הצעת שוֹק: שני רעיונות טעימים וקלים להכנת שוקי עוף בתנור

לא צריך להסתבך כדי להכין ארוחה טעימה: פשוט שולחים לתבנית שוקיים עם אורז או תפו"א. אסנת לסטר משתפת מתכונים, וגם מגלה למה אסור לקחת את השוֹק לידיים

אסנת לסטרפורסם: 11.10.18 09:38
שוקיים בתנור עם אורז בכורכום (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
שוקיים בתנור עם אורז בכורכום (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
לשוקי עוף יש צורה שמזמינה לאחוז אותן בקצה העצם ולאכול – מה שמעלה שוב ושוב את השאלה עד כמה זה מנומס. כדי לקבל תשובה בדוקה פניתי לתמי לנצוט ליבוביץ, מומחית לנימוס ונוהג בינלאומי, שקובעת נחרצות: "לא אוכלים עוף בידיים! אוכלים אותו כמו כל אוכל אחר, בסכין ומזלג.

 

"גם אם קצה השוק עטוף בנייר אלומיניום או במפית, זה לא נותן לגיטימציה לאכול בידיים - הנייר שם רק לקישוט. המקרה היחיד שבו מותר לאכול בידיים הוא מסיבת קוקטייל שבה מגישים פינגר פוד – וגם אז קודם כל צריך לברר היכן זורקים את העצם".

 

לנצוט ליבוביץ מוסיפה כי אפילו כוהנת הנימוסים חנה בבלי התירה לאכול עוף בידיים בשני מקרים: בפיקניק - וכשמתגנבים בלילה למקרר כדי לזלול משהו.

 

 

     

    שוקיים בתנור עם אורז בכורכום

    מתכון של אסנת לסטר.

     

    מרכיבים

    6-4 מנות

     

    • 8-6 שוקי עוף
    • שמן לטיגון
    • 3-2 תפוחי אדמה, קלופים ופרוסים
    • 2 בצלים, קלופים ופרוסים
    • 1 כוס אורז
    • 1 כפית כורכום
    • 1 כפית פפריקה מתוקה
    • 1 כף מלח

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים אתה תנור ל-180 מעלות.
    2. מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים פרוסות תפוחי האדמה משני הצדדים עד להזהבה יפה. מעבירים לתבנית שבה נאפה את העוף.
    3. מוסיפים למחבת את הבצל ומטגנים עד שהוא מראה סימנים ראשונים של הזהבה. מעבירים לקערה גדולה.
    4. מוסיפים למחבת את השוקיים (אם יש צורך, מוסיפים שמן) ומטגנים מכל הצדדים עד להזהבה. מסירים מהכיריים.
    5. מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בתחתית התבנית.
    6. מוסיפים לקערת הבצל המטוגן את האורז והתבלינים ומערבבים. משטחים את התערובת על פרוסות תפוחי האדמה.
    7. מניחים את השוקיים על האורז ויוצקים בזהירות לתבנית 3 כוסות מים. מכסים בנייר אלומיניום ואופים במשך כשעה. לקראת סוף האפייה בודקים מצב האורז, ואם הוא עדיין לא מוכן מוסיפים מעט מים רותחים, מכסים שוב ואופים עוד מעט.
    8. לאחר שהאורז מוכן מסירים את נייר האלומיניום ואופים עוד כמה דקות, עד להזהבה.

     

     

    >> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

     

     

    שוקיים בתנור עם תפוחי אדמה מגוררים

    מתכון של דב קרדו מאמירים.

     

    שוקיים בתנור עם תפוחי אדמה מגוררים (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
      שוקיים בתנור עם תפוחי אדמה מגוררים(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

       

      מרכיבים

      6-4 מנות

       

      • 8 שוקי עוף
      • 5 כפות שמן
      • 4 תפוחי אדמה, קלופים ומגוררים (אין צורך לסחוט)
      • 4 בצלים, קלופים וקצוץ דק (אין צורך לסחוט)
      • 2 ביצים
      • 1 כף מלח
      • 1 כפית שטוחה פלפל שחור טחון

       

      אופן ההכנה

      1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
      2. מחממים במחבת 2 כפות מהשמן ומטגנים את השוקיים עד הזהבה. מעבירים לתבנית.
      3. מערבבים את כל שאר המרכיבים לתערובת אחידה ויוצקים על השוקיים. מכסים בנייר אלומיניום ואופים כשעתיים.
      4. מסירים את נייר האלומיניום, מרססים במעט שמן זית ואופים עד להזהבה.

       

      • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

       

      -----------------------

       

      ויש עוד שני תבשילי עוף מהירים שהם ארוחה שלמה. לחצו על התמונה

       

        (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

       

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

      וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

      בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

      כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

      עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

      (צילום: אסף אמברם)