במינימום עבודה: עוגת קוקוס ותפוזים בחושה

עוגה מהירת הכנה שתשמח ללוות אתכם בשעת התה או הקפה, שתפיץ בבית ריח הדרים ותזכיר שהסתיו בפתח

עוגת קוקוס-הדרים בחושה (צילום: בועז לביא)
עוגת קוקוס-הדרים בחושה (צילום: בועז לביא)

 

המרכיבים

(תבנית קפיץ או בבקה בקוטר 22 ס"מ)

 

  • 4 ביצים
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 3/4 כוס שמן
  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח
  • 1 כוס (100 גרם) פתיתי קוקוס
  • 1/3 1 כוסות (320 מ"ל) מיץ תפוזים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית קליפת תפוז מגוררת
  • לעיטור: 3 כפות אבקת סוכר

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־170 מעלות ומשמנים את התבנית (אם משתמשים בתבנית בבקה, מקפידים לשמן אותה בנדיבות – כדי שיהיה אפשר לחלץ את העוגה בקלות).

2. שמים בקערת המערבל את הביצים והסוכר ומקציפים לקבלת בלילה תפוחה ובהירה. מוסיפים את השמן באטיות, תוך כדי הקצפה, ומקציפים עד שנוצר קרם בהיר ותפוח. עוצרים.

3. מנפים לקערה נפרדת את הקמח. מוסיפים את הקוקוס ומערבבים.

4. מקציפים באטיות ומוסיפים מחצית מתערובת הקמח־קוקוס ומחצית מכמות מיץ התפוזים. מערבלים עד שהם נטמעים בעיסה. מוסיפים את יתרת התערובת והמיץ ומערבלים קצרות, רק עד שנוצרת עיסה אחידה. עוצרים, מוסיפים את הווניל ואת קליפת התפוז ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.

5. יוצקים את העיסה לתבנית, מכניסים לתנור ומורידים את חומו ל־160 מעלות. אופים כ־50 דקות, עד שהעוגה מזהיבה וקיסם הננעץ בה יוצא יבש. מוציאים ומצננים.

6. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

 

משך הכנה: כ־15 דקות עבודה, לא כולל אפייה

דרגת קושי: קל

איך שומרים? עד 3 ימים בטמפרטורת החדר או עד חודש במקפיא

 

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: אלה אוזן, סגנון: לירון שמעוני)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: אלה אוזן, סגנון: לירון שמעוני)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד