כשחושבים על זה, זו בעצם פשטידת ביס: קציצות תפו"א וכרשה צמחוניות
נכון, קוראים להן קציצות ומכינים אותן במחבת, אבל בתכל'ס מדובר במיני-פשטידות קלות להפליא להכנה: אסנת לסטר עם מתכונים מכרשה ומתפו"א

קציצות תפוחי אדמה צמחוניות (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
קציצות תפוחי אדמה צמחוניות
מתכון של נורית נימני מטבריה.
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן
מרכיבים
כ-16 קציצות
- 2 תפוחי אדמה
- 1 בצל, קצוץ דק
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 2 ביצים
- 2 כפות קמח או קמח מצה או פירורי לחם
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון
- 1 כפית כמון
- 1 כפית כורכום
- שמן לטיגון

אופן ההכנה
- מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים עד שהם מתרככים. מסננים ומועכים למחית בעזרת מזלג (המחית לא חייבת להיות חלקה מאוד).
- מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים לתערובת יציבה שאפשר לעצב ממנה קציצות (אם התערובת רכה מדי, מוסיפים מעט קמח).
- מכסים ומעבירים למקרר ל-30 דקות לפחות.
- יוצרים מהתערובת קציצות מעט שטוחות בקוטר של כ-4 ס"מ.
- מחממים במחבת שמן על אש גבוהה. מנמיכים את האש ומטגנים את קציצות תפוחי האדמה משני הצדדים עד להזהבה.
קציצות כרשה צמחוניות
מתכון של הלן קוזוב מאלון מורה.

קציצות כרשה צמחוניות(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
מרכיבים
כ-20 קציצות קטנות
- 4-3 גבעולי כרשה, פרוסים
- 1 בצל, קצוץ דק
- 1 ביצה
- 2 כפות פירורי לחם או קמח מצה
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון
- שמן לטיגון
אופן ההכנה
- מבשלים את פרוסות הכרשה במים רותחים עד שהן מתרככות. מסננים וסוחטים היטב מנוזלים. טוחנים במטחנת בשר או במעבד מזון.
- מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך לשקוף ורך.
- מעבירים את הבצל לקערה ומוסיפים את הכרשה הטחונה ואת שאר המרכיבים, למעט השמן. מערבבים לתערובת אחידה, מכסים ומעבירים למקרר ל-30 דקות לפחות.
- יוצרים מהתערובת כדורים קטנים ופוחסים אותם מעט.
- מחממים במחבת שמן בעומק של 1 ס"מ ומטגנים את קציצות הכרשה משני הצדדים עד הזהבה.
- אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע