כשחושבים על זה, זו בעצם פשטידת ביס: קציצות תפו"א וכרשה צמחוניות

נכון, קוראים להן קציצות ומכינים אותן במחבת, אבל בתכל'ס מדובר במיני-פשטידות קלות להפליא להכנה: אסנת לסטר עם מתכונים מכרשה ומתפו"א

אסנת לסטרפורסם: 18.10.18 13:18
קציצות תפוחי אדמה צמחוניות (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
קציצות תפוחי אדמה צמחוניות (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

קציצות תפוחי אדמה צמחוניות

מתכון של נורית נימני מטבריה.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

כ-16 קציצות

 

  • 2 תפוחי אדמה
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 2 ביצים
  • 2 כפות קמח או קמח מצה או פירורי לחם
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית כורכום
  • שמן לטיגון

 

 

     

    אופן ההכנה
    1. מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים עד שהם מתרככים. מסננים ומועכים למחית בעזרת מזלג (המחית לא חייבת להיות חלקה מאוד).
    2. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים לתערובת יציבה שאפשר לעצב ממנה קציצות (אם התערובת רכה מדי, מוסיפים מעט קמח).
    3. מכסים ומעבירים למקרר ל-30 דקות לפחות.
    4. יוצרים מהתערובת קציצות מעט שטוחות בקוטר של כ-4 ס"מ.
    5. מחממים במחבת שמן על אש גבוהה. מנמיכים את האש ומטגנים את קציצות תפוחי האדמה משני הצדדים עד להזהבה.

     

     

    קציצות כרשה צמחוניות

    מתכון של הלן קוזוב מאלון מורה.

     

    קציצות כרשה צמחוניות (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
      קציצות כרשה צמחוניות(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

       

      מרכיבים

      כ-20 קציצות קטנות

       

      • 4-3 גבעולי כרשה, פרוסים
      • 1 בצל, קצוץ דק
      • 1 ביצה
      • 2 כפות פירורי לחם או קמח מצה
      • 1 כפית מלח
      • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
      • שמן לטיגון 

       

      אופן ההכנה

      1. מבשלים את פרוסות הכרשה במים רותחים עד שהן מתרככות. מסננים וסוחטים היטב מנוזלים. טוחנים במטחנת בשר או במעבד מזון.
      2. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך לשקוף ורך.
      3. מעבירים את הבצל לקערה ומוסיפים את הכרשה הטחונה ואת שאר המרכיבים, למעט השמן. מערבבים לתערובת אחידה, מכסים ומעבירים למקרר ל-30 דקות לפחות.
      4. יוצרים מהתערובת כדורים קטנים ופוחסים אותם מעט.
      5. מחממים במחבת שמן בעומק של 1 ס"מ ומטגנים את קציצות הכרשה משני הצדדים עד הזהבה. 

       

      • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

      וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

      בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

      כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

      עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

      (צילום: אסף אמברם)