אמי אידה, זיכרונה לברכה, הגיעה לגיל 95 בלי מחלות ובלי תרופות. בדיעבד אני מבינה שלמדתי ממנה לא מעט. אני בעיקר זוכרת את פניני הלשון שלה שאהבתי. כמו למשל, "להזדקן זה לא נעים, אבל זה הרבה יותר טוב מהאלטרנטיבה". היא גם לא אכלה בשר, גידלה אותי על שפע של ירקות, והאמינה ש"הכל במידה, אך קצת גלידה מדי פעם לא תזיק". בסופו של דבר היא הזדקנה, כי זה טבעו של עולם, אבל היא נשארה אופטימית ומצחיקה עד הסוף.
מי לא חפץ להאט את תהליך הזיקנה, להעלים את הקמטים ולשמור על הבריאות ועל האנרגיה ככל האפשר? אני, כפי שאתם ודאי כבר יודעים, מאמינה שאכילת מזון מזין והתמדה בפעילות גופנית מספקות חלק ניכר מכל האנטי אייג'ינג הזה. בנוסף, שמירה על חלקי הגוף שאנו נוטים להזניח (כמו עור, עיניים או שיניים) גם תורמת לתחזוקה שלנו.
אז לפני שאתם רצים למזרק, הנה כמה רעיונות פשוטים ומשמחים לעיכוב האייג'ינג מחומרים שיש לכם בסביבה הקרובה.
בסל המיחזור: תה ירוק מאוד
את היתרונות של שתיית תה ירוק אתם ודאי כבר מכירים - עלי התה הירוק עשירים בנוגדי חמצון עוצמתיים, שהמוכר בהם הוא ה־EGCG. הנה כמה תועלות שאפשר להפיק גם מהשקיקים המשומשים:
להרגיע את העיניים
מניחים על העיניים תיונים חמימים ונחים לעשר דקות.
וגם את העור
עוברים על אזור הכווייה או העקיצה עם תיונים מקוררים.
לנטרל ריחות
כגון בצל, שום או דגים מעור הידיים: משפשפים את הידיים בתיוני התה ושוטפים במים פושרים. אפשר להוסיף גם כמה טיפות סבון.
להעשיר מאכלים
למשל, אורז ואפילו פסטה: שמים את התיונים המשומשים במים, מכסים ומביאים לרתיחה. מבשלים חמש דקות, מסלקים את התיונים ומשתמשים במים המבושמים לבישול.
להזין את העציצים
גם להם מגיעים קצת פוליפנולים: מפרקים את שקיקי התה המשומשים ומפזרים את התוכן על הצמחים בבית או בחצר.
טיפ: הניחו את התיונים המשומשים בקופסה סגורה ושמרו במקרר. כדאי להשתמש בהם בתוך יומיים.
DIY ביוטי: פילינג קליפות רימונים עוצמתי
הרימון נחשב לאחד מכוכבי האנטי אייג'ינג הודות לשפע נוגדי החמצון, הוויטמינים והמינרלים שבו. אבל האם ידעתם שאחרי שסחטתם לו את המיץ ושתיתם אותו אתם יכולים להשתמש גם בקליפה?
מה צריך?
1/2 רימון בינוני, על קליפתו
3 כפות שמן אבוקדו, שמן שקדים או שמן שומשום בהיר
מה עושים:
1. סוחטים את הרימון (אפשר לשתות את המיץ). שוטפים ומייבשים את הקליפות במגבת מטבח נקייה וקורעים לחתיכות קטנות.
2. מעבירים את הקליפות לקערה, מכסים בבד גבינה (גזה) ושמים במקום מואר במשך 2-3 ימים או עד שהחתיכות יבשות לגמרי.
3. טוחנים לאבקה בפולסים בבלנדר ומסננים את האבקה להוצאת חתיכות גסות.
4. מערבבים כף אבקת קליפות רימונים עם 3-4 כפות שמן אבוקדו, שמן שקדים או שמן שומשום (בהיר) עד לקבלת משחה.
5. מעסים את הפילינג בעדינות ובתנועות סיבוביות לתוך עור הפנים. משאירים 20 דקות ושוטפים.
פיליס גלזר, כוהנת הבישול הבריא, משתפת בטיפים לחיים בריאים, סודות מהמטבח שלה והפתעות נוספות