מדהים וטעים: סלט ירוק מיוחד עם מנגו, עשבי תיבול ואגוזים קלויים

עם קצת יצירתיות ואלתור, תמיד אפשר לחדש משהו בסלטים. טליה הדר מוכיחה את זה עם סלט יפהפה, שעושה שימוש מקורי במנגו שנמצא עכשיו בעונה

טליה הדר

|

29.09.18 | 21:13

סלט ירוק מיוחד עם מנגו, עשבי תיבול ואגוזים קלויים (צילום: טליה הדר)
סלט ירוק מיוחד עם מנגו, עשבי תיבול ואגוזים קלויים (צילום: טליה הדר)

מרכיבים

6-4 מנות

 

  • חופן אגוזי מלך, קצוצים גס
  • חופן שקדים טבעיים, קצוצים גס
  • 1 כף שמן קוקוס
  • 1 מנגו בינוני, חתוך לקוביות קטנות
  • 2 חופנים נדיבים של תערובת עלי בייבי או עלי תרד
  • 2 חופנים נדיבים של עלי רוקט
  • כ-20 עלי נענע
  • כ-10 עלי בזיליקום
  • עלים מכ-1/2 צרור פטרוזיליה
  • 2 גבעולי בצל ירוק, חתוכים גס אלכסונית
  • 1 קולרבי בינוני, קלוף, חתוך לרבעים ופרוס דק
  • כ-50 גרם גבינת פרמזן, מגולפת באמצעות קולפן ירקות

 

לרוטב
  • מיץ מלימון קטן
  • 2 כפיות חרדל דיז'ון
  • 2 כפות חומץ בסלמי
  • 1/2 כפית דבש
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/4 כפית שמן שומשום
  • 1/2 עד 1 כפית דבש או רכז רימונים
  • 1 כף מים
  • מלח, פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים בקערה את אגוזי המלך, השקדים ושמן הקוקוס. מחממים על להבה בינונית מחבת ללא שמן וקולים בה את תערובת האגוזים במשך כמה דקות, עד שהיא מפיצה ריח נעים. שומרים בצד.
  2. שמים בקערה את שאר מרכיבי הסלט, למעט הפרמזן וקצת מקוביות המנגו.
  3. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערית או בצנצנת, יוצקים על הסלט ומערבבים. מקשטים בתערובת האגוזים, הפרמזן והמנגו ששמרנו בצד ומגישים.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי בינונית
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג