להעיף לאורחים את הסכך: שלוש מנות חגיגיות שכיף להגיש בסוכה

לפנק, לפנק, לפנק: הבלוגרית אורה קורן מגישה מתכונים קלים לאירוח - פשטידת כרובית וערמונים, אוסובוקו וסלט שורשים ● מתוך 'ספר 100 המתכונים של חגי ישראל'

Xnet

|

26.09.18 | 09:40

פשטידת כרובית וערמונים (צילום: אורה קורן)
פשטידת כרובית וערמונים (צילום: אורה קורן)
בשנים האחרונות מנצלים יותר ויותר שפים ובשלנים את שיטת מימון ההמונים כדי לפרסם ספרי בישול. לאחרונה הצטרפה אליהם גם הבלוגרית אורה קורן ("בננה ספליט"), שנעזרה ב-89 מממנים כדי להוציא לאור את "ספר 100 המתכונים של חגי ישראל".

 

הספר, כפי שאפשר לחשוד משמו, מוקדש כולו למתכונים המיועדים לאירוח בחגים. אבל קורן לקחה את הרעיון עוד צעד אחד קדימה, והיא מציעה לכל חג גם תפריט מובנה לסעודה שלמה, מהפתיחה ועד לקינוח. הנה טעימה קטנה מהספר, עם 3 מתכונים שמתאימים להגשה בסוכה.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

פשטידת כרובית וערמונים

השילוב בין כרובית לערמונים, גם כאלה שמגיעים בשקית מוכנים לאכילה, עובד מצוין. מתכון בסיסי וקל. אפשר להחליף את הכרובית בברוקולי.

 

מרכיבים
  • 300-200 גרם (3-2 שקיות) ערמונים מוכנים לאכילה, בהתאם לגודל הכרובית
  • 1 כרובית בינונית, מופרדת לפרחים
  • 3 ביצים גדולות
  • 3 כפות קמח
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 75 גרם תערובת גבינות מגוררות (לדוגמה, מוצרלה, פרמזן, צ'דר)
  • 250 גרם (1 גביע) גבינה לבנה/קוטג' או שני גביעי יוגורט
  • מלח, פלפל שחור
  • שמן זית

 

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. שוטפים את הערמונים היטב להרחקת טעמי לוואי וחוצים כל אחד לשניים.
  3. מבשלים את פרחי הכרובית במים מומלחים במשך כ-10 דקות, עד לריכוך קל. מועכים ומערבבים עם שאר החומרים. את הערמונים מוסיפים בסוף, כדי שלא יתפוררו.
  4. משמנים תבנית אפייה בשמן זית, יוצקים לתוכה את הבלילה ואופים כ-40 דקות, עד להשחמה.

 

 

אוסובוקו עם ירקות שורש

מנה קלאסית, מרשימה ומשובחת, שבה הכל כלול: בשר, תפוחי אדמה ותוספת ירק. הכול נהנה מבישול של שעתיים וחצי בתנור, שמניב מנה רכה במיוחד.

 

לתוצאה הטובה ביותר הבשר צריך להיות טרי. חשוב לקנות פרוסות עם הרבה בשר מסביב לעצם - ושיהיה בה מח עצם.

 

אוסובוקו עם ירקות שורש (צילום: אורה קורן)
    אוסובוקו עם ירקות שורש(צילום: אורה קורן)

     

    מרכיבים

    8 מנות

     

    • 8 פרוסות אוסובוקו (שוק חתוכה לרוחב) מבשר טרי, עם עצם, בעובי של כ-2 ס"מ
    • מעט קמח
    • מלח, פלפל שחור
    • 2 בצלים
    • 4 גזרים
    • 2 שורשי פטרוזיליה
    • 1 שורש סלרי
    • 1 כרשה
    • שמן זית לטיגון
    • 2 כוסות (500 מ"ל) יין אדום יבש איכותי (שאוהבים גם לשתות)
    • 1 כוס (240 מ"ל) מים
    • 1 ליטר ציר עוף או בשר
    • 8 תפוחי אדמה בינוניים (אחד לאדם)
    • שיני שום קלופות מראש שום שלם

     

    אופן ההכנה
    1. מתבלים מעט קמח במלח ופלפל. מקמחים בתערובת את פרוסות האוסובוקו ומנערים בטפיחות, להסרת עודף קמח. יוצרים 3 חתכים בשוליים של כל פרוסה, כדי למנוע התכווצות בטיגון.
    2. חותכים לקוביות בינוניות את הבצל, הגזר, שורש הפטרוזיליה, שורש הסלרי והכרשה.
    3. מחממים שמן זית במחבת גדולה ומוסיפים 3-2 פרוסות אוסובוקו (חשוב לשמור על רווח ביניהן כדי שטמפרטורת השמן לא תצנח ותגרום לבשר להתבשל בשמן במקום להיצלות). מטגנים עד שצדן התחתון של הפרוסות משחים ונפרד בקלות מהמחבת, הופכים ומטגנים עד שגם הצד השני משחים. מעבירים לתבנית גדולה (או סיר עם ידיות עמידות בחום) שתכיל את כל המנה (אפשר לחלק לשתי תבניות).
    4. מטגנים באותו אופן את שאר הפרוסות, 3-2 בכל פעם, ומעבירים לתבנית.
    5. מוסיפים למחבת את הירקות החתוכים וצורבים אותם עד להשחמה. בסיום הצריבה יוצקים עליהם את היין ומקרצפים את המשקעים שבתחתית המחבת, כדי שיתווספו לרוטב. מוסיפים את המים, הציר, מלח ופלפל. מערבבים וטועמים, ואם צריך מתקנים תיבול. מביאים לרתיחה ומבשלים 10-5 דקות. מסירים מהכיריים.
    6. מקלפים תפוחי אדמה וחוצים אותם לאורכם. מניחים בתבנית בין פרוסות האוסובוקו, ומוסיפים את שיני השום. בעזרת כף מחוררת מוציאים את הירקות מהמחבת ומניחים על הבשר, תפוחי האדמה והשום. יוצקים מעל הכול את הרוטב ומכסים בנייר אלומיניום עבה.
    7. מחממים את התנור ל-180 מעלות, מכניסים את התבנית המכוסה ואופים שעתיים וחצי. כל חצי שעה בודקים את מצב הנוזלים, ואם יש צורך, מוסיפים מים (בדרך כלל אין צורך, אלא אם התבנית לא היתה מכוסה היטב).

     

     

    סלט שורשים קל

    סלט מיוחד ומרשים שמכינים בדקות. אפשר לשלב בו מה שאוהבים ומה שיש בבית. לי היו במקרר סלק, קולרבי ועלי פטרוזיליה טריים, וניתן להוסיף שורש סלרי או גבעול של סלרי עלים, חתוך לחצאי עיגולים דקים.

     

    רצוי לעבוד עם כפפות כשמגיעים לסלק, מכיוון שהוא צובע את הידיים בצבע שקשה להסיר.

     

    סלט שורשים קל (צילום: אורה קורן)
      סלט שורשים קל(צילום: אורה קורן)

       

      מרכיבים
      • 1 סלק סגול
      • 1 סלק כתום (אם לא מוצאים אפשר להחליף בגזר או שורש סלרי)
      • 1 קולרבי
      • חופן עלי פטרוזיליה

       

      לרוטב
      • 1 כף שמן זית
      • 1 כף סילאן
      • מיץ מלימון שלם
      • 1 כפית חומץ בלסמי
      • 1/2 כפית שמן שומשום
      • מלח, פלפל שחור

       

      אופן ההכנה
      1. חותכים את ירקות השורש לגפרורים ואת הפטרוזיליה קוצצים.
      2. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב, טועמים ואם צריך מתקנים תיבול. יוצקים על הירקות ומערבבים.

       

      עטיפת הספר (צילום: אורה קורן)
        עטיפת הספר(צילום: אורה קורן)

         

         

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד