טחנתם בשר? יש לנו מתכון נהדר! שלושה רעיונות לעיקריות מקוריות

במקום להכין שוב את הקציצות הרגילות, למה שלא תלכו על עראייס מתובל, קציצות מרוקאיות ברוטב כוסברה ושום או תבשיל על פירה בשני צבעים?

Xnet

|

15.10.18 | 08:31

עראייס – פיתה במילוי בשר (צילום: אפרת סיאצ'י)
עראייס – פיתה במילוי בשר (צילום: אפרת סיאצ'י)

עראייס – פיתה במילוי בשר / אפרת סיאצ'י

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

10 מנות

 

  • 5 פיתות, חצויות
  • 500 גרם בשר בקר טחון (רצוי בשר טרי, עם שיעור שומן גבוה יחסית)
  • 1 בצל בינוני
  • 1 כוס דחוסה עלי פטרוזיליה
  • 1/3 1 כפיות מלח
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית כמון
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • שמן זית

 

אופן ההכנה

  • מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  • קוצצים דק-דק את הבצל והפטרוזיליה (אפשר להיעזר במעבד מזון). מעבירים לקערה, מוסיפים את הבשר, המלח והתבלינים, ומערבבים היטב.
  • ממלאים כל מחצית פיתה בתערובת הבשר ומשמנים אותה בנדיבות בשמן זית משני הצדדים.
  • מחממים היטב מחבת פסים על אש גבוהה (אין צורך לשמן אותה) וצורבים את הפיתות 3-2 דקות מכל צד. מעמידים את הפיתות על צידן הפתוח וצורבים כדקה נוספת.
  • מניחים את הפיתות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור 7 דקות.
  • חוצים כל מחצית פיתה לשני רבעים ומגישים חם, רצוי עם טחינה וסלט עגבניות חריף.

 

  • עוד מתכונים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"

 

 

כיפתה – קציצות בשר מרוקאיות

ברוטב כוסברה ושום / אסנת לסטר

מתכון שקיבלתי מהמאזינה סימה אוחנה מקרית מוצקין בתוכנית הרדיו "סיר לשבת".

 

כיפתה – קציצות בשר מרוקאיות ברוטב כוסברה ושום (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
    כיפתה – קציצות בשר מרוקאיות ברוטב כוסברה ושום(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

     

    מרכיבים

    4-3 מנות - כ-22-20 קציצות שטוחות

     

    לקציצות

    • 500 גרם בשר בקר טחון
    • 2 בצלים גדולים קצוצים
    • 2 שיני שום
    • 1 ביצה
    • 2-1 כפות סולת
    • 1 כוס כוסברה קצוצה
    • 1/2 1 כפיות מלח
    • 1 כפית שטוחה פלפל שחור טחון
    • 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
    • שמן לטיגון הקציצות

     

    לרוטב

    • 5 שיני שום כתושות
    • 1 כוס כוסברה קצוצה
    • 1 כף פפריקה מתוקה או חריפה
    • 1 כפית כורכום
    • 1 כפית שטוחה פלפל לבן טחון
    • 1 כפית מלח

     

    אופן ההכנה

    1. לשים יחד את מרכיבי הקציצות, למעט השמן לטיגון, עד לאיחוד.
    2. יוצרים מהתערובת קציצות שטוחות בקוטר של 4 ס"מ.
    3. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות משני הצדדים עד להזהבה.
    4. שמים בסיר את כל מרכיבי הרוטב ומערבבים אותם עם 3-2 כוסות מים רותחים.
    5. מוסיפים את הקציצות לסיר - הרוטב צריך כמעט לכסות אותן, אם יש צורך מוסיפים מים רותחים.
    6. מבשלים על אש קטנה כ-20 דקות, ללא מכסה. מדי כמה דקות מנערים קלות את הסיר. 

     

    • עוד מתכונים של אסנת לסטר - בבלוג "סיר לשבת"

     

     

    פירה תפוחי אדמה ובטטות עם

    תבשיל בשר טחון / קלי מגר, "לאשה"

     

    פירה תפוחי אדמה ובטטות עם תבשיל בשר טחון (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
      פירה תפוחי אדמה ובטטות עם תבשיל בשר טחון(צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
       

       

      מרכיבים

      4 מנות

       

      לפירה

      • 4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
      • 4 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות בינוניות
      • מלח
      • מעט מיץ לימון
      • 1/4 כוס שמן זית

       

      לבשר

      • 4 כפות שמן קנולה
      • 2 בצלים בינוניים, קלופים וקצוצים דק
      • 600 גרם בשר בקר טחון (אפשר להשתמש בבשר בקר מעורב עם שומן כבש)
      • 3 שיני שום, קלופות וכתושות
      • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
      • 4 גבעולי זעתר טריים, קצוצים
      • 1 כפית פפריקה מתוקה
      • 1/4 כפית כמון טחון
      • 1/4 כפית כורכום
      • 1/4 כפית תבלין חוואייג' לקפה או בהרת (תערובת תבלינים עיראקית, להשיג בחנויות תבלינים)
      • מלח
      • פלפל שחור טחון

       

      להגשה

      • 60 גרם צנוברים

       

      אופן ההכנה

       

      הפירה

      1. מרתיחים בסיר מים עם מעט מלח. מוסיפים את תפוחי האדמה והבטטות (חשוב שיהיו מכוסים במים), ומבשלים על להבה גבוהה כ-15 דקות או עד שהירקות מתרככים.
      2. מסננים את הירקות ממי הבישול, אך שומרים בצד את המים.
      3. מועכים את תפוחי האדמה והבטטות תוך כדי הוספה הדרגתית של מי הבישול, מיץ הלימון ושמן הזית, עד שמתקבל פירה במרקם הרצוי.

       

      הבשר

      1. יוצקים את השמן למחבת עמוקה ומחממים. מוסיפים את הבצל ומטגנים על להבה בינונית עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן על להבה בינונית תוך בחישה בכף עץ, כך שפירורי הבשר לא יידבקו זה לזה והמרקם יישאר פירורי.
      2. מוסיפים את השום, עשבי התיבול והתבלינים וממשיכים לבשל עד שכל הנוזלים מתאדים.

       

      ההגשה

      1. מניחים על צלחות ההגשה פירה, ויוצרים גומה במרכז כל צלחת.
      2. מניחים בכל גומה את תבשיל הבשר הטחון, מפזרים את הצנוברים ומגישים חם. 

       

       

      >> ויש גם מלא טיפים להכנת בולונז מושלם - כולל מתכון מנצח. לחצו על התמונה

       

        (צילום: דודו אזולאי)

       

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      כשר בשרי
      דרגת קושי קלה
      דירוג הגולשים (2 מדרגים)
      לחצו על הלבבות כדי לדרג