
עוגיות קינמון פריכות (צילום: יפית בשבקין)
מתכון של הקונדיטורית נעה עינת.
מרכיבים
40-30 יחידות
- 250 גרם חמאה רכה
- 1 כוס + 1 כף (130 גרם) אבקת סוכר
- 1/4 כפית מלח
- 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח רגיל
- 1 כפית קינמון
- קורט אגוז מוסקט
- קורט ציפורן
אופן ההכנה
- מתקינים במיקסר את וו הגיטרה (אפשר לעבוד גם עם מיקסר ידני). שמים בקערת המיקסר את החמאה, אבקת הסוכר והמלח ומערבלים עד לאיחוד.
- מערבבים היטב את הקמח והתבלינים ומנפים לתוך הקערה. מערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד.
- פורסים על נשטח העבודה נייר אפייה ומקמחים אותו. מניחים עליו את הבצק, מכסים בנייר אפייה נוסף ומרדדים לעובי של כ-1/2 ס"מ. מעבירים למקפיא לחצי שעה .
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מוציאים את הבצק מהמקפיא, מסירים את נייר האפייה העליון, קורצים עוגיות ומעבירים לתבנית.
- אופים 17-12 דקות, עד להזהבה קלה.
- מצננים לחלוטין את עוגיות הקינמון לפני שמעבירים אותן לאחסון בקופסה אטומה.
- נעה עינת, קונדיטורית, עורכת סדנאות להכנת מאפים מתוקים ומלוחים. לחצו כאן לפרטים