עוגיות חמאה נימוחות עם שקדים, אגוזים וצנוברים

למה להתלבט בין שקדים לאגוזים כשהם הולכים כל כך טוב ביחד? חיה אילונה דר איחדה כוחות וקיבלה עוגיות נמסות בפה שקשה להפסיק לאכול

חיה אילונה דר

|

11.10.18 08:37

לשימוש בכתבה בלבד אוכל עוגיות שקדים עם צנוברים אגוזים
לשימוש בכתבה בלבד אוכל עוגיות שקדים עם צנוברים אגוזים (עוגיות שקדים עם אגוזים וצנוברים)

מרכיבים

כ-45 עוגיות

 

  • 3/4 1 כוסות (250 גרם) קמח
  • 1/2 כוס (50 גרם) שקדים טחונים
  • 1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
  • 200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • קליפה מגוררת מלימון קטן
  • 2 כפיות צנוברים
  • 2 כפות אגוזי מלך, קצוצים

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. שמים במעבד המזון את כל המרכיבים, למעט הצנוברים והאגוזים, ומעבדים רק עד שנוצר בצק אחיד.
  3. יוצרים מהבצק כדורים בקוטר כ-3 ס"מ ומניחים בתבנית במרווחים. יוצרים במרכז כל כדור גומה עם האצבע. מערבבים את האגוזים והצנוברים ומפזרים בגומות.
  4. אופים את עוגיות השקדים כ-20 דקות, עד הזהבה.
  5. מצננים לחלוטין ושומרים בקופסה אטומה.

 

  • עוד מתכונים של חיה אילונה דר - בבלוג "From Haya with Love"

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד