
אורז עם ירוקים וגרעיני חמנייה (צילום: ליאורה חוברה)
מרכיבים
6 מנות / 255 קלוריות למנה
- 1 כפית שמן
- 2 בצלים, פרוסים
- 2 שיני שום, כתושות
- 2 כוסות אורז בסמטי שטוף היטב
- 1 שקית תרד טרי, שטוף היטב מהחול וקצוץ (אפשר להחליף בקישוא חתוך דק)
- 1 כוס עשבי תיבול ירוקים שאוהבים (פטרוזיליה, כוסברה, בזיליקום וכו')
- 100 גרם גרעיני חמניה טבעיים
- כף כורכום טחון ( רצוי לקנות ממקום שטוחן טרי)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 4 כוסות מים מינרלים
אופן הכנה
- מחממים את השמן בסיר גדול ומאדים את הבצל עד להזהבה.
- מוסיפים את השום, מערבבים וממשיכים לאדות כ-2 דקות נוספות.
- מוסיפים את האורז, מערבבים היטב ומאדים 4-3 דקות.
- מוסיפים את התרד ועשבי התיבול ומערבבים שוב.
- מוסיפים את גרעיני החמניה ואת התבלינים ומערבבים.
- מוסיפים את המים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש, מערבבים פעם אחרונה, מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כרבע שעה עד שכל המים נספגים באורז.
- מגישים חם. האורז נשמר במקרר 3 ימים.
ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה
-------------------------------------------------------------------------------------------
צריכים רעיונות נוספים לשילוב הכורכום בתפריט? קבלו משקה וסוכריות