
עוגיות שקדים עם אגוזים וצנוברים (צילום: חיה אילונה דר)
מרכיבים
כ-45 עוגיות
- 3/4 1 כוסות (250 גרם) קמח
- 1/2 כוס (50 גרם) שקדים טחונים
- 1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
- 200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- קליפה מגוררת מלימון קטן
- 2 כפיות צנוברים
- 2 כפות אגוזי מלך, קצוצים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- שמים במעבד המזון את כל המרכיבים, למעט הצנוברים והאגוזים, ומעבדים רק עד שנוצר בצק אחיד.
- יוצרים מהבצק כדורים בקוטר כ-3 ס"מ ומניחים בתבנית במרווחים. יוצרים במרכז כל כדור גומה עם האצבע. מערבבים את האגוזים והצנוברים ומפזרים בגומות.
- אופים את עוגיות השקדים כ-20 דקות, עד הזהבה.
- מצננים לחלוטין ושומרים בקופסה אטומה.
- עוד מתכונים של חיה אילונה דר - בבלוג "From Haya with Love"