
בורגול ורוד עם סלק ועשבי תיבול (צילום: טליה הדר)
מרכיבים
5-4 מנות
- 1/4 1 כוסות (250 גרם) בורגול, דק או גס
- 1 סלק בינוני, קלוף ומגורר גס בפומפייה
- מעט פלפל ירוק חריף קצוץ
- 1 כף שמן זית
- מלח, פלפל שחור גרוס
- אפשרות: מעט סומאק
- קליפה מגוררת מ-1/4 לימון
- חופן נדיב של עלי נענע, קרועים ביד
- חופן נדיב של עלי בזיליקום, קרועים ביד
- לקישוט: מעט פיסטוקים, קצוצים גס
אופן ההכנה
- שמים את הבורגול בקערה ומוסיפים מים רותחים עד לגובה של 3 ס"מ מעל פניו. מכסים וממתינים כ-12 דקות, עד שהבורגול סופג את המים ומתרכך.
- שמים במחבת 3-2 כפות מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הסלק והפלפל החריף ומבשלים כ-2 דקות, תוך ערבוב.
- מוסיפים את הבורגול ומערבבים עד לאיחוד עם הסלק. מוסיפים את שמן הזית והתבלינים, מערבבים ומסירים מהכיריים.
- מוסיפים את קליפת הלימון, הנענע והבזיליקום ומערבבים. מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים את הפיסטוקים ומגישים מיד.
- עוד מתכונים וטיפים לאירוח של טליה הדר - בבלוג "EshetStyle"