דלורית מודולרית: שתי אפשרויות למילוי הירק – בשרית או טבעונית

קניתם דלורית? צעד נבון! הדבר הנכון הבא יהיה למלא אותה, וכאן נחלצת לעזרתכם אסנת לסטר עם שתי הצעות: בשר וצנוברים או אורז ופירות יבשים

אסנת לסטרפורסם: 27.09.18 08:37
דלורית ממולאת בשר, צנוברים ושקדים (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
דלורית ממולאת בשר, צנוברים ושקדים (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

דלורית ממולאת בשר, צנוברים ושקדים

מתכון של ענת סבג מנצרת עילית.

 

מרכיבים

8-6 מנות

 

  • 6 דלוריות, עגולות ככל האפשר
  • 3 כפות אורז
  • 4 בצלים גדולים, קצוצים
  • שמן לטיגון
  • 400-300 גרם בשר בקר טחון
  • 1/4 כוס צנוברים
  • 1/4 כוס שבבי שקדים
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1/2 1 כפיות קינמון
  • 3/4 כוס רוטב סויה
  • 3/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק
  • 3-2 בטטות, קלופות וחתוכות לטריזים

 

אופן ההכנה
  1. שמים את האורז בסיר קטן, מוסיפים 2/3 כוס מים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש קטנה במשך 15 דקות. מסירים מהכיריים וממתינים 10 דקות בלי להסיר את המכסה.
  2. בינתיים קולפים את הדלוריות בעזרת קולפן ומסירים את חלקן העליון והצר. מרוקנים מגרעינים וסיבים (את החלק העליון חותכים לטריזים ושומרים בצד).
  3. מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוציאים מחצית מכמות הבצל לצלחת.
  4. מוסיפים לסיר את הבשר הטחון ומטגנים, תוך ערבוב, עד שהבשר משנה את צבעו.
  5. מוסיפים לסיר את הצנוברים, השקדים, אגוז המוסקט, הקינמון, 1/2 כוס מרוטב הסויה ו-1/2 כוס מרוטב הצ'ילי המתוק ומערבבים. מוסיפים את האורז ומערבבים שוב. מכבים את האש.
  6. ממלאים את הדלוריות בתערובת המילוי.
  7. מחממים את התנור ל-190 מעלות.
  8. מסדרים את הבצל המטוגן ששמרנו בצד בתחתית תבנית או סיר גדול עם ידיות חסינות חום. מעמידים עליו את הדלוריות הממולאות ודוחפים ביניהן את טריזי הבטטה והדלורית.
  9. יוצקים מעל הדלוריות את יתרת רוטב הסויה ורוטב הצ'ילי המתוק ומוסיפים מים עד לגובה של כ-2 ס"מ מתחת לשפת הדלוריות. אם רוצים, מפזרים עוד מעט אגוז מוסקט.
  10. מכסים את התבנית (או הסיר) במכסה או בנייר אלומיניום ואופים שעה לפחות. מדי 20-15 דקות יוצקים מהרוטב שבסיר על הדלוריות הממולאות.

 

     

    >> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

     

     

    דלורית ממולאת באורז ופירות יבשים

    מתכון של בת שבע מאלמגור.

     

    דלוריות ממולאות באורז ופירות יבשים (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
      דלוריות ממולאות באורז ופירות יבשים(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

       

      מרכיבים

      5-3 מנות

       

      • 3 דלוריות, עגולות ככל האפשר
      • 2-1 כפות מלח גס

       

      למילוי
      • 3/4 כוס אורז
      • שמן זית לטיגון
      • 1 בצל גדול, קצוץ דק
      • 1 גזר, מגורר
      • 1/3 כוס צימוקים
      • 1/3 כוס משמשים יבשים חתוכים
      • 1/3 כוס שזיפים יבשים, מגולענים וחתוכים
      • 1 שן שום, כתושה
      • 1 כף מלח
      • פלפל שחור גרוס

       

      אופן ההכנה
      1. המילוי: שמים את האורז בסיר קטן, מוסיפים 1/4 1 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש קטנה במשך 15 דקות. מסירים מהכיריים וממתינים 10 דקות בלי להסיר את המכסה.
      2. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הגזר המגורר, הפירות היבשים והאורז ומערבבים. מבשלים כ-2 דקות על אש נמוכה, תוך ערבוב מדי פעם. מוסיפים למחבת את השום הכתוש, המלח ופלפל, מערבבים ומסירים מהכיריים.
      3. מחממים את התנור ל-190 מעלות.
      4. הדלוריות: מסירים את חלקן העליון והצר של הדלוריות ומרוקנים אותן מגרעינים וסיבים. מפזרים מלח בתוך הדלוריות המרוקנות.
      5. ממלאים את הדלוריות ומעמידים אותן בתבנית או בסיר עם ידיות חסינות אש. יוצקים לתוך כל דלורית מים חמים ככל שניתן.
      6. יוצקים לתבנית (או לסיר) מים חמים עד לעומק של 5-3 ס"מ ומתבלים את המים בפלפל. מכסים במכסה או בנייר אלומיניום.
      7. אופים 45 דקות, כשבאמצע זמן האפייה בודקים את מצב הנוזלים, ואם צריך מוסיפים מים רותחים. לקראת סוף האפייה אפשר להוריד את הכיסוי כדי שהדלוריות הממולאות ישחימו.

       

      • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

      וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

      בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

      כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

      עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

      (צילום: אסף אמברם)