5 מרכיבים, 0 אפייה ומיליון מחמאות: ריבועי ריבת חלב וביסקוויטים בצ'יק
זה יותר טעים או יותר מהיר? קשה להגיד. מה שבטוח זה שאין כמעט מישהו שלא יאהב את החטיפים הקטנים האלה – שאפשר גם להכין מראש ולשמור במקפיא

ריבועי ריבת חלב וביסקוויטים (צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
כ-70 יחידות
- 1/3 כוס (100 גרם) ריבת חלב
- 1/3 כוס (80 מ"ל) שמנת מתוקה
- 300 גרם ביסקוויטים פתי בר, מפוררים
לציפוי
- 75 גרם שוקולד חלב + כפית שמן
- 1 כף ריבת חלב + כפית מים
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה את ריבת החלב והשמנת המתוקה. מוסיפים את פירורי הביסקוויטים ומערבבים לתערובת אחידה. משטחים בתבנית אינגליש קייק בגובה אחיד.
- מניחים בקערית את השוקולד וכפית השמן וממסים במיקרוגל. מערבבים לקרם חלק ויוצקים לתבנית (אם השוקולד מתקשה, מוסיפים כמה כפות מים רותחים ומערבבים).
- מערבבים את ריבת החלב עם המים ומפזרים בכמה מקומות על ציפוי השוקולד. בעזרת קיסם או מזלג יוצרים דוגמאות עדינות.
- מכסים ומכניסים למקפיא למשך כשעה, להתייצבות. מוציאים וחותכים לקוביות בגודל 2X2 ס"מ. שומרים בקופסה אטומה במקרר או במקפיא.
>> ויש גם ממתקי שוקולד קרמיים קלים להכנה שנשמרים שבועות במקפיא. לחצו על התמונה