טקס טחינה: פנו לכם זמן כדי להכין עוגיות מיוחדות מהממרח האהוב

העוגיות הנימוחות האלה שוות כל דקה של עבודה שתשקיעו בהן (ויש בערך חמש!) – חוץ מטחינה יש בהן גם קוקוס, מה שהופך אותן לטעימות בטירוף

אסנת לסטרפורסם: 04.10.18 09:14
עוגיות טחינה נימוחות עם קוקוס ושומשום (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
עוגיות טחינה נימוחות עם קוקוס ושומשום (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

עוגיות טחינה נימוחות עם קוקוס ושומשום

מתכון של סימה סבן מבית שאן.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

כ-120 עוגיות

 

  • 1 כוס (100 גרם) קוקוס טחון
  • 1 כוס (200 גרם) שומשום
  • 1 כוס (240 גרם) טחינה גולמית
  • 200 גרם חמאה או מרגרינה, רכה
  • 1/2 כוס (100 גרם) שמן, רצוי קוקוס
  • 1 כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים
  • 2 שקיות אבקת אפייה
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 1 כוס סוכר
  • 1 ק"ג קמח

 

    אופן ההכנה

    1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
    2. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה (אפשר לעבוד גם עם מיקסר ידני). מפעילים את המיקסר במהירות נמוכה ומוסיפים לקערה את המרכיבים בזה אחר זה, לפי סדר הופעתם. לאחר הוספת הקמח מערבלים רק עד שמתקבל בצק אחיד ועוצרים.
    3. יוצרים מהבצק כדורים קטנים, מניחים בתבנית ומשטחים מעט.
    4. אופים 10-7 דקות, עד שעוגיות הטחינה מזהיבות קלות.

     

     

    עוגיות טחינה וחמאה

    בא לכם משהו יותר קלאסי? המתכון של יעל רהט מטבעון הוא בדיוק מה שאתם מחפשים.

     

    עוגיות טחינה וחמאה (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
      עוגיות טחינה וחמאה(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

       

      מרכיבים

      כ-30 עוגיות

       

      • 1/3 כוס (65 גרם) סוכר
      • 1/2 כוס (120 גרם) טחינה גולמית
      • 100 גר' חמאה או מרגרינה בטעם חמאה, רכה
      • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
      • לעיטור: כ-30 שקדים מולבנים שלמים

       

      אופן ההכנה

      1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
      2. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה (אפשר לעבוד גם עם מיקסר ידני). שמים בקערת המיקסר את הסוכר, הטחינה והחמאה ומעבדים לתערובת אחידה. מוסיפים את הקמח ומעבדים רק עד שמתקבל בצק אחיד.
      3. יוצרים מהבצק גלילים בקוטר של 3 ס"מ וחותכים אותם לפרוסות ברוחב 1 ס"מ.
      4. יוצרים מכל פרוסה כדור ומניחים בתבנית. מניחים שקד על כל כדור ולוחצים עליו בעזרת כפית, כדי לשטח אותו מעט.
      5. אופים 12-10 דקות - עוגיות הטחינה נשארות לבנות ואינן משחימות. מניחים לעוגיות להצטנן לחלוטין לפני שמחלצים אותן מהתבנית (כשהן חמות הן מתפוררות בקלות).

       

      • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

       

      line

       

      ויש גם עוגות טחינה נהדרות (ועוד מתכון לעוגיות) - לחצו על התמונה

       

        (צילום: אסנת לסטר)

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

      וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

      בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

      כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

      עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

      (צילום: אסף אמברם)