוטב.
    5. שוטפים את החסה ומייבשים היטב (הייבוש חשוב כי מים שיישארו על העלים ימהלו את הרוטב ויקלקלו את המרקם הפריך של הסלט). קורעים את העלים היבשים לתוך הקערה עם הרוטב.
    6. פורסים את הבצל לטבעות, חותכים את העגבנייה ומוסיפים אותם לקערה.
    7. מערבבים את סלט העוף בעזרת קצות האצבעות. מוסיפים את פרוסות הבאגט ואוכלים מיד.

     

    • עוד מתכונים של ילנה ויינברג - בבלוג "Simply Gourmet"

     

     

    סלט חזה עוף עם דלורית ומנגו / אינס שילת ינאי

     

    סלט חזה עוף עם דלורית ומנגו (צילום: אפיק גבאי)
      סלט חזה עוף עם דלורית ומנגו(צילום: אפיק גבאי)

       

      מרכיבים

      2 מנות

       

      לסלט

      • שמן זית
      • 1 דלורית, קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
      • 200 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות קטנות
      • 1/2 כפית פפריקה
      • 1 כפית כמון
      • 2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
      • 1 פלפל צ'ילי, חתוך לטבעות
      • 1/2 כוס עלי בזיליקום, ללא הגבעולים
      • 1 מנגו גדול, קלוף וחתוך לקוביות
      • מלח
      • פלפל שחור גרוס

       

      לרוטב

      • 2 כפות שמן שומשום
      • 1 כף רכז רימונים
      • 1 כף חומץ בלסמי
      • מלח
      • פלפל שחור גרוס
      • 1 כף רוטב צילי

       

      אופן ההכנה

      1. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
      2. מפזרים בתבנית את קוביות הדלורית ומתבלים אותן במלח, פלפל ומעט שמן זית. אופים כ-30 דקות, עד שהקוביות מתרככות.
      3. בינתיים מחממים במחבת מעט שמן זית. מוסיפים את קוביות העוף, הפפריקה, הכמון ומעט מלח ופלפל, ומקפיצים כ-6 דקות, עד שהעוף משנה את צבעו ומבושל דיו. מסננים מנוזלים, אם יש, ומעבירים לקערה.
      4. מערבבים בקערה גדולה את הדלורית, העוף ושאר מרכיבי הסלט. מערבבים בקערה נפרדת את מרכיבי הרוטב ויוצקים על הסלט. מגישים בטמפרטורת החדר או קר.

       

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      כשר בשרי
      ללא גלוטן
      דרגת קושי בינונית
      דירוג הגולשים (2 מדרגים)
      לחצו על הלבבות כדי לדרג