מהאיכר אל הכיכר: מוסיפים לבצק ירקות – ומקבלים לחמים מיוחדים

רוצים שללחם (או הלחמניות) שלכם יהיו מרקם עסיסי ולח, צבע נהדר וטעם יוצא דופן? שלבו בבצק ירקות – דלעת, סלק או בטטה

Xnet

|

03.10.18 | 10:17

לחמניות דלעת (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
לחמניות דלעת (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

לחמניות דלעת / דפנה אוסטר מיכאל

לחמניות רכות וטעימות להפליא, עם מחית דלעת שמוסיפה לבצק לחות וטעם.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

16 לחמניות קטנות

 

  • 2 כוסות (280 גרם) קמח
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • 200 גרם (3/4 כוס ועוד כף) דלעת אפויה, מעוכה למחית
  • 2 כפות שמנת חמוצה
  • 25 גרם חמאה רכה
  • 1 כפית מלח
  • קצת פחות מ-1/4 כוס (כ-50 מ"ל) חלב
  • חופן זרעי פשתן
  • חופן נדיב של גרעיני חמנייה
  • מעט שמן זית

 

אופן ההכנה
  1. מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר והשמרים.
  2. מערבבים את הדלעת עם השמנת החמוצה. מוסיפים לקמח יחד עם החמאה והמלח. לשים מעט ומוסיפים את החלב בהדרגה וממשיכים ללוש כמה דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק. מוסיפים את זרעי הפשתן וגרעיני החמנייה (שומרים קצת בצד קישוט) ולשים רק עד שהם נטמעים בבצק. מכסים ומתפיחים כשעה.
  3. מרפדים בנייר אפייה משומן במעט חמאה תבנית (או תבניות) שתכיל את הלחמניות די בצפיפות. יוצרים מהבצק 16 לחמניות עגולות, מניחים בתבנית ומפזרים את גרעיני החמנייה ששמרנו בצד.
  4. מתפיחים כחצי שעה, ובינתיים מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  5. מברישים את הלחמניות בשמן זית ואופים 10 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות ואופים כחצי שעה נוספת, עד להזהבה יפה.

 

  • עוד מתכונים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"

 

 

לחמניות סלק וגבינה / טל סורסקי

הלחמניות האלה כל כך רכות שאי אפשר להפסיק לאכול אותן. או לצלם אותן. והן גם סגולות, אז הילדים מתים על הצבע שלהן ולוקחים אותן לגן ולבית הספר בשמחה. כי הן ממש ממש מגניבות. וטעימות.

 

אז רוצו להכין גם אתם!

 

לחמניות סלק וגבינה (צילום: טל סורסקי)
    לחמניות סלק וגבינה(צילום: טל סורסקי)

     

    מרכיבים

    16 לחמניות

     

    • 3-2 סלקים בינוניים, מבושלים או צלויים
    • 2 כוסות (480 מ"ל) מים
    • 3/4 כוס ועוד 1 כף (100 גרם) קמח שיפון
    • 2/3 4 כוסות (650 גרם) קמח לבן
    • 1/2 1 כפות שמרים יבשים
    • 2 כפיות מלח
    • 100 גרם גבינת מנצ'גו מגוררת או גבינת כבשים חריפה אחרת או 50 גרם חמאה רכה

     

    אופן ההכנה

    1. קולפים את הסלקים וטוחנים למחית חלקה במעבד מזון. מודדים 1/3 1 כוסות (320 מ"ל) מהמחית ומעבירים לקערה גדולה. מוסיפים כוס מהמים (240 מ"ל) ומערבבים היטב.
    2. מערבבים בקערה נפרדת את שני סוגי הקמח עם השמרים. מוסיפים לקערת הנוזלים יחד עם כוס המים הנוספת, המלח והגבינה ולשים כ-10 דקות, עד שמתקבל בצק רך מאוד וכמעט דביק, אבל עדיין נוח לעבודה. יוצרים מהבצק כדור ומעבירים לקערה מקומחת קלות. מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
    3. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומוציאים ממנו את האוויר. מחלקים את הבצק ל-16 חלקים שווים ומעצבים לחמניות. מקמחים את הלחמניות קלות ומתפיחים 60-40 דקות לקראת סוף ההתפחה מחממים את התנור ל-190 מעלות.
    4. אופים את הלחמניות 14-12 דקות, עד שהן משמיעות צליל חלול כשמקישים על התחתית שלהן. מצננים על רשת.

     

    • עוד מתכונים של טל סורסקי - בבלוג "מה יש לאכול"

     

     

     

    חלת דאבל בטטה עם תימין / אולגה טוכשר

    חלה עם צבע כתום יפהפה, מרקם עדין וטעם נפלא, בזכות נוכחות כפולה של בטטה: גם בבצק עצמו וגם בקוביות שמפוזרות בתוכה

     

    חלת דאבל בטטה עם תימין (צילום: אולגה טוכשר)
      חלת דאבל בטטה עם תימין(צילום: אולגה טוכשר)

       

      מרכיבים

      1 חלה גדולה

       

      • 1 בטטה בינונית, קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
      • 25 גרם שמרים טריים או ‭1 1/2‬ כפות שמרים יבשים
      • ‭1/2‬ כוס (120 מ"ל) מים פושרים
      • 3 כפות (45 גרם) סוכר
      • 1 ביצה
      • ‭1/4‬ כוס (60 מ"ל) שמן זית או שמן צמחי
      • 2 כפות עלי תימין
      • ‭3 1/2‬ כוסות ‭1 +‬ כף (500 גרם) קמח
      • 1 כף שטוחה מלח
      • לציפוי: ביצה, שומשום לבן ושחור

       

      אופן ההכנה

      1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
      2. מפזרים את קוביות הבטטה בשכבה אחת בתבנית ואופים כ-20 דקות, עד ריכוך. מוציאים.
      3. נוטלים 150 גרם (כ-3/4 כוס) מקוביות הבטטה האפויות ומועכים למחית חלקה במעבד מזון או בעזרת מזלג. את היתרה שומרים בצד.
      4. מניחים בקערת המיקסר את השמרים המפוררים, המים והסוכר וטורפים היטב במטרפה ידנית. מניחים לדקה-שתיים.
      5. מוסיפים לקערה את הביצה, השמן, עלי התימין ומחית הבטטה. מערבבים שוב בעזרת המטרפה.
      6. מוסיפים לקערה את הקמח, מתקינים את וו הלישה ולשים כ-7 דקות, עד שמתקבל בצק רך. מוסיפים את המלח וקוביות הבטטה ולשים עוד דקה.
      7. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים בניילון. מתפיחים במשך כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
      8. מחלקים את הבצק ל-2, 3, או 4 חלקים שווים (בהתאם לצורת קליעת החלה שאתם מעדיפים) ויוצרים מכל אחד מהם כדור. מכסים ומניחים למשך כ-10 דקות.
      9. יוצרים מכדורי הבצק רצועות ארוכות ושוות בגודלן וקולעים מהן חלה. מעבירים את החלה לתבנית, מכסים ומתפיחים במשך ‭40-30‬ דקות.
      10. בינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות.
      11. הציפוי: טורפים את הביצה עם מעט מים ומברישים את חלת הבטטה. מפזרים את שני סוגי השומשום.
      12. אופים כ-30 דקות, עד שהחלה שחומה. מוציאים, מצננים ומגישים.

       

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      כשר חלבי
      דרגת קושי בינונית
      דירוג הגולשים (4 מדרגים)
      לחצו על הלבבות כדי לדרג