מנה מרהיבה ב-20 דקות עבודה: בורגול ורוד עם סלק ועשבי תיבול

מנה טעימה, בריאה וצבעונית (באופן טבעי לגמרי!) שמתאימה כעיקרית או כתוספת – ומוכנה בצ'יק צ'ק ● טליה הדר עם עוד רעיון מבריק לשיפור הארוחות שלכם

טליה הדר

|

13.10.18 08:49

לשימוש בכתבה בלבד אוכל בורגול ורוד
לשימוש בכתבה בלבד אוכל בורגול ורוד (בורגול ורוד עם סלק ועשבי תיבול)

מרכיבים

5-4 מנות

 

  • 1/4 1 כוסות (250 גרם) בורגול, דק או גס
  • 1 סלק בינוני, קלוף ומגורר גס בפומפייה
  • מעט פלפל ירוק חריף קצוץ
  • 1 כף שמן זית
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • אפשרות: מעט סומאק
  • קליפה מגוררת מ-1/4 לימון
  • חופן נדיב של עלי נענע, קרועים ביד
  • חופן נדיב של עלי בזיליקום, קרועים ביד
  • לקישוט: מעט פיסטוקים, קצוצים גס

 

אופן ההכנה

  1. שמים את הבורגול בקערה ומוסיפים מים רותחים עד לגובה של 3 ס"מ מעל פניו. מכסים וממתינים כ-12 דקות, עד שהבורגול סופג את המים ומתרכך.
  2. שמים במחבת 3-2 כפות מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הסלק והפלפל החריף ומבשלים כ-2 דקות, תוך ערבוב.
  3. מוסיפים את הבורגול ומערבבים עד לאיחוד עם הסלק. מוסיפים את שמן הזית והתבלינים, מערבבים ומסירים מהכיריים.
  4. מוסיפים את קליפת הלימון, הנענע והבזיליקום ומערבבים. מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים את הפיסטוקים ומגישים מיד.

 

  • עוד מתכונים וטיפים לאירוח של טליה הדר - בבלוג "EshetStyle"

 

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד