בואו נפתח את עניין האורז: מתכונים עם הגרגירים הלבנים ששווה לאמץ

בטוח שיש לכם שיטה קבועה וטעימה להכנת אורז, אבל תמיד נחמד קצת לגוון. אז הנה כמה הצעות – ממנסף פרגיות עד בסמטי עם לוביה

דפנה אוסטר מיכאל

|

07.10.18 | 20:20

מנסף פרגיות עם אפונה וגזר (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
מנסף פרגיות עם אפונה וגזר (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

מנסף פרגיות עם אפונה וגזר

 

מרכיבים

5-4 מנות

 

  • 2 כוסות אורז - בסמטי, פרסי או יסמין
  • 1 כפית בהרט
  • 4 נתחי פרגית, חתוכים לקוביות בינוניות
  • שמן זית לטיגון
  • אפשרות: 1 כף שומן כבש
  • 2-1 בצלים גדולים, חצויים ופרוסים
  • 3-2 גזרים, חתוכים לקוביות
  • 1/2 כוס אפונה ירוקה מוקפאת
  • 1 עגבנייה בשלה, חתוכה לקוביות
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • מלח

 

אופן ההכנה

  1. משרים את האורז במים במשך כרבע שעה. מסננים.
  2. מתבלים את הפרגיות בבהרט. מחממים שמן זית (ואת שומן הכבש, אם רוצים) בסיר עם ציפוי נגד הידבקות. מוסיפים את הפרגיות וצורבים מכל הצדדים עד להשחמה. מוציאים לצלחת.
  3. מוסיפים לסיר את הבצל והגזר ומטגנים עד להזהבה. מחזירים לסיר את הפרגיות ומוסיפים את האורז, האפונה, העגבנייה, מלח ופלפל. יוצקים מים עד כיסוי ומביאים לרתיחה.
  4. מכסים, מעבירים לאש נמוכה ומבשלים כשעה.

 

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

 

אורז עם תרד ועדשים שחורות

 

אורז עם תרד ועדשים שחורות (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
    אורז עם תרד ועדשים שחורות(צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
     

     

    מרכיבים

    4 מנות

     

    • 1/2 כוס (100 גרם) עדשים שחורות
    • 1 כוס (200 גרם) אורז בסמטי
    • 3-2 כפות שמן זית
    • 1 בצל, קצוץ
    • 2 כוסות (כ-500 מ"ל) תרד, שטוף קצוץ
    • מלח

     

    אופן ההכנה

    1. משרים את העדשים כשעה במים. מסננים. מבשלים בכ-5 דקות במים רותחים עם מעט מלח ומסננים.
    2. מבשלים את האורז כ-10 דקות במים רותחים עם מעט מלח, עד שהוא מתרכך מעט. מסננים.
    3. מחממים בסיר את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את התרד הקצוץ ומטגנים כמה דקות, עד שהוא מתרכך ומאבד מנפחו.
    4. מוסיפים את העדשים והאורז, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים 3-2 כפות מים. מכסים, מעבירים לאש נמוכה ומבשלים כ-15 דקות.

     

     

    מג'דרה משודרגת עם קינואה, חומוס וירקות כתומים

     

    מג'דרה משודרגת עם קינואה, חומוס וירקות כתומים (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
      מג'דרה משודרגת עם קינואה, חומוס וירקות כתומים(צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

       

      מרכיבים

      4 מנות

       

      • 3/4 כוס אורז בסמטי
      • 1/2 כוס קינואה
      • 1/3 כוס עדשים שחורות
      • 1/3 כוס גרגירי חומוס מבושלים
      • 1 בצל, קצוץ
      • 1/2 כרשה, קצוצה
      • 1 גזר, מגורר
      • 1/2 בטטה בינונית, קלופה וחתוכה לקוביות
      • 1/2 פלפל ירוק חריף, פרוס
      • חופן עשבי תיבול קצוצים – שמיר, פטרוזיליה ובזיליקום
      • מעט כמון
      • מלח
      • פלפל שחור גרוס

       

      אופן ההכנה

      1. משרים את העדשים והקינואה כשעה במים. מסננים. שוטפים את האורז היטב.
      2. מבשלים את העדשים כ-5 דקות במים רותחים ומסננים.
      3. מחממים מעט שמן זית במחבת גדולה (או בסיר רחב) ומטגנים את הבצל והכרשה עד הזהבה. מוסיפים את הגזר והבטטה ומטגנים 3-2 דקות נוספות.
      4. מוסיפים את האורז, הקינואה, החומוס והעדשים ויוצקים מים עד לגובה התבשיל. מוסיפים את התבלינים ועשבי התיבול ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים את המג'דרה כחצי שעה על אש נמוכה.

       

       

      אורז בסמטי עם לוביה ומנגולד

       

      אורז בסמטי עם לוביה ומנגולד (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
        אורז בסמטי עם לוביה ומנגולד(צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

         

        מרכיבים

        6-4 מנות

         

        • 1/2 כוס (100 גרם) לוביה יבשה
        • 1 צרור מנגולד
        • 1 בצל גדול קצוץ
        • 3-2 כפות שמן זית
        • מלח, פלפל שחור גרוס
        • 1 כוס (200 גרם) אורז בסמטי
        • 2-1 כפות מיץ לימון
        • אפשרות: פלפל ירוק חריף, פרוס

         

        אופן ההכנה

        1. משרים את השעועית במים במשך 4-2 שעות. מסננים.
        2. קוצצים את החלק הירוק של המנגולד. קוצצים גם את הבצל.
        3. מחממים את שמן הזית בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את המנגולד ומאדים כ-10 דקות דקות, עד שהמנגולד מתרכך ומאבד מנפחו.
        4. מוסיפים את השעועית וכוס מים, ומתבלים במלח ובפלפל. מביאים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומכסים. מבשלים 20 דקות.
        5. מוסיפים לסיר את האורז, מיץ הלימון, הפלפל החריף (אם רוצים) ו-2 כוסות מים רותחים. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך. מכסים ומבשלים 40-30 דקות על אש נמוכה.

         

        _______________________________________________________

         

        וגם: בואו לגלות איך להכין אורז לבן מושלם. לחצו על התמונה

         

          (צילום: Shutterstock)

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        כשר בשרי
        ללא גלוטן
        דרגת קושי קלה
        דירוג הגולשים (6 מדרגים)
        לחצו על הלבבות כדי לדרג