סוכה מתוקה: עוגיות קינמון
פריכות לסוף שבוע מתחת לסכך

עוגיות נהדרות שיש בהן את כל מה שצריך כדי לשמח את האורחים (בצק חמאה פריך ותבלינים) – וגם אתכם (הכנה קלה במיוחד)

Xnet

|

27.09.18 | 20:49

עוגיות קינמון פריכות (צילום: יפית בשבקין)
עוגיות קינמון פריכות (צילום: יפית בשבקין)

מתכון של הקונדיטורית נעה עינת.

 

מרכיבים

40-30 יחידות

 

  • 250 גרם חמאה רכה
  • 1 כוס + 1 כף (130 גרם) אבקת סוכר
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח רגיל
  • 1 כפית קינמון
  • קורט אגוז מוסקט
  • קורט ציפורן

 

 

אופן ההכנה

  1. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה (אפשר לעבוד גם עם מיקסר ידני). שמים בקערת המיקסר את החמאה, אבקת הסוכר והמלח ומערבלים עד לאיחוד.
  2. מערבבים היטב את הקמח והתבלינים ומנפים לתוך הקערה. מערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד.
  3. פורסים על נשטח העבודה נייר אפייה ומקמחים אותו. מניחים עליו את הבצק, מכסים בנייר אפייה נוסף ומרדדים לעובי של כ-1/2 ס"מ. מעבירים למקפיא לחצי שעה .
  4. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  5. מוציאים את הבצק מהמקפיא, מסירים את נייר האפייה העליון, קורצים עוגיות ומעבירים לתבנית.
  6. אופים 17-12 דקות, עד להזהבה קלה.
  7. מצננים לחלוטין את עוגיות הקינמון לפני שמעבירים אותן לאחסון בקופסה אטומה.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג