
לשימוש בכתבה בלבד אוכל סיר לשבת דלורית ממולאת
(דלורית ממולאת בשר, צנוברים ושקדים)
דלורית ממולאת בשר, צנוברים ושקדים
מתכון של ענת סבג מנצרת עילית.
מרכיבים
8-6 מנות
- 6 דלוריות, עגולות ככל האפשר
- 3 כפות אורז
- 4 בצלים גדולים, קצוצים
- שמן לטיגון
- 400-300 גרם בשר בקר טחון
- 1/4 כוס צנוברים
- 1/4 כוס שבבי שקדים
- 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
- 1/2 1 כפיות קינמון
- 3/4 כוס רוטב סויה
- 3/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק
- 3-2 בטטות, קלופות וחתוכות לטריזים
אופן ההכנה
- שמים את האורז בסיר קטן, מוסיפים 2/3 כוס מים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש קטנה במשך 15 דקות. מסירים מהכיריים וממתינים 10 דקות בלי להסיר את המכסה.
- בינתיים קולפים את הדלוריות בעזרת קולפן ומסירים את חלקן העליון והצר. מרוקנים מגרעינים וסיבים (את החלק העליון חותכים לטריזים ושומרים בצד).
- מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוציאים מחצית מכמות הבצל לצלחת.
- מוסיפים לסיר את הבשר הטחון ומטגנים, תוך ערבוב, עד שהבשר משנה את צבעו.
- מוסיפים לסיר את הצנוברים, השקדים, אגוז המוסקט, הקינמון, 1/2 כוס מרוטב הסויה ו-1/2 כוס מרוטב הצ'ילי המתוק ומערבבים. מוסיפים את האורז ומערבבים שוב. מכבים את האש.
- ממלאים את הדלוריות בתערובת המילוי.
- מחממים את התנור ל-190 מעלות.
- מסדרים את הבצל המטוגן ששמרנו בצד בתחתית תבנית או סיר גדול עם ידיות חסינות חום. מעמידים עליו את הדלוריות הממולאות ודוחפים ביניהן את טריזי הבטטה והדלורית.
- יוצקים מעל הדלוריות את יתרת רוטב הסויה ורוטב הצ'ילי המתוק ומוסיפים מים עד לגובה של כ-2 ס"מ מתחת לשפת הדלוריות. אם רוצים, מפזרים עוד מעט אגוז מוסקט.
- מכסים את התבנית (או הסיר) במכסה או בנייר אלומיניום ואופים שעה לפחות. מדי 20-15 דקות יוצקים מהרוטב שבסיר על הדלוריות הממולאות.
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן
דלורית ממולאת באורז ופירות יבשים
מתכון של בת שבע מאלמגור.
מרכיבים
5-3 מנות
- 3 דלוריות, עגולות ככל האפשר
- 2-1 כפות מלח גס
למילוי
- 3/4 כוס אורז
- שמן זית לטיגון
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 1 גזר, מגורר
- 1/3 כוס צימוקים
- 1/3 כוס משמשים יבשים חתוכים
- 1/3 כוס שזיפים יבשים, מגולענים וחתוכים
- 1 שן שום, כתושה
- 1 כף מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- המילוי: שמים את האורז בסיר קטן, מוסיפים 1/4 1 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש קטנה במשך 15 דקות. מסירים מהכיריים וממתינים 10 דקות בלי להסיר את המכסה.
- מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הגזר המגורר, הפירות היבשים והאורז ומערבבים. מבשלים כ-2 דקות על אש נמוכה, תוך ערבוב מדי פעם. מוסיפים למחבת את השום הכתוש, המלח ופלפל, מערבבים ומסירים מהכיריים.
- מחממים את התנור ל-190 מעלות.
- הדלוריות: מסירים את חלקן העליון והצר של הדלוריות ומרוקנים אותן מגרעינים וסיבים. מפזרים מלח בתוך הדלוריות המרוקנות.
- ממלאים את הדלוריות ומעמידים אותן בתבנית או בסיר עם ידיות חסינות אש. יוצקים לתוך כל דלורית מים חמים ככל שניתן.
- יוצקים לתבנית (או לסיר) מים חמים עד לעומק של 5-3 ס"מ ומתבלים את המים בפלפל. מכסים במכסה או בנייר אלומיניום.
- אופים 45 דקות, כשבאמצע זמן האפייה בודקים את מצב הנוזלים, ואם צריך מוסיפים מים רותחים. לקראת סוף האפייה אפשר להוריד את הכיסוי כדי שהדלוריות הממולאות ישחימו.
- אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע