הי, לאט עם הסלט! – 3 מתכונים מקוריים שתתקשו להפסיק לאכול

עם קצת יצירתיות, סלטים יכולים להיות הכוכבים של כל ארוחה – ולימור לניאדו תירוש מוכיחה זאת בספרה חדש. הנה כמה טעימות מתוכו

Xnet

|

10.10.18 | 09:12

הסלט היווני של סיגי (צילום: לימור לניאדו תירוש)
הסלט היווני של סיגי (צילום: לימור לניאדו תירוש)

אם תתבקשו לחשוב על סלט, כנראה שרובכם תדמיינו קערה מלאה בחסה או במלפפונים ועגבניות קצוצים. אבל זה ממש לא חייב להיות ככה: עם קצת יצירתיות ושימוש חכם בחומרי גלם, אפשר ליצור אינספור סלטים מיוחדים שיהפכו לכוכבים בכל ארוחה.

 

זה בדיוק מה שעושה לימור לניאדו תירוש בספרה החדש "סלט - חגיגה של ירקות קטניות ודגנים", שכולל שלל מתכוני סלטים שבטוח עדיין לא הכנתם. הנה שלוש טעימות מתוכו, שמדגימות אילו דברים נפלאים אפשר לעשות עם חצילים, כרוב או קישואים.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

הסלט היווני של סיגי

על ‬החוף ‬של ‬ימת‭ ‬יֶרא‭ ‬באי‭ ‬לסבוס‭ ‬ניצבת‭ ‬מסעדה‭ ‬המגישה‭ ‬את‭ ‬האוכל‭ ‬היווני‭ ‬המשובח‭ ‬ביותר‭ ‬שטעמתי‭

‬באי. ‬למרבה‭ ‬ההפתעה, ‬המבשלת‭ ‬העיקרית‭ ‬במסעדה‭ ‬היא‭ ‬סיגי - ‬גרמנייה‭ ‬שהגיעה‭ ‬ללסבוס‭ ‬בתחילת‭ ‬שנות‭ ‬ה-80 ‬בעקבות‭ ‬אהובה‭ ‬היווני‭ ‬קוסטאס. ‬סיגי‭ ‬וקוסטאס‭ ‬מנהלים‭ ‬את‭ ‬המסעדה‭ ‬המקסימה‭ ‬הזו‭ ‬יחד‭ ‬עם‭ ‬בנותיהם: ‬הבנות‭ ‬ממלצרות‭ ‬ומנקות, ‬סיגי‭ ‬מבשלת‭ ‬אוכל‭ ‬יווני‭ ‬וקוסטאס‭ ‬מארח. ‬את‭ ‬הסלט‭ ‬הזה‭ ‬ועוד‭ ‬רבים‭ ‬אחרים‭ ‬אכלתי‭ ‬אצלם, ‬אוחח‭ ‬כמה‭ ‬שהוא‭ ‬טעים‭!‬

 

מרכיבים

4 מנות

 

  • 2 כפות שמן זית
  • 4 קישואים קטנטנים (בלאדי), שטופים ופרוסים לעיגולים בעובי 0.5 ס"מ
  • מעט מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס
  • חופן עלי נענע, שטופים ומיובשים היטב

 

ליוגורט המתובל
  • 1/2 כוס גרגירי חומוס מבושלים (אפשר מהקפאה)
  • 1/2 כוס יוגורט סמיך (כמו 'יוגורמה' כבשים)
  • 1 כפית שמן זית
  • 1 כפית מיץ לימון
  • 1/2 כפית קליפת לימון מגוררת דק
  • 1/2 כפית נענע מיובשת
  • 1/4 כפית מלח אטלנטי
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס

 

להגשה
  • עלי נענע, שטופים ומיובשים היטב

 

אופן ההכנה
  1. מחממים בווֹק את שמן הזית ומקפיצים את הקישואים 6-4 דקות על להבה גבוהה, עד שהם משחימים יפה מכל הצדדים. מתבלים במלח, פלפל שחור ועלי נענע ומקפיצים עוד חצי דקה (לפעמים אני עוצרת פה, מתבלת את הקישואים בעוד עלי נענע טריים, מוסיפה קצת ריקוטה ומגישה ככה - מעדן).
  2. מכינים את היוגורט המתובל: אם משתמשים בגרגירי חומוס קפואים - מניחים אותם בקערה, מכסים במים רותחים, ממתינים 3 דקות ומסננים.
  3. מערבבים בקערה את גרגירי החומוס עם יתר חומרי היוגורט.
  4. מעבירים את הקישואים לצלחת הגשה, מניחים מעל את היוגורט המתובל, מפזרים עוד עלי נענע ומגישים.

 

 

סלט חצילים, בצל מטוגן ושקדים

הניחוח שמתפשט בבית בזמן קליית חצילים יכול להיות ממכר. הקפידו לקלות אותם קרוב ככל הניתן לגריל העליון (השאירו רווח של 2 ס"מ בערך) – כך הקליפה תיחרך ותיאטם ואילו הליבה תישאר רכה, לבנה ומתוקה. לקבלת טעם מעושן, הוסיפו מעט מהקליפות השרופות לבשר החציל.

 

סלט חצילים, בצל מטוגן ושקדים (צילום: לימור לניאדו תירוש)
    סלט חצילים, בצל מטוגן ושקדים(צילום: לימור לניאדו תירוש)

     

    מרכיבים

    10-8 מנות

     

    • 4 חצילי חממה בינוניים
    • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
    • 6 כפות (90 מ"ל) שמן זית
    • 2 בצלים לבנים, חתוכים לקוביות קטנות
    • 4 כפות פרוסות שקדים מולבנים
    • 3 כפות טחינה גולמית
    • 2 כפות מים קרים
    • 3/4 כפית מלח
    • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

     

    להגשה
    • שמן זית, לזילוף

     

    אופן ההכנה
    1. מחממים את התנור לחום המרבי במצב גריל ומרפדים תבנית בנייר אפייה. דוקרים כל חציל במזלג ב־5-4 מקומות ומניחים בתבנית. מניחים את התבנית בחלק העליון של התנור וקולים את החצילים 15 דקות. הופכים וקולים עוד 15 דקות. מצננים 2 דקות.
    2. מעבירים את החצילים לקרש חיתוך, פותחים אותם ובעזרת כף עץ מרוקנים את בשרם למסננת. מטפטפים על החצילים כמה טיפות מיץ לימון ומשאירים במסננת לפחות למשך שעה - ועדיף יותר.
    3. בינתיים מחממים במחבת 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצלים 10-8 דקות על להבה בינונית, עד השחמה.
    4. מחממים מחבת יבשה וקולים את השקדים 10-8 דקות על להבה נמוכה, עד הזהבה.
    5. מערבבים בקערת זכוכית את החצילים והבצלים עם שמן הזית שנותר, מיץ הלימון שנותר ויתר החומרים, למעט השקדים. מתקנים תיבול.
    6. מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל את השקדים הקלויים, מזלפים בנדיבות עוד שמן זית ומגישים.

     

     

    סלט כרוב, אגוזים ונבטוטים

    קל להנביט בבית ולקבל נבטוטים טריים בשיא פריכותם, אך אפשר גם להשיג נבטוטים בכל מרכול, מה שהופך את הסלט הסופר-בריא והקראנצ'י הזה גם לפשוט ומהיר הכנה.

     

    סלט כרוב, אגוזים ונבטוטים (צילום: לימור לניאדו תירוש)
      סלט כרוב, אגוזים ונבטוטים(צילום: לימור לניאדו תירוש)

       

      מרכיבים

      4 מנות

       

      • 2/3 כוס תערובת אגוזים, למשל: אגוזי מלך, פקאן, קשיו, בוטנים ופיסטוקים
      • 1/4 כרוב לבן, פרוס דק (עדיף במנדולינה)
      • 1 גזר גדול, מגורר גס
      • גרגירים מ-1/2 רימון, או 1 כוס ענבים שחורים, חצויים
      • 1 כוס תערובת נבטים או נבטוטים מסוגים שונים

       

      לרוטב
      • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית
      • 3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
      • 1/2 כפית מלח
      • 1 שן שום, קצוצה דק
      • 2 כפיות דבש, או סילאן
      • 1 כפית רכז רימונים

       

      אופן ההכנה
      1. מחממים מחבת יבשה וקולים את כל סוגי האגוזים 8-5 דקות, על להבה נמוכה, עד לפריכות. קוצצים גס.
      2. מכינים את הרוטב: שמים בצנצנת את כל חומרי הרוטב ומנערים היטב.
      3. מרכיבים את הסלט: בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי הסלט למעט 3 כפות מתערובת האגוזים. יוצקים את הרוטב ומערבבים שוב.
      4. מעבירים לקערת הגשה, מפזרים מעל את יתרת האגוזים ומגישים.

       

      "סלט - חגיגה של ירקות קטניות ודגנים", מאת לימור לניאדו תירוש, הוצאת "מודן"

       

        (צילום: לימור לניאדו תירוש)
        (צילום: לימור לניאדו תירוש)

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        מתכון מהיר
        כשר חלבי
        ללא גלוטן
        דרגת קושי קלה
        דירוג הגולשים (3 מדרגים)
        לחצו על הלבבות כדי לדרג