עוגיות חמאה נימוחות עם
שקדים, אגוזים וצנוברים

למה להתלבט בין שקדים לאגוזים כשהם הולכים כל כך טוב ביחד? חיה אילונה דר איחדה כוחות וקיבלה עוגיות נמסות בפה שקשה להפסיק לאכול

חיה אילונה דר

|

11.10.18 | 20:50

עוגיות שקדים עם אגוזים וצנוברים (צילום: חיה אילונה דר)
עוגיות שקדים עם אגוזים וצנוברים (צילום: חיה אילונה דר)

מרכיבים

כ-45 עוגיות

 

  • 3/4 1 כוסות (250 גרם) קמח
  • 1/2 כוס (50 גרם) שקדים טחונים
  • 1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
  • 200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • קליפה מגוררת מלימון קטן
  • 2 כפיות צנוברים
  • 2 כפות אגוזי מלך, קצוצים

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. שמים במעבד המזון את כל המרכיבים, למעט הצנוברים והאגוזים, ומעבדים רק עד שנוצר בצק אחיד.
  3. יוצרים מהבצק כדורים בקוטר כ-3 ס"מ ומניחים בתבנית במרווחים. יוצרים במרכז כל כדור גומה עם האצבע. מערבבים את האגוזים והצנוברים ומפזרים בגומות.
  4. אופים את עוגיות השקדים כ-20 דקות, עד הזהבה.
  5. מצננים לחלוטין ושומרים בקופסה אטומה.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר חלבי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג