אורז צהוב עם עשבי תיבול,
עלי תרד, שום וגרעיני חמנייה

תוספת בריאה שתמיד תתאים לכל עיקרית שתבחרו: עם עלים ירוקים וגרעיני חמניה שמעשירים אותה בוויטמינים ומינרלים וגם כורכום המוכר כנוגד דלקות עוצמתי

ליאורה חוברה

|

02.10.18 | 09:03

אורז עם ירוקים וגרעיני חמנייה (צילום: ליאורה חוברה)
אורז עם ירוקים וגרעיני חמנייה (צילום: ליאורה חוברה)

מרכיבים

6 מנות / 255 קלוריות למנה

 

  • 1 כפית שמן
  • 2 בצלים, פרוסים
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 2 כוסות אורז בסמטי שטוף היטב
  • 1 שקית תרד טרי, שטוף היטב מהחול וקצוץ (אפשר להחליף בקישוא חתוך דק)
  • 1 כוס עשבי תיבול ירוקים שאוהבים  (פטרוזיליה, כוסברה, בזיליקום וכו')
  • 100 גרם גרעיני חמניה טבעיים
  • כף כורכום טחון ( רצוי לקנות ממקום שטוחן טרי)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 4 כוסות מים מינרלים

 

אופן הכנה

  1. מחממים את השמן בסיר גדול ומאדים את הבצל עד להזהבה.
  2. מוסיפים את השום, מערבבים וממשיכים לאדות כ-2 דקות נוספות.
  3. מוסיפים את האורז, מערבבים היטב ומאדים 4-3 דקות.
  4. מוסיפים את התרד ועשבי התיבול ומערבבים שוב.
  5. מוסיפים את גרעיני החמניה ואת התבלינים ומערבבים.
  6. מוסיפים את המים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  7. מנמיכים את האש, מערבבים פעם אחרונה, מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כרבע שעה עד שכל המים נספגים באורז.
  8. מגישים חם. האורז נשמר במקרר 3 ימים.

 

ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה

 

-------------------------------------------------------------------------------------------

 

צריכים רעיונות נוספים לשילוב הכורכום בתפריט? קבלו משקה וסוכריות

 

 לחצו על התמונה כדי להגיע לכתבה (צילום: Shutterstock)
לחצו על התמונה כדי להגיע לכתבה (צילום: Shutterstock)

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
טבעוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (2 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג