
המרכיבים
(כ־30 יחידות ב־2 תבניות אינגליש קייק או בתבנית מלבנית גדולה)
לבצק
- 90 גרם חמאה או מחמאה, חתוכה לקוביות
- 1/3 1 כוסות (180 גרם) קמח
- 1 כף גדושה (30 גרם) שקדים טחונים
- 1 ביצה
- 1 כפית סירופ גלוקוז או דבש
- 100 גרם אבקת סוכר
לציפוי
- 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
- 1/2 (100 גרם) כוס סוכר
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית מלח
- 120 גרם חמאה או מחמאה, רכה
- 1/3 כוס רוויון או חלב סויה
למלית התפוחים
- 1/3 כוס סוכר
- 15 גרם חמאה או מחמאה
- 750 גרם תפוחים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
- 500 מ"ל רסק תפוחים מוכן
ההכנה
1. הבצק: שמים את כל מרכיביו בקערת המערבל עם וו הגיטרה או בקערת מעבד המזון. מעבדים במהירות נמוכה עד שמתקבל בצק אחיד. מוציאים, מאחדים, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים שעה לפחות במקרר.
2. הציפוי: שמים את כל מרכיביו בקערת המערבל או מעבד המזון (אין צורך לנקות אותם אחרי הכנת הבצק) ומעבדים לקבלת פירורי בצק. מאחסנים במקרר חצי שעה לפחות.
3. המלית: מחממים את הסוכר בסיר בינוני, עד שהוא נמס רק בשולי הסיר והופך לחום בהיר. מוסיפים את החמאה והתפוחים ומבשלים על להבה בינונית תוך כדי ערבוב כ־15 דקות, עד שהתפוחים מתרככים. מוסיפים את רסק התפוחים ומבשלים עוד 5 דקות. מסירים מהכיריים, מעבירים לקופסה ומצננים במקרר עד להמשך השימוש.
4. מחממים את התנור ל־175 מעלות ומשמנים את התבניות.
5. מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק לעלה בגודל בסיס התבנית. מעבירים את הבצק לתבנית ומהדקים היטב. מניחים עליו את מלית התפוחים. מפוררים עליהם את פירורי הבצק לציפוי.
6. אופים 40-35 דקות, עד שפירורי הבצק מזהיבים קלות. מוציאים ומצננים כשעה במקרר.
7. חותכים את המאפה לריבועים ומגישים.
- משך הכנה: כ־45 דקות, לא כולל אפייה וצינון
- דרגת קושי: בינוני
- איך שומרים: עד 4 ימים במקרר או עד חודש במקפיא