5 מרכיבים, 0 אפייה ומיליון מחמאות: ריבועי ריבת חלב וביסקוויטים בצ'יק

זה יותר טעים או יותר מהיר? קשה להגיד. מה שבטוח זה שאין כמעט מישהו שלא יאהב את החטיפים הקטנים האלה – שאפשר גם להכין מראש ולשמור במקפיא

אפרת סיאצ'יפורסם: 16.10.18 13:32
ריבועי ריבת חלב וביסקוויטים (צילום: אפרת סיאצ'י)
ריבועי ריבת חלב וביסקוויטים (צילום: אפרת סיאצ'י)

מרכיבים

כ-70 יחידות

 

  • 1/3 כוס (100 גרם) ריבת חלב
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 300 גרם ביסקוויטים פתי בר, מפוררים

 

לציפוי

  • 75 גרם שוקולד חלב + כפית שמן
  • 1 כף ריבת חלב + כפית מים

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים בקערה את ריבת החלב והשמנת המתוקה. מוסיפים את פירורי הביסקוויטים ומערבבים לתערובת אחידה. משטחים בתבנית אינגליש קייק בגובה אחיד.
  2. מניחים בקערית את השוקולד וכפית השמן וממסים במיקרוגל. מערבבים לקרם חלק ויוצקים לתבנית (אם השוקולד מתקשה, מוסיפים כמה כפות מים רותחים ומערבבים).
  3. מערבבים את ריבת החלב עם המים ומפזרים בכמה מקומות על ציפוי השוקולד. בעזרת קיסם או מזלג יוצרים דוגמאות עדינות.
  4. מכסים ומכניסים למקפיא למשך כשעה, להתייצבות. מוציאים וחותכים לקוביות בגודל 2X2 ס"מ. שומרים בקופסה אטומה במקרר או במקפיא.

 

 

 

>> ויש גם ממתקי שוקולד קרמיים קלים להכנה שנשמרים שבועות במקפיא. לחצו על התמונה

 

  (צילום: טליה הדר)

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.

מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).

ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...