בייגלה חם מפה ומשם: אמריקאי, ירושלמי - וכמו שמוכרים בקיוסק

יש המון דרכים להכין בייגל – וכולן טעימות. טל סורסקי הכין ומשתף שלוש מוצלחות במיוחד מתוכן, כל אחת מהן ממקום אחר ועם אופי אחר

טל סורסקי

|

17.10.18 | 15:18

בייגל אמריקאי (צילום: טל סורסקי)
בייגל אמריקאי (צילום: טל סורסקי)

בייגל אמריקאי

 

מרכיבים

6 יחידות

 

  • 1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח לחם או קמח לבן
  • 1/3 1 כוס (320 מ"ל) מים
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • 2 כפות שמן
  • 3 כפות פרג לא טחון
  • 3 כפות שומשום

 

אופן ההכנה

  1. שמים את כל מרכיבי הבצק בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים כ-10 דקות, עד לקבלת בצק גמיש ומעט קשה. יוצרים מהבצק כדור, מניחים בקערה משומנת ומשמנים קלות גם את פניו, למניעת התייבשות. מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
  2. מוציאים מהבצק את האוויר ומחלקים אותו ל-6 חלקים שוות. יוצרים מכל חלק כדור ומשטחים אותו מעט.
  3. חותכים נייר אפייה ל-6 ריבועים ומניחים על כל אחד מהם כדור בצק. משמנים יריעת ניילון נצמד, מכסים את הכדורים ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
  4. מחממים את התנור ל-225 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מרתיחים מים בסיר גדול.
  5. מקמחים את האצבע המורה בכל כף יד. נועצים אצבע במרכז אחד הכדורים המשוטחים ולאחר מכן נועצים את האצבע השנייה מהצד השני. מסובבים את האצבעות זו סביב זו כדי להרחיב מעט את החור שנוצר. יוצרים באותו אופן חורים בשאר כדורי הבצק.
  6. מבשלים את הבייגלים כדקה מכל צד בסיר המים הרותחים (רצוי שלא לבשל את כל הבייגלים בבת אחת, אלא לעשות זאת ב-3-2 סבבים). מוציאים אותם מהמים בעזרת כף מחוררת ומניחים בתבנית כשהצד החלק יותר פונה כלפי מעלה. מפזרים פרג או שומשום.
  7. אופים 20-15 דקות, עד שהבייגלים מזהיבים. מצננים על רשת.

 

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

 

בייגלה כמו בקיוסקים

 

בייגלה כמו בקיוסקים (צילום: טל סורסקי)
    בייגלה כמו בקיוסקים(צילום: טל סורסקי)

     

    מרכיבים

    12 בייגלים

     

    לבצק

    • 5 כוסות (700 גרם) קמח, רצוי קמח ללחם
    • 3/4 1 כוסות ועוד 2 כפות (450 מ"ל) מים
    • 3 כפיות שמרים יבשים
    • 1 כף סוכר
    • 1 כף מלח

     

    לקרמל

    • 1 כוס (200 גרם) סוכר

     

    לעיטור

    • שומשום
    • פרג
    • מלח גס

     

    אופן ההכנה

    1. הבצק: לשים יחד את כל מרכיבי הבצק (ביד או במיקסר) עד לקבלת בצק גמיש ורך, אבל לא דביק. מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

    2. מקמחים קלות את משטח העבודה. מחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים, ויוצרים מכל חלק "נקניק" באורך של כ-30 ס"מ.

    3. יוצרים מאחד הנחשים צורה דומה לאות ע' (ראו תמונות למטה). כורכים את שני קצוות הבצק מסביב לעיגול שבמרכז, בכיוונים מנוגדים, עד שהם נפגשים באמצע. מחברים את שני הקצוות ומהדקים.

     

     (צילום: טל סורסקי)
      (צילום: טל סורסקי)

       

      4. יוצרים באותו אופן בייגלים משאר נקניקי הבצק.

      5. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

      6. הקרמל: מפזרים את כוס הסוכר בשכבה אחידה בסיר בעל תחתית עבה. מחממים על אש גבוהה-בינונית, בלי לערבב, רק עד שכל הסוכר נמס ונוצר קרמל (יש להשגיח על הסיר – הקרמל נוטה להישרף במהירות). יוצקים קומקום מים רותחים לסיר הקרמל ומערבבים היטב.

      7. מכניסים את הבייגלים לסיר ומבשלים אותם דקה מכל צד. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.

       

       (צילום: טל סורסקי)
        (צילום: טל סורסקי)

         

        8. בוזקים אל הבייגלים שומשום, פרג או מלח גס ואופים כ-15 דקות, עד הזהבה.

         

         

        בייגלה ירושלמי

         

        בייגלה ירושלמי (צילום: טל סורסקי)
          בייגלה ירושלמי(צילום: טל סורסקי)

           

          מרכיבים

          5 בייגלים

           

          לבצק

          • 1/2 ק"ג (1/2 3 כוסות ועוד 1 כף) קמח לבן
          • 1 כף שמרים יבשים
          • 4 כפות סוכר
          • 1 כפית מלח
          • 50 גרם חמאה מומסת
          • 1/2 1 כוסות (375 מ"ל) חלב

           

          לציפוי

          • 1 ביצה טרופה
          • שומשום

           

          להגשה

          • זעתר

           

          אופן ההכנה

          1. שמים בקערת המיקסר את כל מרכיבי הבצק. לשים 8-5 דקות, עד שמתקבל בצק רך, גמיש ואחיד.
          2. מכסים את הקערה בשקית ניילון או במגבת לחה, ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו (בקיץ זה ייקח צ'יק צ'ק, בחורף קצת יותר).
          3. מעבירים את הבצק התפוח למשטח עבודה מקומח קלות, ומחלקים אותו לחמישה חלקים שווים בגודלם. מעצבים כל חלק לכדור: תופסים את הבצק בשתי הידיים; מותחים בעדינות את חלקו העליון של הבצק באמצעות כריות כף היד, ומקפלים אותו כלפי מטה; מסובבים את הבצק ב-90 מעלות וחוזרים על הפעולה.
          4. חוזרים על הפעולה עוד כמה פעמים, כשבכל פעם מסובבים את הבצק - עד שנוצר כדור חלק ואחיד בגודלו. מניחים את הכדור על משטח מקומח קלות ופוחסים אותו לדיסקה. בעזרת האגודל יוצרים חור במרכז הכדור.
          5. מתחילים להרחיב בעדינות את החור באמצעות שתי אצבעות משתי הידיים – נזהרים שלא לקרוע את הבצק.
          6. בשלב הזה אפשר להכניס את האצבע המורה לתוך החור ולהתחיל לגלגל את הבייגלה על האצבע, תוך כדי הגדלת החור. כשהבייגלה מספיק גדול, אפשר להמשיך לגלגל אותו על הידיים.
          7. כשהבייגלה הגיע לגודל הרצוי מניחים אותו בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם שאר כדורי הבצק. מכסים את התבנית בשקית ניילון או במגבת לחה, כדי למנוע את ייבוש הבצק. מתפיחים עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו, ובינתיים מחממים את התנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
          8. לאחר ההתפחה השנייה מברישים את הבייגלה בביצה טרופה ובוזקים עליו שומשום.
          9. אופים את הבייגלה 15-13 דקות, עד שהוא מקבל צבע זהוב. מצננים על רשת. רצוי מאוד לאכול את הבייגלה באותו היום או להקפיא אותו מיד לאחר הצינון.

           

           

           

          >> ויש גם בייגלה ירושלמי במילוי גבינה! לחצו על התמונה

           

            (צילום: חיה אילונה דר)

           

           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
          כשר פרווה
          טבעוני
          דרגת קושי בינונית
          דירוג הגולשים (4 מדרגים)
          לחצו על הלבבות כדי לדרג