
סלט ירוק מיוחד עם מנגו, עשבי תיבול ואגוזים קלויים (צילום: טליה הדר)
מרכיבים
6-4 מנות
- חופן אגוזי מלך, קצוצים גס
- חופן שקדים טבעיים, קצוצים גס
- 1 כף שמן קוקוס
- 1 מנגו בינוני, חתוך לקוביות קטנות
- 2 חופנים נדיבים של תערובת עלי בייבי או עלי תרד
- 2 חופנים נדיבים של עלי רוקט
- כ-20 עלי נענע
- כ-10 עלי בזיליקום
- עלים מכ-1/2 צרור פטרוזיליה
- 2 גבעולי בצל ירוק, חתוכים גס אלכסונית
- 1 קולרבי בינוני, קלוף, חתוך לרבעים ופרוס דק
- כ-50 גרם גבינת פרמזן, מגולפת באמצעות קולפן ירקות
לרוטב
- מיץ מלימון קטן
- 2 כפיות חרדל דיז'ון
- 2 כפות חומץ בסלמי
- 1/2 כפית דבש
- 3 כפות שמן זית
- 1/4 כפית שמן שומשום
- 1/2 עד 1 כפית דבש או רכז רימונים
- 1 כף מים
- מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה את אגוזי המלך, השקדים ושמן הקוקוס. מחממים על להבה בינונית מחבת ללא שמן וקולים בה את תערובת האגוזים במשך כמה דקות, עד שהיא מפיצה ריח נעים. שומרים בצד.
- שמים בקערה את שאר מרכיבי הסלט, למעט הפרמזן וקצת מקוביות המנגו.
- מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערית או בצנצנת, יוצקים על הסלט ומערבבים. מקשטים בתערובת האגוזים, הפרמזן והמנגו ששמרנו בצד ומגישים.
- עוד מתכונים וטיפים לאירוח של טליה הדר - בבלוג "Eshet Style"