צילום: שי יחזקאל

המתבגרת בת ה-15 רוצה ניתוח אף - אפשר לעשות או צריך לחכות?

מתי אפשר להתחיל, למה אסור לוותר על הדמייה ממוחשבת ותוך כמה זמן תוכלו להשוויץ עם האף החדש? חמישה דברים שחשוב לדעת לפני ניתוח פלסטי

האם אתם ריאליים בציפיות שלכם? אין טעם להראות תמונה של אנג'לינה ג'ולי ולהגיד "כזה אני רוצה" (צילום: Shuttertstock)
האם אתם ריאליים בציפיות שלכם? אין טעם להראות תמונה של אנג'לינה ג'ולי ולהגיד "כזה אני רוצה" (צילום: Shuttertstock)

תקופת החגים מתאפיינת גם כעונת השיא של הניתוחים הפלסטיים, בייחוד של ניתוחי האף שדורשים החלמה ארוכה יחסית. אם גם אתם שוקלים בדרך למייק־אובר כירורגי ומתכננים לחזור עם "אף חדש" לבית הספר או לעבודה, ד"ר הראל מרקוס, מומחה לכירורגיה פלסטית, ממליץ לכם להצטייד במידע הבא לפני שתתחדשו באף מנותח.

 

1. דעו מה הגיל שבו אפשר להתחיל

אם יש לכם מתבגרים (שלא מרוצים מהאף שלהם), ייתכן שהם מנדנדים לכם כבר מגיל צעיר שתקבעו תור לניתוח. אבל הגילאים המינימליים המומלצים לניתוח אף הם 15.5 לבנות ו־16 לבנים. לפני כן האף אינו משלים את תהליך ההתפתחות שלו.

 

2. שללו מראש בעיה רפואית

מומלץ לערוך פגישת ייעוץ אצל מנתח פלסטי כדי לבדוק גם את ההיבט התפקודי של האף ולשלול בעיות אנטומיות או פגמים (כמו מחיצה עקומה או קונכיות מוגדלות). במקרים אלה נהוג לטפל בהם בעת הניתוח ולכן כדאי לדעת מראש ולבחור במנתח מתאים.

 

3. בחרו את המנתח בקפידה

ניתוח אף הוא אחד המורכבים בתחום הכירורגיה הפלסטית גם כי זהו איבר מרכזי ובולט בפנים וגם כי יש לו היבט תפקודי חשוב, הנשימה, ולכן הניתוח אינו אסתטי בלבד. כדאי לבחור במומחה פלסטיקה עם התמחות בניתוחי אף, או במידת הצורך במומחה אף־אוזן־גרון. כמו כן, כדאי לבדוק את היקף הניסיון שלו (כמה ניתוחים הוא מבצע בחודש? האם יש הרבה תמונות של ניתוחי אף באתר שלו?).

 

4. ערכו "תחקיר" מוקדם

מצאתם מנתח שנראה לכם מתאים? חפשו מטופלים שהוא ניתח, שאלו שאלות (נסו לפנות אליהם ברשתות החברתיות), והתרשמו מהתוצאות (האם המנותחים מרוצים? האם הניתוחים נראים מוצלחים?).

 

5. אל תוותרו על הדמיה ממוחשבת

למה זה חשוב? כי זהו שלב תיאום הציפיות שלכם והדיון עם המומחה - האם הוא מבין מה אתם רוצים ויכול לבצע את מה שאתם מבקשים? וגם: האם אתם ריאליים בציפיות שלכם (אין טעם להראות תמונה של אנג'לינה ג'ולי ולהגיד "כזה אני רוצה").

 

על קצה האף

1. מתי לעשות את הניתוח: בגדול, מתי שהכי נוח לכם. בקיץ תצטרכו להצטייד אחרי הניתוח בכובע ובמקדם הגנה, ובחורף לקוות שלא תהיו מצוננים. לכן, לכו לפי הלו"ז שיאפשר לכם זמן החלמה.

2. זמן ההחלמה: שריינו שבוע בבית (עם גבס). אחרי הסרת הגבס המצב ישתפר אסתטית (לא לחלוטין), אבל עדיין אסור יהיה לעשות פעילות גופנית מאומצת ולהרכיב משקפיים (אפשר עדשות מגע או מתקן מיוחד שמרכיבים עליו את המשקפיים).

3. מתי רואים תוצאות: אחרי חודש האף מגיע לכ־65% ממצבו הסופי. רק כעבור שנה תוכלו ליהנות מהתוצאה הסופית.

 

סובלים מאקנה או מעור שמנוני?

טפלו בעור לפני הניתוח, מכיוון שהגבס ששמים לאחר הניתוח עלול להחמיר את המצב. (ד"ר מרינה לנדאו, מומחית לרפואת עור)

 

______________________________________________________ 

 

20 דברים שכדאי לדעת לפני שמתמסרים למתיחת חוטים, הקליקו על התמונה:

 

השיטה שתחסוך לכם ניתוחים קוסמטיים נוספים (צילום: Shuttertstock)
השיטה שתחסוך לכם ניתוחים קוסמטיים נוספים (צילום: Shuttertstock)

 

הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד