הצעת שוֹק: שני רעיונות טעימים וקלים להכנת שוקי עוף בתנור
לא צריך להסתבך כדי להכין ארוחה טעימה: פשוט שולחים לתבנית שוקיים עם אורז או תפו"א. אסנת לסטר משתפת מתכונים, וגם מגלה למה אסור לקחת את השוֹק לידיים

שוקיים בתנור עם אורז בכורכום (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
לשוקי עוף יש צורה שמזמינה לאחוז אותן בקצה העצם ולאכול – מה שמעלה שוב ושוב את השאלה עד כמה זה מנומס. כדי לקבל תשובה בדוקה פניתי לתמי לנצוט ליבוביץ, מומחית לנימוס ונוהג בינלאומי, שקובעת נחרצות: "לא אוכלים עוף בידיים! אוכלים אותו כמו כל אוכל אחר, בסכין ומזלג.
"גם אם קצה השוק עטוף בנייר אלומיניום או במפית, זה לא נותן לגיטימציה לאכול בידיים - הנייר שם רק לקישוט. המקרה היחיד שבו מותר לאכול בידיים הוא מסיבת קוקטייל שבה מגישים פינגר פוד – וגם אז קודם כל צריך לברר היכן זורקים את העצם".
לנצוט ליבוביץ מוסיפה כי אפילו כוהנת הנימוסים חנה בבלי התירה לאכול עוף בידיים בשני מקרים: בפיקניק - וכשמתגנבים בלילה למקרר כדי לזלול משהו.

שוקיים בתנור עם אורז בכורכום
מתכון של אסנת לסטר.
מרכיבים
6-4 מנות
- 8-6 שוקי עוף
- שמן לטיגון
- 3-2 תפוחי אדמה, קלופים ופרוסים
- 2 בצלים, קלופים ופרוסים
- 1 כוס אורז
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כף מלח
אופן ההכנה
- מחממים אתה תנור ל-180 מעלות.
- מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים פרוסות תפוחי האדמה משני הצדדים עד להזהבה יפה. מעבירים לתבנית שבה נאפה את העוף.
- מוסיפים למחבת את הבצל ומטגנים עד שהוא מראה סימנים ראשונים של הזהבה. מעבירים לקערה גדולה.
- מוסיפים למחבת את השוקיים (אם יש צורך, מוסיפים שמן) ומטגנים מכל הצדדים עד להזהבה. מסירים מהכיריים.
- מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בתחתית התבנית.
- מוסיפים לקערת הבצל המטוגן את האורז והתבלינים ומערבבים. משטחים את התערובת על פרוסות תפוחי האדמה.
- מניחים את השוקיים על האורז ויוצקים בזהירות לתבנית 3 כוסות מים. מכסים בנייר אלומיניום ואופים במשך כשעה. לקראת סוף האפייה בודקים מצב האורז, ואם הוא עדיין לא מוכן מוסיפים מעט מים רותחים, מכסים שוב ואופים עוד מעט.
- לאחר שהאורז מוכן מסירים את נייר האלומיניום ואופים עוד כמה דקות, עד להזהבה.
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן
שוקיים בתנור עם תפוחי אדמה מגוררים
מתכון של דב קרדו מאמירים.

שוקיים בתנור עם תפוחי אדמה מגוררים(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
מרכיבים
6-4 מנות
- 8 שוקי עוף
- 5 כפות שמן
- 4 תפוחי אדמה, קלופים ומגוררים (אין צורך לסחוט)
- 4 בצלים, קלופים וקצוץ דק (אין צורך לסחוט)
- 2 ביצים
- 1 כף מלח
- 1 כפית שטוחה פלפל שחור טחון
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מחממים במחבת 2 כפות מהשמן ומטגנים את השוקיים עד הזהבה. מעבירים לתבנית.
- מערבבים את כל שאר המרכיבים לתערובת אחידה ויוצקים על השוקיים. מכסים בנייר אלומיניום ואופים כשעתיים.
- מסירים את נייר האלומיניום, מרססים במעט שמן זית ואופים עד להזהבה.
- אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע
-----------------------
ויש עוד שני תבשילי עוף מהירים שהם ארוחה שלמה. לחצו על התמונה