חוזרים לשגרה עם ארוחה מהירה: עוף עם זיתים ותפו"א בסיר אחד

זהו, נגמרו החגים ושוב צריך לזגזג בין העבודה לבית, ולמי יש זמן לבישולים? בשביל זה אנחנו כאן, עם מתכון יעיל ומהיר לארוחה בצ'יק צ'ק

דנית קימל

|

01.10.18 08:44

שוקי עוף עם זיתים תפוחי אדמה
שוקי עוף עם זיתים תפוחי אדמה (תבשיל עוף עם זיתים ותפוחי אדמה)

מרכיבים

 6-4 מנות

 

  • 4 כפות שמן זית
  • 12 שוקי עוף
  • 6 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל כ-2 ס"מ
  • שיניים מ-1 ראש שום, קלופות
  • ‭ 1 1/2‬כוסות זיתים שחורים (מהסוג המקומט‭,(‬ מגולענים
  • עלים מ-‭5-4‬ גבעולי תימין טרי
  • 2 כוסות יין לבן
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 3 כפות דבש
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס 

 

אופן ההכנה

  1. מחממים בסיר רחב את שמן הזית ומטגנים את שוקי העוף מכל הצדדים, עד שהן משחימות. מוציאים אותן מהסיר.
  2. מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה ושיני השום, ומטגנים עד שהם מזהיבים. מוסיפים את שוקי העוף, הזיתים, עלי התימין, מלח ופלפל ומערבבים.
  3. שמים בקערה את היין, החומץ הבלסמי והדבש, מערבבים ומוסיפים לסיר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר. מבשלים במשך שעה. מגישים.

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד