איזה מייבשים אתם: כך תכינו בבית עגבניות שרי מיובשות בקלי קלות

כל מה שצריך זה תנור פנוי וקצת סבלנות – ויש לכם עגבניות מיובשות בטעם נפלא שישדרגו כמעט כל דבר, מפרוסת לחם עד פסטה

אפרת מוסקוביץ

|

04.10.18 | 20:20

עגבניות שרי מיובשות (צילום: אפרת מוסקוביץ)
עגבניות שרי מיובשות (צילום: אפרת מוסקוביץ)
עגבניות שרי מיובשות, איזה דבר נפלא: הייבוש מרכז את הטעם המתוק שלהן והופך אותן למעדן רב פעלים - נהדר על פרוסת לחם, כתיבול לפסטה, על פוקצ'ה, כבסיס לממרח עגבניות מיובשות או כמטבל בין עוד סלטי שבת.

 

כל מה שצריך כדי להכין אותן זה תנור פנוי וסבלנות. אפשר פשוט לשכוח מהעגבניות בתנור וללכת לנוח או לשטוף את הבית יסודי, מה שאתם מעדיפים - והופ, הן מוכנות.

 

מרכיבים

  • 1 ק"ג עגבניות שרי קטנות, אפשר בכמה צבעים
  • 1 כף מלח, גס או דק
  • 1 כוס שמן זית
  • אפשרות: 1 כף עשבי תיבול קצוצים, כמו תימין, אורגנו או רוזמרין

 

אופן ההכנה

  • מחממים את התנור ל-100 מעלות, רצוי בתוכנית טורבו. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  • חוצים את העגבניות ומניחים אותן בתבנית בשכבה אחת, כשצדן החתוך פונה כלפי מעלה. זורים מלח.
  • אופים את העגבניות במשך כ-4 שעות, עד שהן מגיעות לדרגת הייבוש הרצויה. מצננים לטמפרטורת החדר. אם רוצים, מפזרים על העגבניות את עשבי התיבול.
  • מעבירים את העגבניות לצנצנת זכוכית נקייה ומוסיפים שמן זית עד לכיסוי מוחלט. שומרים במקרר ומוציאים ממנו כשעה לפני ההגשה.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
טבעוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (2 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג